25.1.2015

Vihreä Parsakaali-kvinoakeitto - ihana lämmike pakkaspäiviin

Parsakaali oli asustanut jääkaapissa jo reilun aikaa ja oli viimehetket tehdä siitä jotain. Olin itseasiassa jo jonkin aikaa ajatellut tekeväni pitkästä aikaa parsakaalikeittoa mutta jotenkin tuntui aina siltä, ettei vaan ehtinyt - etenkin kun piti kuitenkin tehdä muille muuta ruokaa ;). No, vihdoin aikaa löytyi ja sain tehtyä itselleni tätä maittavaa sosekeittoa.

Parsakaalin lisäksi tähän keittoon tulee myös hiukan pinaattia lisävihreyttä tuomaan ja kvinoaa halusin lisätä, jotta keitosta tulisi ravitsevampaa. Kvinoa tuo soseutettuun keittoon myös kivaa purutuntumaa. Makua keitolle antaa mm. vuohenjuusto - mikä ei kuitenkaan dominoi keittoa vaan antaa vain hennon aromin.

Keitto on myös mukavan kevyttä - vaikka täyttävää onkin. Tällä reseptillä sitä tulee n. kolme isohkoa annosta ja yhdessä n. 340 gramman annoksessa on n. 180 kcal.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Vihreä Parsakaali-kvinoakeitto

500 g parsakaalia
6 dl vettä
ripaus merisuolaa
0,75 dl kvinoaa (GoGreen)
30 g pehmeää vuohenjuustoa (Chevre)
1 kpl fond du chef kana/kasvis
0,5 rkl oyster sauce
0,5 dl omenamehua
0,5 tl sesamöljyä
kourallinen pinaattia
cyannepippuria

1. Huuhtele parsakaali ja paloittele se pieniksi paloiksi kattilaan. Käytä myös varret (kuori kovat pinnat pois). Lisää kattilaan 6 dl vettä ja rouhi päälle hieman merisuolaa ja keitä parsakaali miedolla lämmöllä kannen alla pehmeäksi.

2. Huuhtele kvinoa hyvin ja keitä se ohjeen mukaan. Go Greenin kvinoa on kivan irtonaista ja sopii mielestäni keittoihin hyvin.

3. Kun parsakaali on kypsää nosta kattila pois liedeltä/sammuta liesi. Lisää joukkoon murustettu vuohenjuusto ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi fond du chef, oyster sauce, omenamehu, sesamöljy ja huuhdeltu pinaatti. Soseuta uudelleen. Lisää lopuksi keitetty kvinoa (älä enää soseuta). Lisäpotkua keittoon saat cyannepippurilla. 

4. Tarkista maku ja lisää halutessasi esim. suolaa, jos tuntuu vielä sitä kaipaavan. Voit myös notkistaa keittoa vielä pienellä määrällä omenamehua/vettä, jos siitä tuli mielestäsi liian paksua. Nauti kuumana.


Löytyykö teidän kodistanne jo tulppaaneja? Itse ostin niitä neljä kimppua Cittarista ja tein tällaisen sekoituksen kotiimme tuomaan silmäniloa ja kevään tuntua =). Kerrassaan ihania!


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.