19.2.2015

Hedelmäinen tuorepuuro - oi mitä herkkua!

Eilen tuli tehtyä lapsille iltapalaksi pirtelöä banaanista, omenoista, ruishiutaleista ja viikunoista ja siitä tuli todella hyvää. Tänä aamuna noista mauista innostuneena tein itselleni pitkästä aikaa tuorepuuroa. Olen jo todella pitkään, en edes muista kuinka kauan, syönyt joka aamu puuroa - tosin pääasiassa keitettynä. Tällä hetkellä lempparipuuroni on yksi Fazerin Alku -uutuuspuuroista: 3 kuidun puuro on ihan huippua sillä siinä on peräti 15% kuitua. Sitä laitoin myös tähän tuorepuuroon.

Ja voi että tästä tuli hyvää ja herkullista. Puuro on melko makeaa, joten älä heti makeuta stevialla jos olet sitä tottunut käyttämään vaan maista ensin :). Kyytipojaksi voisi sopia hyvin mantelimaito.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Hedelmäinen tuorepuuro 
1 annos

100 g omenaa kuorineen (luomu)
60 g tummunutta banaania
1 kuivattu viikuna pienittynä
1 rkl chiasiemeniä
0,5 dl 3 kuidun puurohiutaleita (Fazer Alku)
1 dl vettä

Lisäksi:
vaniljajauhetta
kanelia
mantelitahnaa
1 tl MCT-öljyä
(mantelimaitoa)

1. Mittaa tehosekoittimeen paloiteltu omena ja banaani, pienitty viikuna, chiasiemet, puurohiutaleet ja vettä. Sekoita seos sileän tasaiseksi ja kaada tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle vaniljajauhetta ja kanelia. Laita turpoamaan jääkaappiin ainakin tunniksi tai jopa yön yli (peitä kelmulla).

2.  Lisää halutessasi puuron päälle hyviä rasvoja eli esim. mantelitahnaa sekä MCT-öljyä ja nauti esim. mantelimaidon kanssa.

Tässä puurossa on yhdessä annoksessa n. 330 kcal. Tuohon kalorimäärään on laskettu mukaan myös runsasenerginen mantelitahna (1tl = 40 kcal) ja MCT-öljy (1 tl =36 kcal).
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.