12.3.2017

Kanaa Saltimbocca ja rakuunaporkkanoita - älyhyvää

Tein tässä taannoin Makuviikon reseptillä Kananpoikaa Saltimbocca ja rakuunaporkkanoita ja niistä tuli niin hyviä, että olen tehnyt kyseisellä reseptillä sapuskaa jo pariin otteeseen. Resepti on vielä niin ihanan helppo, ettei sitä varsinaisesti enää ensimmäisen kokkauksen jälkeen ole tarvinnut vaan sen muistaa hyvin ulkoa ja se on myös kivasti sovellettavissa. Tästä syystä haluan jakaa tämän ihanuuden myös kanssasi - helpot herkut ovat vaan niin parhaita :P.

The juttu tässä ruoassa on tuore salvia ja tuo kinkku, mikä pyöräytetään kanapalan ympärille. Oi mikä mieletön makuelämys! Rakuunaporkkanoista tulee erityisesti samalla pannulla paistaen ihan älyttömän hyviä ja sekaan sopii hyvin myös esim. palsternakat ja punajuuret. Juju näissä on se, että esikeität niitä n. 8 minuuttia ja sitten vasta paistat pannulla. 

Yksi suosikeistani on Lidlissä myytävä juuressekoituspussi, missä on porkkanoita, palsternakkoja ja punajuuria. Ne sopivat loistavasti tällä tavalla valmistettavaksi. Palsternakat ovat ihan mun lempparijuureksia ja niitä on muuten aika huonosti saatavilla (ja kovaan hintaan) ja näistä pusseista valitsenkin usein sen, missä palsternakkoja on eniten :). Juurespussia on saanut välillä tarjouksessa 99 senttiä, normisti se taitaa maksaa 1,69e. Ei paha ei :).

Rakuunaporkkat tai rakuunajuurekset (voit toki maustaa myös muullakin tavoin) sopivat hyvin myös muunkin ruoan lisukkeeksi. Mummini esim. tarjoili niitä usein ihan grilliruoan lisukkeena. Hän ei paistanut niitä pannulla vaan keitti vain vedessä ja sen jälkeen lisäksi suolaa, rakuunaa ja voisulaa. Hunaja voi olla myös hyvä lisä juuresten kanssa. 

Isojen kanafileiden sijaan voi myös käyttää broilerin sisäfileitä. Tällöin niitä ei tarvitse paloitella vaan ovat juuri sopivan kokoisia pyöräytettäväksi kinkulla. Voit kokeilla myös valmiiksi marinoituja sisäfileitä, jolloin voit unohtaa muun maustamisen kokonaan. Vähän eri makuelämys, mutta hyvää varmasti siltikin. Myös kinkun ja kanapalan väliin voi ujuttaa vielä lempijuustoa, jos mielii toisenlaista makukombinaatiota. Eli mahdollisuudet ovat monet :).

#kanaruoka #kanafile #saltimbocca #rakuunaporkkanat #chicken #chickenrecipe #chickensaltimbocca #serrano #parma #carrots

Kanaa Saltimbocca ja rakuunaporkkanoita
n. neljälle hlölle

4 kpl kanafileitä
1 nippu salviaa
1 pkt serrano/parmankinkkua
800g - 1 kg porkkanoita (tai juuressekoitusta)
1 pieni nippu rakuunaa (myös kuivattu käy)

Lisäksi: voita ja öljyä paistamiseen, suolaa ja mustapippuria
(valkosipulia)

1. Kuori porkkanat ja leikkaa ne pikkurillin kokoisiksi paloiksi ja keitä kattilassa n. 8 minuuttia. Huuhtele keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Silppua tuore rakuuna.

2. Leikkaa jokainen kanafilee kolmeksi palaksi ja mausta molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

3. Laita 1-2 tuoretta salvianlehtejä per pala ja kääräise pala kinkkua kanan ympärille. Voit tarvittaessa leikata kinkun palan pitkittäin niin, että yhdestä kinkusta riittää kahteen kanapalaan.

4. Sulata voi isolla pannulla ja lisää loraus oliiviöljyä. Paista kanafileitä pannulla molemmin puolin. Paista ensin saumapuoli alaspäin, jotta kinkku pysyy paremmin kanan ympärillä. Asettele kanapalat pannunreunoille jatkamaan kypsymistä sillä aikaa kun paistat porkkanat. (jos sinulla ei ole isoa pannua voit laittaa kanapalat uuniin 200 asteeseen siksi aikaa kun paistat porkkanat n. 5min)

5. Lisää voita pannulle ja paista porkkanoita välillä käännelle kunnes saavat kauniin värin. Ripottele rakuunaa päälle ja tarjoa kananpalojen kanssa.

Yksinkertaista ja ah niin herkullista 😋

#chickenrecipe #chickenwithham #friedchicken #veggies #friedcarrots #rakuuna #kanaruoka #herkullinen

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.