10.1.2015

Uppomunaa mikrossa - helppoa ja nopeaa

Mieheni kertoi tänä aamuna miten oli telkkarissa nähnyt tehtävän uppomunaa mikrossa ja sitä tekotapaa vähän epäilin, etenkin kun muistelin, että uppomunan keitossa pitäisi vielä läträtä etikankin kanssa. Uppomunien keitto on minulta jäänyt jostain syystä täysin kokematta - tähän päivään asti.

Vaahteramäen Friidat olivat ihan lopussa ja seuraavaa toimitusta joutuu vielä odottamaan tovin, joten kaupassa käydessäni ostin Cittarista irtoluomumunia. Pakkasin ne irrallaan pussiin, kun tuntuivat olevan melko paksukuorisia, sillä en halunnut enää yhtään munakennoa lisää kotiini. No, kotiinpäästyäni sain tietysti huomata, että yksi munista oli aika pahasti säröillä ja sitten tuli mieleeni tämä uppomunajuttu. Hah, eikun tuumasta toimeen ja testaamaan!

Ja johan oli helppoa ja mikä lopputulos! Superherkullinen. Itseasiassa mielestäni jopa herkullisempi kuin keitetyt munat :P. Kyllä kannatti kokeilla. Kiitos vaan rakas mies tästä vinkistä =). Uskon, että meillä syödään jatkossakin uppomunia :).

Jos uppomunat mikrossa eivät ole sinulle tuttu juttu suosittelen kokeilemaan. 
Nopeaa ja helppoa ja superhyvää!

www.pullantuoksuinenkoti.com


Uppomunan valmistus on todella helppoa:

Tarvitset:
teekupin/kulhon tmv.
n. 3-4 dl kylmää vettä
1 kananmunan
ripaus suolaa
tuorekelmua

1. Kaada esim. teekuppiin (kätevä, kun on kahva) kylmää vettä. Riko kananmuna suoraan veteen ja lisää päälle ripaus suolaa. Peitä kuppi tuorekelmulla. 

2. Laita kuppi kelmuineen mikroon täydelle teholle kolmeksi minuutiksi (vähemmän, jos haluat löysempää munaa kuin kuvassa) 

3. Avaa kelmu varovasti (varo kuumaa höyryä), nosta muna vedestä lusikalla tmv. ja nauti. 

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.