4.7.2015

Ihana loma Italiassa - Osa 2, Sirmione

Tässä matkakertomuksemme toisessa osassa pääset kanssamme Sirmioneen :). Olemme käyneet tuolla kauniissa pikkuisessa kaupungissa jo monta kertaa ja aina sinne on vain mentävä uudelleen, niin jotenkin ihana ja spesiaali paikka se on :).

Tällä kertaa olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia sillä kävimme veneajelulla saaren ympäri, mikä oli aivan ihana uusi kokemus. Suosittelen kokeilemaan, sillä veneellä Sirmionen näkee ihan uudella tavalla.


Maisemat ja Sirmione itsessään ovat niin kauniita ja kuvia tuli räpsittyä aika paljon, joten tämä on siksi melkoisen kuvapainotteinen postaus :).
Veneajelulla pääsimme näkemään niemen kärjessä olevat vanhat, valtavat Grotte of Catullo -rauniot. Kipparimme, jonka suku on asunut Sirmionessa jo 400 vuotta kertoi, että sotilaat kävivät Grottessa mm. kuntoutuksessa, rentoutumassa ja nauttimassa kylvyistä n. 2000 vuotta sitten.

Tässä kuvassa ylempänä näkyy rauniot nyt ja alempana kuva rakennuksesta silloin aikoinaan (venekuskimme kuva).


Sirmionessa on hieno kylpylä (Aquaria), mihin kipparimme mukaan johdetaan vesi saaressa sijaitsevasta lähteestä. Meillä oli ajatuksena käydä kurkkaamassa miltä kylpylä näyttää, mutta se sitten jäi. Vierailin kylpylän sivustolla ja se kyllä on todellakin upea. Pitää ehdottomasti ensi kerralla käydä tutustumassa :).

Kylpylässä on suomalainen sauna. Sivuilla kerrotaan saunasta aika hauskasti ja kuvauksen perusteella suomalaisen saunojakansan uskoisi olevan hyvinkin tervettä sakkia.

Tässä ote tuosta suomalaisen saunan kuvauksesta kylpylän sivuilta:

"Finnish Saunas (dry sauna: temperature 80-100°, humidity 10-20%, accommodates 25): the Finnish Sauna combines high temperatures with low humidity. The heavy sweating and pore dilation induced enable the body to eliminate toxins and acids, with a profoundly purifying effect on the skin, which acquires an added glow. The heat’s relaxing effect reduces muscle tension, while the slight increase in the metabolic rate caused is beneficial to the cardiovascular system and peripheral circulation."
Kaupungin tunnusmerkki on 1200 -luvulta peräisin oleva linnoitus vallihautoineen, minkä läpi pääsee sisään kaupunkiin. Nämä ihanat tornit ovat varmaankin tämän paikan kuvatuin kohde ja tunnusmerkki. Tämän kuvan nappasin yhtenä iltana, kun menimme Sirmoneen vain syömään.

Kaupungin muurien sisäpuolelta löytyy ihania pikku kauppoja, jäätelöbaareja, herkkumyymälöitä ja hyviä ravintoloita.www.pullantuoksuinenkoti.com


Pikkukujia pitkin on kiva kierrellä kaupungissa. Samalla kannattaa nostaa katse ylös ja ihastella ihania, uniikkeja taloja ja parvekkeita.
Kävimme myös ensimmäistä kertaa Santa Maria Maggiore -kirkossa, mikä on peräisin 1500 -luvulta. Kirkossa on upeita frescoja ja osa niistä on jopa vanhempia kuin kirkko itse.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Sirmionesta kirjoitin aika paljon viimekesäisessä jutussani ja siihen voit palata vaikka tästä 

Lisää Sirmionesta voit lukea muista lähteistä vaikka täältä tai täältä.

www.pullantuoksuinenkoti.com
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.