26.7.2013

Kukkakakku

Meillä vietettiin viime viikonloppuna minun pyöreitä ja tyttäreni 12 -vuotisjuhlia ja tässä sitten meidän yhdistetty kakku. 40 numeroina ja 12 kynttilää ympärillä. Vieraita tuli reilu 30 (1/3 lapsia), ja kakku riitti hyvin ja vähän jäi jäljellekin.

Tyttäreni toivoi kukkakakkua, mikä on Koristeelliset kakut -lehden numero 2:ssa.
Tässä siis oma versiointini tuosta kakusta. Kakkupohjiin taisi mennä 8 kananmunaa ja täytteenä oli sekä valkosuklaa, että mansikkamoussea.

Ensimmäistä kertaa kokeilin kuorrutteeksi voikreemiä - tässä kakussa siis Koristeelliset kakut -reseptin mukaisesti tehtyä mantelivoikreemiä. Voikreemi pursottui kauniisti ja kesti myös kakun päällä hyvin :). 

Kukkakoristeet on myös tehty lehden ohjeiden mukaisesti, niistä oma ohjeeni löytyy täältä.


Kukkakakku

Leivo kakkupohjat etukäteen, kahteen erikokoiseen vuokaan - mieluiten jo pari päivää ennen juhlia. Käyttämieni kakkuvuokien halkaisijat ovat 26cm ja 19 cm. Leikkaa kakkupohjat kolmeen osaan. 
Irtopohjakakkuvuoat ovat hyviä tässä tapauksessa, kun täytteenä on moussea. Niitä voi käyttää tukena kakun kokoamisessa (kokoa kakku renkaiden sisään). Täytä kakku juhlia edeltävänä päivänä, niin mousset ehtivät hyytymään hyvin.

Kakkupohjien resepti löytyy täältä. Leivo kakkupohja nro 1, 8 munan suhteella ja jaa kahteen vuokaan.

Mousset ovat Marsipaanipossun blogista, ja resepti niihin löytyy myös täältä. Valkosuklaamoussekerroksen päälle lisäsin reilusti valkosuklaapaloja sattumiksi ja mansikkamoussen päälle ripottelin pieniä mansikoita. Mousset ovat työläitä tehdä, joten niiden tekemiseen kannattaa varata aikaa (ja kulhoja :)). Voit myös ostaa esim. D'Oetkerin mousseja, niin pääset helpommalla ;). Täytä kakku vuorotellen mansikkamoussella ja vuorotellen valkosuklaamoussella.

Kakkupohjat kostutin vaniljamaidolla (maitoa+vaniljasokeria/vanilliinisokeria). Kostuta reilusti.Mantelivoikreemin valmistaminen:

500 g kevyesti suolattua pehmeää voita (suolatonkin käy) esim. Valio
1 kg tomusokeria
5-6 rkl vettä
2 tl manteliuutetta esim. D'Oetker
sinistä pastaväriä

1. Sekoita voi ja tomusokeri sähkövatkaimella alhaista nopeutta käyttäen. Lisää vesi ja manteliuute. Vatkaa kovalla nopeudella kunnes kreemi on kevyttä ja ilmavaa.


Voikreemi

2. Ota tikulla pieni määrä pastaväriä ja sekoita se kreemin joukkoon. Lisää väriä varovasti vähitellen kunnes olet saavuttanut haluamasi sävyn. Tästä kakusta tuli tosiaan mintun värinen sinisellä pastavärillä.  Ihastuttava sävy!

3. Aloita voikreemin levittäminen kakun ylimmästä kerroksesta. Laita kreemiä reilusti ja tasaa se lastan avulla. Voit koristella esim. osan kakusta pursotuksin, kuten minä tein.
Käytin pursottamisessa Koristeelliset Kakut lehden mukana tullutta 9mm tyllaa.

www.miisulinherkut.blogspot.fi


Pursotin ensin kakun alimman osuuden, ylhäältä alaspäin.
Tämän jälkeen pursotin myötäpäivään pienet kiekurat suorien pursotusten yläpuolelle.

4. Kiinnitä kukat joko kukkien teosta jäljelle jääneellä pikeerillä tai voikreemillä. (Itseltäni jäi kukkien teosta pinkkiä pikeeriä jäljelle. Säilytin sen pienessä pussissa, missä pursotusterä oli kostutetun talouspaperin sisällä. Voit myös sulkea pursotinterän esim. coctailtikulla, jotta pikeeri ei kovetu.)

Kukan eivät pysy reunolla ilman kiinnitysainetta. Voikreemin pintä "kovettuu" jonkin verran.

Voilá, luomuksesi on valmis ja häkellyttävän upea =) !!!


MiisulinherkutCopyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.