15.7.2015

Synttärikakku - mansikoilla ja kermalla paras

Täytin tällä viikolla jälleen vuosia :) ja leivoin mökillä syntymäpäiväkahveilleni tämän perinteisen mansikkakakun.

Resepti tähän ihanaan mansikkaherkkuun löytyy blogistani täältä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tällä kertaa käytin tuosta reseptistä poiketen isompaa kakkuvuokaa (koska mökillä ei ollut pientä) ja leivoin silti kakkupohjan neljällä kananmunalla. Tämäkin toimi oikein hyvin ja kakusta tuli itseasiassa näyttävämpi, sillä pintakoristeille tuli näin enemmän tilaa. 

Kakusta saa muuten todella kauniin ja raikkaan, kun mansikat viipaloi ja asettelee kakun pinnalle koristeellisesti. Jos haluat tehdä kuvan kaltaisen koristelun, aloita mansikoiden asettele kakun reunoilta ja etene siitä kierros kierrokselta kohti kakun keskustaa. Täytä lopuksi mahdolliset näkyvät raot mansikoiden välissä jäljelle jääneillä mansikoiden paloilla. Voit myös nostaa reunimmaisia mansikoita ylöspäin pieniä mansikkapaloja apuna käyttäen. Pursota vasta tämän jälkeen kerma reunoille.

Tämän kakun täyttämisen jälkeen sekoitin ylijääneen mansikkasoseen ja kermavaahdon sekaisin ja leivitin sen kakun pinnalle ja reunoille. Näin mansikkaviipaleetkin pysyvät ehkä paremmin paikoillaan. Taisin laittaa tällä kertaa kakun täytteeseen enemmän kermaa ja mansikkasosetta kuin tuossa linkittämässäni reseptissä, koska niitä jäi tosiaan reilusti yli.

Tuoreet mansikat eivät kaipaa mitään kiillettä ja ovat erityisen hyvännäköisiä juuri noin, kun mansikka melkeimpä muodostaa oman kiilteensä.

Mansikka-aika on nyt parhaimmillaan ja siksi aion tehdä mansikkakakun myös tyttöni synttäreille tulevana viikonloppuna - varmaan juuri tätä reseptiä mukaillen - sillä tämä perinteinen kakku on meidän perheen ehdoton lemppari.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.