24.8.2014

Oh My My - Ihanimmat aamiaismunat EVER!

Moni on varmaan jo kuullut MunaEggsPressistä tai Vaahteramäen tilan Munataksista. Itse bongasin kyseisen toiminnan Facebookista ja kävinkin sitten viime viikolla ostamassa ensimmäiset MunaEggsPress kananmunat lähikaupan parkkipaikalta suoraan Vaahteramäen tilan pakettiautosta. Kaksi lavallista ostin. Yhdessä lavallisessa on 30 kananmunaa ja lavallisen hinta oli 6€. Kyseessä on ulkokanojen munia. Lisää voit lukea täältä.

Kananmunien kulutus on tätä myötä kasvanut meidän perheessä. Ne jotenkin kennoissaan houkuttelee tuossa keittiön pöydällä ihan eri tavalla kuin kaupasta ostetut munat :). Munat ovat todella hyviä ja todella tuoreita. Tämä kananmunienkeitto-ohje osui silmiini siis kuin tilauksesta :).

Reseptin bongasin siis Hetki omaa aikaa -blogista. Vinkki on alkujaan lähtöisin yhdestä Hansin Matkassa -ohjelman jaksosta. Koska oli sunnuntaiaamu, oli minulla loistava tilaisuus testata ohjetta saman tien. Ja - Oh My My - miten hyviä kananmunia sillä tuli! Miten voikaan olla niin mielettömän iso ero keittotavalla. Ihan taivaallisia! Straight way to heaven - voisi sanoa. Tästä lähtien meillä keitetään aina kananmunat näin. Suosittelen todellakin kokeilemaan!

www.pullantuoksuinenkoti.com


Näin keität täydellisen kananmunan

1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen.

2. Kuumenna kattilaa liedellä ilman kantta, kunnes vesi kiehuu.

3. Keitä munia yhden minuutin ajan.
4. Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja odota 10 minuuttia.
5. Kaada vesi pois, anna munien kuivahtaa ja säikäytä munat kylmällä vedellä.
6. Kuori ja nauti pala taivasta sellaisenaan tai esim. paahdetun ruisleivän päällä.

(Jos haluat löysempiä munia, kokeile lyhyemmällä odotusajalla. Itse en ole vielä päässyt niin pitkälle kokeiluissani, kun olen ollut haltioissani näistä 1+10 minuutin munista.)
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.