10.2.2015

Herkullinen Lohikeitto - kylmäsavulohella tuunattuna

Lohikeitto on loppujen lopuksi todella helppoa ruokaa vaikkakin sen eteen pitää nähdä vähän enemmän vaivaa kuorien ja pilkkoen jne. Mutta siis hyvin riittoisaa, melko edullista ja aivan ihanaa kotiruokaa. Savulohilisällä siihen saa vielä aivan ihanan maun - suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Tämä on siis aika perus kalakeittoresepti vaikkakin keittoon on lisätty savulohituorejuustoa. Välillä olen laittanut tavallisen lohen lisäksi joukkoon vielä kylmäsavulohta, sillä siitä irtoaa ihan paras maku ja suosittelen niin myös tekemään. Tällä kertaa minulla ei ollut sitä, joten peruslohella mentiin. Muut tuorejuustot sopivat myös hyvin maustamaan kalakeittoa ja esim. Koskenlaskija on ihan verraton.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Lohikeitto

n. 1 kg perunoita
n. 150-200 porkkanaa (2 kpl)
n. 70 g palsternakkaa (1 kpl)
1 keltasipuli/pala purjosipulia
1,5 litraa vettä
1 kpl kasvisliemikuutio/fond
1 kpl kalaliemikuutio/fond
200 g savulohituorejuustoa
n. 1 kilon pala lohifilettä
(kylmäsavulohta maun mukaan)
2 rkl tuoretta tilliä
muutama pinaatin lehti
1 rkl oystersaucea
1 tl sitruunapippuria
ripaus kurkumaa
valkopippuria
(merisuolaa)

1. Kuori ja pilko perunat ja vihannekset ja laita ne kattilaan. Kaada päälle vesi. Lisää joukkoon liemikuutiot ja jätä ne kiehumaan keskilämmölle. 

2. Paloittele lohifilee (poista tarvittaessa ruodot) kuutioiksi (ja pilko kylmäsavulohi).

3. Kun perunat ja kasvikset alkavat olemaan aika lailla kypsiä sekoita tuorejuusto nokareina joukkoon. Lisää lohipalat, tilli, muutama silputtu pinaatinlehti, oystersauce, sitruunapippuri ja kurkuma ja sekoittele varovasti. Jätä hautumaan hetkeksi. Lisää vielä ripaus valkopippuria ja tarkista maku ja rouhi joukkoon tarvittaessa merisuolaa. Tarjoa esim. tuoreen ruisleivän kera.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.