4.11.2015

"The sparkle of your eyes and the beauty of your skin"

Onko sinulla omaa suosikkiteetä? Minulla on! Oma suosikkini on ah niin ihana Yogi Tean Sweet Chili -tee. Siinä on vähän potkua ja suloista makeutta. Välillä kokeilen muita makuja, mutta tuo on sellainen, mitä ilman ei oikein vaan pärjää - sitä on oltava aina kaapissa :). Ja lisää suosikkeja tuli tämän testin myötä..

Sain Ekokauppa Ruohonjuurelta maisteltavaksi eri teelaatuja, joiden lumoissa olen nyt ollut jo useita päiviä. Olen jopa onnistunut luopumaan ensimmäisestä aamukahvistani Cleanse -teen innoittamana, mikä on ollut aika saavutus. Olen nimittäin aika lailla ollut tapojeni orja eli samalla kun keitän aamulla kahvia miehelleni, olen sitä sitten keittänyt myös itselleni - vaikkei kahvia aina heti aamulla ole edes tehnyt mieli. Rutiini/tavat ovat niitä, mitä on ehkä vaikein lähteä muuttamaan vaikka haluaisikin. Saman kipupisteen ylitin silloin taannoin, kun aloin juomaan aamuisin vihersmoothieta normi aamupalan sijaan. Aamusmoothieista olen tosin jo luopunut ja siirtynyt puuroihin ja marjoihin - sillä nekin ovat vaan niin hyviä - ja samalla, kun muut syövät - voin syödä itsekin samaa.


Viime päivinä olen tosiaan laittanut teeveden porisemaan ja oman teeni hautumaan samalla, kun valmistan aamiaisen perheelleni. Teetä voi sippailla jo siinä aamiaistouhujen lomassa ja nauttia loput oman puuron kanssa. Ensimmäisen kahvikupposeni nautin sitten vasta töissä :).

Elimistö on aamulla vastaaottavaisin ja siksi on hyvä nauttia detox tai cleanse -teetä jo heti ensimmäisenä, jotta niiden tehoaineet pääsevät parhaiten tekemään hyvää työtä kropassa. Hienointa olisi, jos voisi aamulla nauttia teen kaikessa rauhassa ja antaa sen yksistään vaikuttaa elimistössä ennen mitään raskaampaa ravintoa.


Pukka Cleanse -teessä on miellyttävä maku ja se on helposti juotavaa. Paketissa luvataan hehkua sisältä ulospäin ja erityisesti seuraava lause teki minuun vaikutuksen - tai oikeastaan tämän myötä olin jo myyty ja koukussa: "It ends with a glow that flows into the sparkle of your eyes and the beauty of your skin. To purity". Kenties tutut ovatkin jo huomanneet silmieni tuikkivan ja ihoni hehkuvan enemmän kuin ennen ;). Cleanse -tee sisältää nokkosta (40%), piparminttua (25%), fenkolin siementä (25%), voikukanjuurta, lakritsanjuurta ja aloe veraa.

Pukka Detox with lemon -tee on ihanaa: mm. anis, lakritsanjuuri ja kardemumma antavat sille herkullisen, mausteisen maun. Kyseisten ainesten lisäksi siinä on fenkolin siementä, sitruunaa, korianteria, sitruunamyrtin lehteä, sitruunaruohoa, eteeristä sitruunaöljyaromia ja sitruunaruohoöljyaromia.


Puhdistavien teelaatujen lisäksi pääsin myös tutustumaan viehättävään Love -teehen. Pukkan rakkausteessä on keveän kukkainen tuoksu. Pääraaka-aineena siinä on kamomillaa (25%) ja lisäksi siinä on viittä eri kukkaa ja hieman lakritsanjuurta. Rakkaustee ei (mielestäni) viittaa siihen, että sillä olisi libidoa stimuloiva vaikutus ;) vaan siihen, että se hellii ja hoivaa sinua itseäsi ja sen avulla osoitat rakkautta itsellesi. Rakkausteen taustalla on kuitenkin ihan toisenlainen tarina, suloinen sellainen, ja sen voit lukaista vaikka täältä.


Rakkausteen myötä innostuin tutkimaan kamomillaa enemmän. Itse en ole jostain syystä ikinä oikein tykännyt kamomillasta, mutta siitä enemmän luettuani päätin muuttaa mieltäni ja ottaa teen vakiovalikoimaani. Siinä on mielestäni kamomillaa juuri sopivassa suhteessa - ei dominoivasti vaan sopivasti.

Kamomilla on siis todella hoitava kukka ja lääkeyrtti. Sillä on monia hyviä vaikutuksia: se rauhoittaa, hellii vatsaa ja suolistoa, torjuu ja parantaa tulehduksia ja lievittää jopa kuukautiskipuja. Se sopii hyvin iltateeksi juuri rauhoittavien ominaisuuksiensa vuoksi. Lisää kamomillasta kannattaa lukea täältä Ylen sivulta. Älyttömän hyvä juttu ja vaikka onkin jo vähän vanhahko mutta asia tuskin on vanhentunutta. Kamomillatee sopii hyvin myös lapsille ja meillä onkin lapset myös tykänneet tästä rakkausteestä.

Herkutteluhetkiin sopii hyvin Pukka kolmen lakritsin teen. Niin herkkua, että pitää imeskellä myös teepussista mehut ;D. Nam! Lakritsinjuurellakin on monia hyviä terveysvaikutteita. Se auttaa närästykseen, ehkäisee syöpää, suojaa maksaa ja vaikka mitä. Ravintolisäwikistä voit lukea muut herkun meriitit. 

Nautinnollisia, hoitavia ja helliviä teehetkiä pimeisiin syysiltoihin! 
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.