5.11.2016

Vadelma-Pannacotta

Tänään oli aikaa kokkailla rauhassa ja teki mieli yllättää perhe poikkeuksellisesti jälkiruoalla - meillä kun niitä ei oikeastaan ollenkaan harrasteta. Ensin ajattelin kerroskiisseliä mutta sitten ihastuin Hyytelösokeri Multi -purkissa olevaan pannacotta ohjeeseen ja kun kermaakin oli reilusti kaapissa se oli sitten siinä :). Ei kyllä pannacotan tekeminen voi olla helpompaa.. Ja kun tekee tuon kiisselin pannacotan päälle, tulee tästä vähän kerroskiisselimäinen fiilis :).

Voit varmasti hyvin tehdä pannacotan myös maitoon tai vaikka kasvimaitoon. En tiedä tuleeko koostumuksesta yhtä ihanaa, mutta syötävää varmasti ja ainakin huomattavasti kevyempää ;D. Ja pannacotta on myös aivan ihanaa hillon kanssa, joten vielä helpommalla pääset, jos sinulla on jo valmista hilloa niin ei tarvitse edes kiisseliä keitellä :D.

Tästä jälkiruoasta tuli kyllä ihan nostalginen olo ja tuntui myös kyllä jotenkin juhlavalta nostaa valmiiksi kulhoihin tehdyt jälkiruoat pöytään ruokailun jälkeen =). Voisihan tätä tarjoillakin vaikka juhladinnerikin päätteeksi!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Vadelma-Pannacotta

Pannacotta
5 dl kermaa
1 mm aitoa vaniljaa
1 dl hyytelösokeri Multia

Kiisseli
2,5 dl kylmää vettä
0,5 dl sokeria
1 rkl perunajauhoja
3 dl vadelmia
(punaista väriä)

1. Mittaa kermat pinnoitettuun kattilaan ja sekoita joukkoon vanilja ja hyytelösokeri Multi. Kuumenna ja annan kiehua koko ajan sekoitellen n. puolisen minuuttia. Annostele tarjoilukulhoihin. Laita jäähtymään vaikka jääkaappiin.

2. Valmista kiisseli. Mittaa vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan (laita väriainetta jos haluat punaisempaa tai käytä valmista mehua). Sekoita ja kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes seos paksuuntuu. Sammuta liesi ja sekoittele varovasti vadelmat joukkoon. Lusikoi kiisseliä pannacottien päälle varovasti, niin että kiisseli jää pinnalle. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Nautinnollisia herkkuhetkiä!

* * *
Knoppitietona vielä Dansukkerin sivuilta napattuna, että Hyytelösokeri Multi on siis täysin kasvipohjainen tuote eli hyytelöivinä aineina siinä on käytetty karrageenia ja johanneksenleipäpuujauhetta. Se soveltuu siis 'lusikoitaviin' jälkiruokiin, ei varsinaisiin hyytelöihin.

Ja huom, tämä ei ole yhteistyöpostaus, vaan ihan silkkaa omaa kiinnostusta ja innostusta :).
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.