16.8.2014

Ihastuttava Mansikka-cashew-raakakakku

Oliko se viime kesänä - vai peräti edellisenä kesänä (kamala kuin aika lentää!), kun tein tätä mansikkaraakakakkua ensimmäisen kerran. Silloin oli tarkoitus laittaa resepti talteen myös tänne blogiin, mutta se vain unohtui. Tässä se nyt on - tämä aarre, joka vihdoin löytyy myös täältä :).

Kakku oli aivan ihanaa - jopa mieheni tykkäsi siitä - vaikka hän yleensä moittii minua erikoisista makutottumuksista :D.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Resepti on suora kopio Jolien sivuilta.

Pohja:
2,5 dl idätettyä tattaria
2 ,5 dl rusinoita
1/2 dl riisinlesejauhetta
2 rkl lucumaa
2 rkl hunajaa
2 rkl kaakaojauhetta
1/2 dl kookosöljyä

Liota tattareita vartti ja jätä ne sen jälkeen kuivumaan. Tämän voit tehdä vaikkapa siivilässä – on tärkeää, että ilma kiertää hyvin eivätkä jyvät ala homehtua. Tattari itää nopeasti, joten sitä voi käyttää jos seuraavana päivänä, kun pienet hännät ovat ilmestyneet. Blendaa aluksi tattarinjyvät keskenään sileäksi massaksi niin vähän veden kanssa kuin mahdollista. Siirrä massa kulhoon odottamaan. Sen jälkeen kaada blenderin kannuun rusinat, riisinlesejauhe ja lucuma. Blendaa ja lopeta, kun massa on vielä ilmavaa eikä tahmaista. Yhdistä lopulta kaikki ainesosat kulhossa ja painele taikina piirakkavuokaan. (Jos teet isompaan kakkuvuokaan, puolitoistakertaista määrät.)

Täyte:
2,5 dl vähintään 4 tuntia liotettuja cashewpähkinöitä (jos mahdollista, suosi kuumentamattomia!)
1/2 dl kookosöljyä
3-4 rkl hunajaa
1 tl aitoa vaniljajauhetta
1/2 sitruunan mehu
2 rkl riisinlesejauhetta
aavistus suolaa

Blendaa pähkinät sileäksi kermaksi ja lisää kaikki muut ainekset. Kaada viimeiseksi joukkoon hiljalleen sula kookosöljy, jotta se sekoittuu tasaisesti mukaan.
Kun pohja on valmis,  aloita täyttäminen tuoreilla mansikoilla. Kaada päälle cashewkerma ja siirrä kakku hetkeksi pakkaseen, jotta se jähmettyy ja koristele rennolla otteella.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.