17.3.2017

Aamun Kick off -smoothie ja oman elämän pohdintoja

Vapaapäivä ja pohdintojen aika. Aloitin aamun treeniblogeja lueskelemalla ja pohtimalla omaa treenaustani, tavoitteitani ja ruokavaliotani. Sitä missä ja mistä minä olen onnellinen ja mitä mä oikeastaan haluan suhteessa omaan itseeni ja olemukseeni. Olen koko elämäni oikeastaan taistellut minäkuvani ja itsekriittisyyteni kanssa. Välillä menee paremmin, välillä huonommin. Tämä on kuitenkin aikalailla arkipäivää mulle ja olen onneksi oppinut elämään tämän pään kanssa ja päässyt myös onneksi aika hyvään balanssiinkin. Välillä mennään vuoristorataa mutta sehän on ihan normaalia ja kuuluukin elämään - ainakin naisen elämään 😃. Nyt on kuitenkin jälleen taas sellainen olo, että jotain on tehtävä.

#talvimaisema #luontokuva #talvi #winter #feelgood #peaceful #sisäinenrauha #kaunisluonto #suomenluonto #snowynature

Olen tässä taas jo yli kuukauden yrittänyt dieetata ja saada painoa pudotettua (tuloksetta), käyny ahkerasti salilla ja lenkillä ja nyt aloitin uuden treeniohjelmankin, minkä johdosta kroppa on huutanut hoosiannaa. Mutta ahdistaa, kun tuloksia ei tule, koska ruokavalion suhteen en ole jaksanut kunnolla tsempata.

Töissä on todella kiire, päivät ihan täysiä ja jaksamiseni on ollut aika rajoilla. Viime aikoina olen alkanut heräilee aamuisin vähän liian aikaisin. Mulla on todella säännöllinen elämän rytmi eli menen nukkumaan lähes joka ilta (siis myös viikonloppuisin) siinä kymmenen maissa illalla ja herään normisti herätyskelloon 5.40. Nyt tällä viikolla olen herännyt 4.30-5.30 välillä. Tänään 4.53. En halua herättää muita ennen aikojaan, joten odottelen yleensä viimeistään 5.30 asti ennen kuin nousen ylös.

Hyvät unet ovat todella tärkeitä kokonaishyvinvoinnin kannalta. Niiden kanssa on aina välillä ollut muutenkin vaikeuksia. Kiireet ja joskus liika treeni vaikuttavat unia huonontavasti ja aiheuttavat myös unettomuutta ja sitä kautta lisäkuormitusta päiviin. Ne ovat myös hyvä indikaattori siitä, että keho tai mieli on ylikuormittunut.

Töille ei voi oikein mitään sillä yritys jossa työskentelen, elää vahvaa murrosaikaa ja tekemistä riittää pilvin pimein. Kaiken lisäksi suhtaudun intohimoisesti työhöni, joten töitä tulee tehtyä yli työaikojenkin. Onneksi työ on mielekästä :). Toki siitäkin on oikeasti otettava välillä irtiotto kunnolla, jotta palautuu ja jaksaa taas. Myös lasten kyyditykset vievät omat veronsa ja ne kuuluvatkin siihen pakolliseen pakettiin. 

Helpointa olisikin ottaa vapauksia itseeni liittyvien asioiden suhteen mutta siihen en onneksi enää täysin nykyään pysty. Erityisesti pyrin pitämään kiinni treeneistäni ja ihan myös siksikin, että niistä on apua kaikkeen jaksamiseen. Ilman työpäivän aikaista punttisbreikkiä ja satunnaisia iltalenkkejä en jaksaisi tätä tahtia. Treeneistä itsensä vapauttaminen johtaisi joka tapauksessa ojasta allikkoon joten se ei ole ratkaisu. Toki sitä sopii miettiä, kuinka paljon sitä vaatii itseltään ja että muistaa myös sallia itselleen palautumisaikaa.

#terveys #fitness #treeni #omaelämä #mylife #terveellinenelämä #healtylifestyle

Mistä on kuitenkin helppo lipsua on syömiset. Vaikka ravintoasiat ovat mulla pääosin kunnossa sillä tykkään syödä terveellisesti niin kiireessä ja väsyneenä tulee helposti napsittua yhtä sun toista ja sitten tilanteen tullen tulee myös syötyä ei niin hyviä kaloreita ja helposti liikaa. Viikon kiireet ja stressit ovat viimeaikoina aiheuttaneet viikonloppuisin ehkä jonkinasteista hallitsemattomampaa herkuttelua. Ennen herkkujen syöminen on ollut mulla aika hyvin kontrollissa mutta nyt olen huomannut kummallista kyvyttömyyttä lopettaa napostelua 😃. Tavallaan ah niin ihanaa ja vapauttavaa mutta tavallaan rasittavaa, kun viikon aikana tehdyt tsemppaukset painonpudotuksen suhteen joutavat aika lailla romukoppaan. Paino junnaa siis samassa tällä miinus-plus=nolla -linjalla.

Summasummarum ja palatakseni siihen mihin näissä pohdinnoissa päädyin. Sen sijaan, että nyt sen enempää tuijotan vaakaa ja turhaa vaadin itseäni liikkumaan vieläkin enemmän yritän nyt panostaa ruokavaliooni. Se vaatii asian sisäistystä ja myös omanlaista itsekuria ja se on myös mielestäni tästä paketista se kaikkein vaikein. Ruokailu, syömiset yms. ovat omaa mukavuusaluetta, itsensä hemmottelua, hyvää oloa ja mielihyvää tuottavaa ja niiden kautta saa otettua sellaisen 'oman hetken' ja se toimii myös kiireen keskeellä. Yksi suklaapala kiireessä ilahduttaa ja kun on muuten 'rankkaa' on näillä pikku jutuilla niin helppo palkita itseään. 

Sitä on niin heikko loppujen lopuksi, omat tsempit unohtuu helposti ja tuo itsensä hemmottelun tarve kasvaa voittamattomaksi. Nyt kun tätäkin kirjoitan, muistin ne ihanat BenJerry's jäätelöt pakkasessa ja mietin, että jos yhden lusikallisen ottaisi ja alkoi heti ahdistaa, etten nyt voisi, kun olen tämän päätöksen tehnyt. Oon kyllä niin heikko 😃, joten sortumisen vaara on koko ajan läsnä. Tällaiselle nautiskelijalle ja elämän kokoaikaiselle juhlistajalle nää asiat ovat vaan niin vaikeita ja lopulta näihin juttuihin mun kaikki tsempit aina kaatuu tai eivät ainakaan tuota merkittävää tulosta. Semmoinen peruskestotsemppi on päällä koko ajan mutta sitten lipsumiset pitää tuon plusmiinusnollalinjasta huolen.

No katsotaan kuinka monta päivää tämä tsemppi kestää tai oikeastaan mihin kellonaikaan tämä tsemppi tänään kestää 😅. Elämästä pitää kuitenkin nauttia ja kenties tulenkin tänään siihen lopputulemaan, että aloitan sit maanantaina! Kuten joka viikko  😅. Uskallan veikata, että aika moni muukin voi sanoa tässä kohtaa "Been there done that". Cheers!


Tämä päivä alkoi kuitenkin hyvin :). Join pari kuppia kahvia ja vedin pari pähkinää ja jäin miettimään, mitä oikeasti haluan aamiaiseksi. Lopulta päädyin tekemään proteiinijauhepohjaisen aamupalasmoothien ja siitä tuli todella hyvää.

Tähän smoothieen olen lisännyt myös kollageenijauhetta, mutta voit toki jättää sen pois. Aloin käyttämään sitä, kun ikä alkaa näkymään jo huolestuttavasti ihossa (rups). Tueksi ostin myös Lancomen Visonnaire -voiteen (tosi hyvästä alesta) ja se on ihan loistavaa. Harmittaa vain se, etten varmaan enää kykene elämään ilman tuota tuotetta ja normisti sehän maksaa maltaita (argh).. Nämä yhdessä ja se, että muistaa juoda sitä vettä todellakin tarpeeksi per päivä ja muutenkin pitää tuon treeni-uni-ravinto paketin kohdillaan saa ihon kukoistamaan ihan uudella tavalla. Vesi on tärkein voitehista ja ainakin oman kokemukseni mukaan noista kaikista ihon kannalta tärkein.

Lounaaksi nautin jälkiuunileivän kalkkunaleikkeellä, raejuustolla, tomaatilla ja rucolalla. Samalla herkuttelin myös kauralattella, mikä on ihan lempijuomiani. Loppupäivä on vielä mysteeri :D.

Energisoivaa perjantaita ja mitä mahtavinta viikonloppua sinulle!

#smoothie #terveyspirtelö #proteiinipirtelö #aamainen #treeni #hyväolo #hyvinvointi #superfood #fittness


Aamun Kick off  -smoothie
kauneutta, kosteutta, voimaa ja hyvää oloa
n. 350 kcal (1-2 annosta)
Proteiinia 32g, hiilareita 31,5g, rasvaa 8,9g

2,5 dl kylmää vettä
0,5 dl proteiinijauhetta (Whey Protein vanilla)
1 rkl Coco Hydro -kookosvesitiivistettä (jauhe)
1 rkl Puhdas Kollageeni mustikkaa (jauhe)
0,5 rkl MCT öljyä (Puhdistamo)
1 tl psyllium (Puhdistamo)
2 dl babypinaattia (tiiviisti mitattu)
2 dl varsiselleripaloja
2 dl jäävuorisalaattia
1,5 dl kotimaisia mustikoita (pakaste)
1,5 dl kotimaisia mustaherukoita (pakaste)
loraus sitruunamehua
vähän steviaa
(macaa)

Kaikki sekaisin blenderissä. Anna turvota hetki ja sekoita vielä kerran.
Juoma on ihana paksua ja täyteläistä ja sitä tosiaan tulee reilu satsi. Tästä saa masun täyteen ja tällä jaksaa hyvin lounaaseen asti.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.