29.11.2015

Tehtiin itse saippuoita - ja oih kuinka ihania niistä tulikaan!

Voitin iäisyys sitten yhdessä arvonnassa saippuoiden valmistussetin ja vihdoin saimme tyttöni kanssa aikaiseksi kokeilla saippuan tekoa. Ihan mieletön positiivinen yllätys. Älyhelppoa ja saippuoista tuli käsittämättömän ihania ja upeita! Suosittelen todellakin kokeilemaan saippuoiden tekoa.Tarvitset:
Saippuamassaa (esim. 1 kg valkoista)
tuoksuja
väriainetta (jos haluat)

Tuoksujen suhteen voi kokeilla kaikenlaista. Käytettiin pakkauksessa tulleita tuoksuja, mutta myös leivonnassa käyttämiäni kasviöljypohjaisia luonnonaromeita ja tulipa mieleen, että myös ihonhoitoöljy voisi sopia saippuaan. Esim. Monoi -öljy tuoksuu ihanalle eli sitä voisi myös kokeilla. Mahdollisuudet ovat lähes rajattomat.

Elintarvikeväriä ei kannata saippuan valmistuksessa käyttää sen värjäävyyden vuoksi. Me käytimme vanhojen värillisten saippuoiden paloja värjäyksessä, kun vielä väriainetta emme omista. Meni kyllä jo ostoslistalle :). 


Saippuan teko-ohje:1. Ota leikkuulauta, veitsi, kuuman kestävä kulho (mielellään kauhallinen), tuoksut, muotit ja lusikka esille.

2. Leikkaa saippua paloiksi. Tässä yhden palan koko on 1/4 kg eli 250 g. Mitä pienemmiksi paloiksi leikkaat sitä nopeammin saippua sulaa.

3. Aseta saippuapalat kuuman kestävään kauhalliseen kulhoon ja laita mikroon normia miedommalle lämmölle (esim. 350W) ja kuumenna välillä sekoitellen kunnes massa on täysin sulanut.


4. Kun massa on sulanut, lisää siihen väri ja tuoksu. Lisää näitä vähitellen, jotta saat omaan makuusi sopivaa (meillä värillinen saippua ei liuennut ihan tasaisesti eli siitä jäi vähän hippuja saippuan joukkoon - mitkä tosin eivät haitanneet vaan toivat saippualle kivaa luonnetta).

5. Kaada saippua tasaisesti muotteihin. Meillä yhdestä kuutiosta tuli aina kolme sopivan kokoista saippuaa.

6. Jätä jähmettymään. Vältä muottien liikuttelua, etenkin jos käytät silikonisia muotteja. 

Jatka seuraavan satsin tekemisellä.

Me teimme 4 eri erää saippuoita yht. 12 saippuaa:

1. erä vaaleanpunainen (väri saippuasta) ja tuoksu Mansikka (eteerinen öljy)

2. erä valkoinen ja tuoksu litsi (eteerinen öljy).

3. erä valkoinen, joukossa aitoja vaniljahippusia sekä tuoksuna Butter-Vanilla (elintarvikearomi)

4. erä vaalean ruskea (väri saippuasta) ja tuoksu Rommi.

Tässä vielä kuva saippuapakkauksesta,. Oli niin hyvää saippua-ainesta, että tätä hankitaan lisää heti kun löydetään. Nämä tarvikkeet ovat tosiaan Pieni Tuoksukauppa - nimisestä nettikaupasta.

Saimme saippuakärpäsen puraisun! Toivottavasti se puraisee myös sinua! :)


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.