17.4.2015

Intialaissävytteinen Kalkkunakastike

Välillä yksinkertainen ja helppo ruoka on kyllä aivan ihanaa, eikä se aina tarkoita sitä, että mausta pitäisi tinkiä. Tämä ruoka on mielestäni helppo ja yksinkertainen ja syntyy nopeasti. Kastikkeesta tuli todella maukasta ja se vain parani ajan kanssa :P. 

Kastike sopii tarjottavaksi esim. noodeleiden, pastan ja riisin kanssa. Meillä sitä syötiin ensimmäisenä päivänä nopeiden noodeleiden kanssa ja toisena päivänä pastan kera.

Tämän ruoan myötä on pakko myöntää, että ihastuin kalkkunaan :). Itselläni tulee käytettyä broilerinfilettä todella paljon ruoanlaitossa mutta kalkkunaa tulee laitettua tuskin koskaan. Olin kuitenkin joku kerta ostanut kaupasta kalkkunan ohut fileeleikkeitä, jotka nyt sulatin ja suikaloin. Ja kalkkuna oli tässä kastikkeessa ihan mahtavaa. Tykkäsin todella paljon sen isosyisemmästä ja mehevästä rakenteesta. Ehkä voisi jopa sanoa, että se peittoaa broilerin tai ainakin on hyvä vaihtoehto sille ja sillä saa myös kivasti vaihtelua ruokarepertuaariin. Jos kalkkuna ei ole sinulle ruoanlaitossa tuttu, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Intialaissävytteinen Kalkkunakastike
 
480 g kalkkunan ohut filee leikkeitä (Atria)
0,5 rkl oliiviöljyä
1/2 makea sipuli
3 isoa valkosipulin kynttä
1 tlk Mutti tomaattimurskaa
1/2 tölkkiä kookosmaitoa/-kermaa (sitä jäykkää)
1 rkl appelsiinituoremehua
1 kpl Knorr Fond 'du chef' chicken
1 tl jauhettua juustokuminaa
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 tl jauhettua korianteria
mustapippuria, suolaa
(chiliä)

1. Paloittele kalkkunanliha ja silppua sipuli ja valkosipulit.

2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää sipuli ja valkosipulit siihen ja kuullota hetki. Lisää kalkkunapalat ja paista niin, että pinnat umpeutuvat.

3. Lisää loput aineet ja sekoittele. Jätä muhimaan n. 15 minuutiksi. Maku vain paranee hauduttaessa, joten voit muhittaa pidempäänkin.

4. Tarjoa noodeleiden, pastan tai riisin kanssa.

NAM!

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.