10.11.2014

Mausteiset Banaani-Suklaakeksit - kevyemmin ja terveellisemmin :)

Kauheesti on tehnyt mieli keksejä viime päivinä ja tähän herkkuhimoon pyöräytin muunnelman Hyvän omatunnon kekseistä, mitä voi syödä hyvillä mielin ja niin, ettei herkkumittari värähdä (viittaan Kiloklubin mittariin ;)). Kauhean suklaisia näistä ei kuitenkaan tullut sillä raakakaakaojauhe katoaa aika hyvin noihin mausteisiin. Nämä keksit ovat koostumukseltaan vähän kuin kakkusia ja mausteiden vuoksi näissä maistuu jo joulu. Tulee vähän mieleen jouluiset kuivakakut :P. Sopivat ihanasti tähän pikkujouluaikaan =) ja esim. jouluteen kanssa nautittavaksi :P.

Lupiinijauho tuo hyvää proteiinilisää kekseihin ja tekee niistä myös muutenkin ravitsevampia. Tällä kertaa jätin pähkinärouheet väliin kaloreita säästelläkseni. Näissä kekseissä on kaloreita n. 45 per keksi. Ja mikä parasta - ei mitään hukkakaloreita!

www.pullantuoksuinenkoti.com

18 kpl:
  300 g tummunutta banaania (n. 3 kpl)
100 g pikakaurahiutaleita (esim. Nalle Kuntokaura)
2 rkl Lupiinijauhoa (esim. Foodin) *
1 rkl raakakaakojauhetta
0,5 rkl chiasiemeniä
1 mm aitoa vaniljajauhetta
1 mm kanelia
ripaus inkivääriä, muskottia ja kardemummaa
loraus nestemäistä steviaa
Koristeeksi: 18 kpl hasselpähkinöitä tmv.

1. Muhenna banaanit kulhossa haarukalla sileäksi soseeksi ja lisää joukkoon kaurahiutaleet ja muut makua aineet. Makeuta ja mausta.

2. Lusikoi nokareita pellille leivinpaperin päälle (20g per keksi). Litistä nokareita hieman ja asettele koristeiksi esim. kokonainen hasselpähkinä.

3. Paista uunissa n. 200 asteessa kiertoilmassa 15-20 minuuttia. Jäähdytä ilmavasti esim. ritilällä.

Herkuttele hyvillä mielin! :P

* Tuote on saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta.
Lisää lupiinijauhosta voit lukea esim. tästä postauksesta.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.