26.1.2016

Hyvän olon -projektia, voimapirtelöä ja palautusjuomaa

Aikaisemmissa postauksissani olenkin jo kirjoittanut tästä vuoden vaihteen jälkeen alkaneesta ns. hyvän olon -projektistani ja sen suhteen kuuluu edelleen hyvää :).  Välillä on juhlittu synttäreitä ja välillä on biletetty vähän rankemminkin mutta muuten on pysytty kultaisella keskitiellä ja hyvän olon tavoitteet ovat olleet koko ajan pinnalla. Oikeastaan se hyvä olo on jo. Parin viikon treenit ja joululomien syöpöttelyjen oikaiseminen oikealle radalle auttoivat nopeasti. Itse asiassa, nyt on oikeastaan jo tosi hyvä olo =).


Olen siis treenannut säännöllisesti aiemminkin ja pyrkinyt syömään terveellisesti eli tämä ei ole sinänsä mikään iso muutos. Smoothiet yms. olivat vaan vähän jääneet pois, sillä kyllästyin niihin monen vuoden käytön jälkeen. Salitreenini olivat enemmänkin sellaista ylläpitävää voimailua kuin kunnon treeniä (muutamia inspisspurtteja lukuunottamatta). 

Treenini ovat nyt tehostuneet ja monipuolistuneet ja tavoitteena on todellakin saada aikaa näkyvämpiä - tai ainakin tuntuvampia tuloksia. Painonpudotus ei periaatteessa ole päämääränä vaan kiinteytys sekä hyvä muodot lihaksilla :) + lisää voimaa. Hyvä olo tulee siinä siivellä - sekä fyysisesti, että psyykkisesti. Kuntosalitreenin lisäksi käyn säännöllisesti lenkillä ja käytän monipuolisesti Yoogaian tarjontaa. Suoritin myös muuten Yoogaian 21 päivän treeniputkihaasteen! Jee :)!

Nyt olen myös ottanut smoothiet takaisin ruokavaliooni ja katson muutenkin tarkempaan mitä suuhuni laitan. Smoothieiden lisäksi uutuutena mukaan ovat tulleet myös erilaiset proteiinijauheet, joita upotan yleensä näiden terveyspirtelöiden sekaan. Kun syö hyvin ja terveellisesti, ei enää tee mieli makeaa eikä useinkaan edes tee mieli napostella kaiken aikaa. Heikkoja hetkiä toki on mutta silloinkin tuntuu olevan mind setti sitä luokkaa, että miettii mitä ottaa himoihinsa - usein se on viime aikoina ollut kuivattu taateli tai jopa muutamia niitä :). Niin ja välillä 1-2 palaa raakasuklaata. Ja pakko tunnustaa, on sitä tullut muutama pala tavallistakin tummaa suklaata nautittua - kun raakasuklaata ei ole ollut tarjolla ;). Kokonaisuus on kuitenkin kondiksessa :).


Aamulla syön yleensä puuron runsaalla määrällä pakastemarjoja, makeutan kevyesti stevialla, lorautan vähän mantelitahnaa päälle ja rouhin mukaan muutaman cashew -pähkinän sekä yhden parapähkinän. Myös chiasiemeniä päätyy usein lautaselle. Puuron kylkeen kaadan vielä vähän Alpron kookosjuomaa, mikä vaan on ihan parasta :P.

Meillä on töissä ihania tuoreita leipiä aamuisin tarjolla, joihin yleensä aina - voisinko sanoa - sorrun :D. Eli jatkoaamupalana tulee syötyä 1-2 leipäviipaletta ah niin ihanan Oivariinin kera. Bad, bad bad? :D Ei mahda mitään - ja tavallaan kyllä sallin myös tämän itselleni.. ;). 

Tämä voimapirtelö (jonka resepti tulee postauksen lopussa), on muodostunut ihan mun suosikikseni. Se on jalostunut jo moneen kertaan mainostamastani GGS:stä hyvin nälkää pitäväksi treeninpalautusjuomaksi ja lounaan korvikkeeksi. Töissä jaksaa tällä hyvin ja kotona sitten syön tavallista ruokaa - milloin mitäkin tulee sitten tehtyä koko perheelle. Joskus loihdin itselleni jotain spessua,  jos mieli tekee ja intoa riittää.


Kuin kirsikkana kakun pinnalle sain Ruohonjuurelta testattavaksi 360 Voimaruoka -jauheita ja kookosvesijauhetta. Iloiseksi yllätyksekseni sain todeta, että voimaruoan jauheet ovat todella hyvää ja täyttä tavaraa. Sisällysluettelo on oikeastaan aika ihastuttava. Esim. tässä suosikikseni muodostuneessa Kookos -voimajuomassa raaka-aineet ovat nämä: 

Herneproteiini 48,5 %, mantelijauho 21 %, pellavansiemenjauho, kookosmaitojauhe, auringonkukan siemenet, seesamin siemenet, chian (Salvia hispanica) siemenet, psyllium-kuitu, kurpitsansiemen, luontainen aromi, makeutusaine (stevioliglykosidit), ravintohiiva. Sisältää luontaisesti sokereita.

Ravintosisältö per 100 g

Energiaa 1876kJ/446 kcal
Rasvaa 23,3 g
josta tyydyttynyttä 2,8 g
Hiilihydraattia 9,6 g
josta sokereita 1,9 g
Kuitua 9,3 g
Proteiinia 49,4 g
Suolaa 2,88 g

Mineraalit ja hivenaineet:
Kalsium115 mg
Magnesium 84 mg

Vanilja -jauhe on mielestäni ihan ok ja kätevä siksi, että on valmiiksi annospakattu. Oma valintani näistä on kyllä ehdottomasti tuo isompi pakkaus (huomattavasti edullisempaa) ja nimenomaan kookosmaku. Nam!

Kookos Voimaruoka -jauhe on todella hyvää myös esim. Alpron kookosjuoman kanssa. Mantelijuoman kanssa en ole testannut mutta uskoisin, että on hyvää niinkin. Tässä Voimapirtelössä tuo jauhe ei pahemmin maistu, mutta se tuo siihen täyteläisyyttä ja lisää energiaa - eli sen avulla vihersmoothiellakin pärjää pidempään. Toki voit laittaa sitä reilumminkin, vaikka yhden annoksen verran, mutta sitten pitää varmaankin lisätä nesteen määrää, jos haluaa, että pirtelö on juotavaa. 
Tämä pirtelö mahtuu juuri ja juuri Puhdistamon shakeriin.


Voimapirtelö

3 dl kylmää vettä
1 iso kourallinen babypinaatin lehtiä (pestyjä)
1 omena
1 päärynä
1 kypsä banaani
2 lehtisellerin vartta
puolikkaan sitruunan mehu
1/2 annosta/25g 360 Voimaruoka Kookosta
(1 tl macaa)
(1 tl ashwagandhaa)
(1 tl spirulinaa)

1. Pilko hedelmät ja lisää ne blenderiin. Mittaa joukkoon vesi ja puristettu sitruunanmehu. Blendaa tasaiseksi.

2. Lisää joukkoon voimaruoka (ja superfoodit) ja blendaa vielä kaikki hyvin sekaisin.

3. Kaada viherpirtelö smoothiepulloon ja ota mukaan töihin. Säilytä jääkaapissa ja nauti lounaaksi pikkuhiljaa kulauksittain. 


* * *

Kookosvesi
Hyvä palautusjuoma treenin jälkeen

Aikas täydellinen setti tulee siitä, että juo heti treenin jälkeen kookosveden ja hetken päästä sitten Voimapirtelön - ainakin mun mielestä ;). 

Coco Hydro Sport -kookosvesijauhe on muuten kätevää siksikin, ettei itse vettä tarvitse kantaa kotiin - eikä treeneihin. Ja tulee huomattavasti halvemmaksi kuin pulloina ostetut ja on myös ekologisempi valinta. Blendaa jauhe vain hyvin ennen juomista ja nauti. Yhdessä annoksessa on n. 80 kcal.

Kookosvesi toimii myös ihan sellaisenaan nopeana ja vähäenergisenä palautusjuomana treenin jälkeen. Sopii hyvin myös smoothiepohjana mutta nälkään ei auta eikä riitä lounaan korvaajaksi :). 

Tämä kookosvesijauhe kuului myös testituotevalikoimaani ja muutamien testien perusteella voin todeta, että kookosveden maku on miellyttävä mutta ei mielestäni yllä ihan samaan mitä parhaimmat valmiit kookosvedet tarjoavat - mikä ei toki yllätä, kun jauheesta on kysymys. Siltikin, suosittelen mieluummin hankkimaan tätä kuin pullotettua kookosvettä :).


Testitulos pähkinänkuoressa:

Tosi hyviä ja luonnollisia sekä puhtaita tuotteita. Suosittelen lämpimästi rikkaamman ravinnon metsästäjille ja urheilun tueksi =).
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.