2.11.2016

Intialaiset Lihapullat riisillä ja tomaattikastikkeella

Jos olet blogiani seurannut saatat jo tietää, että meillä rakastetaan intialaisia makuja ja syödään vähintään kerran viikossa Tikka Masalaa :). Tällä kertaa kokeilin tehdä lihapullia intialaisella twistilla ja kyllä! - näistä tuli aivan älyttömän hyviä. 

Lihapullat tein hyvään, lihatiskiltä ostettuun tuoreeseen jauhelihaan, jonka koostumus oli jokseenkin lähes täydellinen. Näihin sopisi ihanasti myös lampaan jauheliha ja tuore korianteri olisi ollut kyllä piste iin päälle. Mutta näitä kahta kun ei ollut, mentiin sitten ilman niitä ja olen todellakin tyytyväinen lopputulokseen.

Tein lihapullien kylkeen intialaisesta ruoasta poiketen (kermattoman) tomaattisen kastikkeen, joka sai muhia pitkään ja maku pyöristyi kerrassaan taivaalliseksi. Intialaista twistiä kastikkeeseen voisi saada kookosmaidosta, mutta halusin tällä kertaa pitäytyä pelkässä tomaatissa.

Näihin lihapulliin tulee riisiä. Jos et ole ennen kokeillut riisiä lihapullissa suosittelen niin tekemään viimeistään nyt. Olen itse ihan tykästynyt tähän kombinaatioon :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Intialaiset lihapullat 
riisin ja tomaattikastikkeen kera
n. 6-8 annosta

Riisi
7 dl jasmiiniriisiä
2 tl merisuolaa
11 dl vettä

Tomaattikastike
2 pientä punasipulia
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
270 g miniluumutomaatteja
1 dl vettä
1/2 dl valkoviiniä
1 tl ruskeaa sokeria
1 tl timjamia
0,5 tl jeeraa (juustokuminaa)
suolaa, mustapippuria

Lihapullat 
n. 1 kg hyvää naudan jauhelihaa
2 pientä punasipulia
3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
2 dl keitettyä jasmiiniriisiä
1 dl parmesanjuustoraastetta
2 tl jeeraa (juustokuminaa)
1 tl tandoori masala maustetta 
1 tl suolaa
mustapippuria
(chiliä+tuoretta korianteria)
paistamiseen: voita ja oliiviöljyä

Tarjoiluun: 
maustamatonta jogurttia
chilijauhetta/-tahnaa
tuoretta korianteria
sitruunaista kurkku-tomaatti-persiljasalaattia

1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja aloita tomaattikastikkeen valmistaminen riisin kypsyessä.

2. Hienonna kastikkeeseen tulevat sipulit ja valkosipuli ja kuullota niitä öljyssä kattilassa keskilämmöllä. Lisää tomaattimurska, kokonaiset miniluumutomaatit ja mausteet, vesi ja viini ja jätä kastike muhimaan kevysti kuplien. Sekoittele välillä ja loppuvaiheessa jos tomaatit eivät itse rikkoudu painele niitä rikki kauhalla.

3. Tee lihapullataikina. Laita jauheliha isoon kulhoon. Hienonna sipulit ja valkosipulit ja kuullota niitä pannulla öljyssä hetken. Lisää sipuli jauhelihan päälle kulhoon. Mittaa joukkoon 2 dl kypsää riisiä ja sekoittele hetki. Mittaa muut mausteet taikinaan ja sekoittele sormin tasaiseksi. 

Ota pieni koepala (n. 10g) ja kypsennä se nopeasti esim. mikrossa tai pannulla ja koemaista. Lisää halutessasi suolaa tai muita mausteita. 

Pyörittele taikinasta tasaisen kokoisia palloja esim. leikkuulaudalle ja aloita paistaminen kun lihapullia on yhteen pannulliseen sopiva määrä. 

Kuumenna pannulla nokare voita ja loraus oliiviöljyä ja paista lihapullia keskilämmöllä varovasti käännellen niin, että ruskettuvat tasaisesti ja kypsyvät kauttaaltaan (voit esim. tarkistaa kypsyyden halkaisemalla yhden lihapulla). 

Nostele lihapullat kannelliseen kulhoon odottamaan muiden lihapullien paistumista.Voit tyhjentää pannun 'nokareista' tomaattikastikkeen joukkoon aina paistamisen välillä (näin tomaattikastikkeesta tulee vieläkin täyteläisemmän ja herkullisemman makuista!). Lisää taas voita ja öljyä pannulla ja paista seuraava erä. 

Kun kaikki lihapullat on paistettu, kostuta riisiä lorauksella kuumaa vettä. 

Nosta riisi, tomaattikastike ja lihapullat pöytään. Koristele esim. tuoreella korianterilla ja tarjoa kurkkutomaattisalaatin sekä paksun, maustamattomattoman jogurtin kera.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.