26.11.2016

Pehmeän täyteläinen Myskikurpitsakeitto

Butternutpumpkin eli myskikurpitsa on ihana kasvisherkku. Se sopii ihan sellaisenaan esim. kuorittuna ja kuutioituna pannulla paistettavaksi, soseisiin, leivontaan ja erityisesti keittoihin. 

Olen sitä nyt moneen otteeseen juuri pannulla paistanut mutta vaihteeksi teki mieli tehdä keittoa. Blogistani löytyy myös toinen myskikurpitsakeitto-ohje täältä, mikä on vähän perinteisempi ja myös hyvin herkullinen. Tämä resepti on sovellus tuosta ohjeesta mutta tähän keittoon lisäsin kardemummaa ja tukevoitin sitä pavuilla. En laittanut lainkaan kermaa enkä tuorejuustoa, sillä halusin keiton olevan kuitenkin kevyttä ja sopivan myös laihduttajan ruokavalioon.

Itselle on taas tullut pari kiloa lisää (argh) ja vaatteet kiristää, joten tämä viikko on mennyt jälleen kaloreita laskien ja Kiloklubin -sivustoa hyödyntäen :D. Eilen illalla tuli kyllä vähän herkuteltua, mutta ei onneksi mitään överiä ;).

Tämä keitto on ihanan täyteläistä ja lämmittävää ja jotenkin piparkakkuista :P. Ja todella herkullista tarjoiltuna esim. kurpitsansiemenöljyn ja raejuuston kera. Itse vielä lisään aina chiliä, niin lämpökerroin ja mukava jälkipotku on taattu :).


www.pullantuoksuinenkoti.com

Pehmeän täyteläinen 
Myskikurpitsakeitto

n. 1 kg myskikurpitsaa
1 omena
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 litra vettä
1 kanafond -kuutio
200 g kypsiä, valkoisia papuja
1,5 tl kanelia
2 rkl lupiinijauhoja (sakeuttamiseen)
chiliä
0,5 tl kardemummaa
1 rkl Kikkoman Wok Sauce
1 rkl maustekurkkujen lientä
(suolaa, pippuria)

Tarjoiluun esim.:
kurpitsansiemenöljyä
raejuustoa
tuoretta korianteria
chilijauhetta

1. Kuori ja paloittele myskikurpitsa, omena, sipuli ja valkosipuli.

2. Paista kuutioita pannulla oliiviöljyssä kunnes alkavat saamaan väriä pintaansa ja pehmenemään. 

3. Siirrä kuutiot kattilaan ja kaada vesi mukaan. Lisää kanafond ja keitä, kunnes kuutiot ovat pehmeitä kauttaaltaan. Lisää keittämisen loppuvaiheessa kypsät pavut sekaan. Soseuta lopuksi keitto.

4. Lisää mausteet ja jos haluat keitosta sakeampaa sekoita joukkoon esim. lupiinijauho. Soseuta vielä niin, että mausteet sekoittuvat kunnolla joukkoon. Koemaista ja mausta lisää jos haluat. 

5. Tarjoa keitto kuumana esim. koristeltuna kurpitsansiemenöljyllä. Tai vaikka korianterin, raejuuston ja chilijauheen kera.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.