28.10.2016

Mausteinen Banaanikakku

Tämä kakku on sovellus Hummingbird Bakeryn banaanikakusta. Banaaneja aina välillä kertyy enemmänkin ja joskus niistä on smoothien tai muun sijaan kiva leipoo kakkuu :). Tuunasin kakkua korvaamalla osan vehnäjauhoista kookosjauhoilla mutta voit aivan hyvin käyttää pelkkiä vehnäjauhojakin. Lisäksi laitoin enemmän banaania, sokeria vähän eri tavalla ja maustoin kakun voimakkaammin kuin mitä alkuperäisessä reseptissä oli. Ihana ja hyvin säilyväkakku esim. kahvin kera nautittavaksi. Tästä riittää useammaksi päiväksi naustiskeltavaa :).

Tämän kakun teko on helppoa, sillä voit tehdä taikinan kokonaisuudessaan monitoimikoneessa. Voit toki vatkata sähkövatkaimella kulhossakin.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Mausteinen Banaanikakku

2 kananmunaa
3 banaania
100 g sokeria
100 g fariinisokeria
200 g vehnäjauhoja
80 g kookosjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 mm maustepippuria
2 mm kardemummaa
1/2 mm aitoa vaniljajauhetta
ripaus chilijauhetta
150 g voita

1. Mittaa sokerit ja munat monitoimikoneeseen ja sekoita tasaiseksi. Paloittele joukkoon banaanit ja sekoita taas tasaiseksi.

2. Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli ja inkivääri. Sekoita niin, että kaikki ainekset sekoittuvat kunnolla.

3. Sulata voi ja vatkaa se taikinan joukkoon.

4. Kaada taikina voideltuun pitkän malliseen vuokaan ja tasoittele pinta.

5. Paista kakkua uunissa 150-170 asteessa n. 50-60 minuuttia tai kunnes kakkua ei enää jää kakkutikkuun. (itse paistoin 150 asteessa, kiertoilmassa n. 50 min). Anna kakun jäähtyä hetken vuoassaan ja kumoa se lopulta ritilän päälle jäähtymään kokonaan. (Banaanikakku on kyllä tosi hyvää lämpöisenäkin ;)..)

VINKKI: Jos haluat kakkuun Halloween -teemaa, koristele se vaikka mustalla ja oranssilla hämähäkinseittikuvioinnilla :)

www.pullantuoksuinenkoti.com


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.