18.11.2013

Sydämellinen Pätkis-Mokkapalakakku


Tämä ihana ja suklainen sydänkakkuresepti oli unohtunut vanhaan blogiini, joten 
nyt se löytyy myös täältä ja kuvien kera.

Kyseessä on tuunattu mokkapalaresepti, yhden sydänvuoallisen koossa ja kosteammalla kuorrutteella. Lisää tomusokeria, jos haluat kuorrutteesta tukevampaa.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
1/2 pussia Fazerin Pätkispaloja (tai 1 dl pilkottuja paloja)
Kuorrutus:
25 g voita
1/2 pussia Pätkispaloja (tai 1 dl pilkottuja paloja)
1/2 dl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria (tai 3 dl)
Pinnalle:
nomparelleja, rakeita yms. maun mukaan :)


1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi. 1/2 pussista pätkispaloja tuli n. 1 dl pilkottuna. Lisää suklaa ja maito ja vatkaa kunnolla sekaisin.

2. Levitä taikina tasaisesti vuokaan (voitele vuoka tarpeen mukaan). Paista 200 asteessa kiertoilmauunin keskitasolla 15 min.
3. Valmista kuorrutus: Paloittele loput pätkispalat. Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sulata siihen paloitellut pätkikset. Sekoittele vispilällä niin, että seos tasoittuu. Lisää kahvi, kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoittele samettisen tasaiseksi seokseksi.
4. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä vuoasta tarjoiluastiaan. Jäähdytä vielä hetki. Kaada kuorrutetta varovasti lorotellen kakun pinnalle kiertäen reunoja pitkin. Koristele haluamallasi tavalla.
5. Nauti hyvin ystävien, rakkaan tai läheisten kanssa =).


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.