31.7.2019

Ihana Seesamikastike erilaisille wokeille

 Rakastan wokkeja tai ehkä niitä omia wokki-kokkauksiani voisi enemmin kutsua erilaisiksi sötkötyksiksi. Pääosin ne koostuvat kasviksista ja lihasta mutta välillä lisään joukkoon myös hiilareita esim. noodeleiden, riisin, hirssin tai kvinoan muodossa. Useimmiten olen maustanut wokkini seesamöljyllä, fondilla, valkosipulilla, pippurilla ja soijakastikkeella - mutta nykyään luotan pääosin tämän reseptin makukomboon.

Tällä reseptillä tulee tosi hyvää kastiketta ja se sopii moniin wokkeihin. Sekä kanaan että lihaa tai vaan pelkästään kasvisruokaan.

Alkuperäinen resepti on napattu Yaziosta ja se on hyvin modifioitavissa ja vähän mututuntumallakin käytettävissä. Ja omia lempimausteitahan voi aina lisätä. Itse tykkään usein laittaa valkosipulia mukaan, mitä ei esim. alkuperäisessä reseptissä ollut. Myöskin tulisuutta on joskus kiva lisätä.

#wok #woksauce #sauce #sesamesauce #seesamikastike #marinadi #mitenmaustaawokki #kastikewokille #kastike #kasviswokki #kanawokki #lihawokki #healthyfood #fitagewellness #feelgoodfood #healthyrecipes #terveellinenruokaIhana Seesamikastike wokeille
2 annosta

25 g hunajaa
25 ml soijakastiketta
45 ml vettä
5 g maissitärkkelystä
inkivääriä maun mukaan
valkosipulia maun mukaan
paprikajauhetta maun mukaan
(seesaminsiemeniä 1 rkl/10g)

Sekoita kaikki keskenään ja sekoittele ruoan joukkoon ja muhita 5-10 min, jotta maut imeytyy.
(Lisää lopuksi seesaminsiemenet.)

Tämä makuseos toimii myös vähemmällä hunajamäärällä ja noin mitoilla. 
Ja myös ilman seesaminsiemeniä.

Maissitärkkelyksen sijaan olen käyttänyt myös perunajauhoja.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.