6.11.2014

Kevyt Porkkanasosekeitto, paistetut broilerinfileet ja dieettihöpinän jatkoa

Tämä keitto on kevyttä ja herkullista ja ruokaisampaa siitä saa broilerinfileiden kera, jotka sopivat keiton kanssa syötäviksi oikein hyvin. Niistä tuli ihanan meheviä ja maukkaita ja tällä combolla keitto kelpasi myös hänelle, jonka mielestä ruoka ei ole ruokaa jos siinä ei ole lihaa ;D.

www.pullantuoksuinenkoti.com

1 dl valmista keittoa n. 30 kcal
Koko keitto yhteensä n. 15 dl
1 annos 3 dl = 90 kcal
Yhteensä 5 annosta

Porkkanasosekeitto

500 g kuorittuja porkkanoita
250 g kuorittuja perunoita
70 g sipulia
1 kpl kanaliemikuutio (tai kasvis)
2 tl Oyster Saucea (Blue Dragon)
60 g maustamatonta tuorejuustoa (5%, Linessa, Lidl)
n. 8 dl vettä (lisää tarvittaessa)

1. Pilko porkkanat, perunat ja sipuli ja laita kattilaan. Kaada päälle vesi ja lisää kanaliemikuutio. Keitä, kunnes vihannekset ja perunat ovat pehmeitä.

2. Sekoita joukkoon tuorejuusto ja Oyster sauce. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää potkua halutessasi esim. Cyannepippurilla ja lisämausta tarvittaessa mustapippurilla ja suolalla. Joskus myös makeus tekee terää ja sen saat kalorittomasti lorauksella steviaa.

Ruokaisamman aterian saat, kun paistat keiton kera broilerinfileitä. Itse käytin tähän ruokaan Atrian ohuita fileeleikkeitä ja niistä tuli tällä tavalla valmistettuna ihan älyttömän hyviä ja meheviä. Ainoa miinuspuoli on se, että kalorimäärää on vähän vaikea arvioida.. Mutta sisältää hyvää rasvaa ja broilerinfilee on hyvä ja kevyt vaihtoehto.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarkkoja määriä minulla tässä ei ole tarjota, joten tässä mennään
 ripottelumeiningillä ja mututuntumalla :)

Paistetut broilerinfileet
Broilerin Ohut fileeleikkeitä
neitsytoliiviöljyä
sesamöljyä
kurkumaa
suolaa
mustapippuria
timjamia

Kaada kylmälle pannulle neitsytoliiviöljyä ja sesamöljyä.
Laita pannu lämpiämään n. keskilämmölle ja hetken päästä, kun öljyt ovat vähän lämmenneet ja pyöräytä broilerinfileitä öljyssä molemmin puolin.
Nosta lämpöä ja ripottele fileiden päälle kurkumaa, suolaa, mustapippuria ja timjamia.
Käännä fileet ja toista maustaminen myös toiselle puolelle.
Paista suht miedolla lämmöllä kypsiksi välillä käännellen.
Voit ottaa yhden fileen syrjään ja leikata sitä vähän auki, nähdäksesi kypsyyden. Punaisuusaste pitää olla juuri ylitetty niin silloin filee on mehevimmillään.
Pilko filee keiton joukkoon.


Ja sitten sitä diettihöpinää.. ;)
..jatkoa edelliseen dieettipostaukseeni mikä löytyy täältä.


Piti oikein tarkistaa, koska tämän dieetin Kiloklubi -sivuston avulla aloitin ja ensimmäinen merkintä on tosiaan 29.9. eli n. 5 viikkoa sitten. Ja - paino ei ole pudonnut toivotunlaisesti :(.

Kolmessa viikossa putosi kaksi kiloa ja olin äärimmäisen tyytyväinen. Olo oli hyvä vaikka se ei kyllä vielä kovin hyvin tuntunutkaan vaatteissa. Tuon kolmen viikon jälkeen vyötäröltäni oli lähtenyt 1,5 senttiä. Tämän jälkeen paino ei ole enää pudonnut vaikka senttejä onkin lähtenyt.

Dieetti itsessään on sujunut pääsääntöisesti hyvin. Mitään kauheeta stressiä en ole siitä ottanut ja olen myös sallinut itselleni välipäiviä - tietyissä rajoissa tosin - ja nauttinut elämästä ;). Yhteensä tämän viiden viikon aikana minulla on ollut kolme ns. 'vapaapäivää'. Vapaapäivinä en ole kuitenkaan pistänyt mitenkään överiksi vaan n. 2000 kalorilla on silloin menty. Myös vapaapäivien jälkeen on ollut helppo siirtyä dieettimoodiin ja olla taas keittiövaa'an paras kaveri :), kiitos Kiloklubin - se vaan on niin koukuttava.

Kuntoilun osalta koin takapakkia jo heti alkuunsa, sillä sain polvivaivan lisäksi vasempaan lonkkaani tulehduksen ja viikkoon ei saanut sitä rasittaa. Vieläkin se tuntuu ärtyvän aika helposti. Polven osalta odotan nyt leikkausaikaa, joten ehkä siitä tulee vielä parempi ;). Yleensä olen käynyt lenkillä (kävely-hölkkäyhdistelmä) noin joka toinen päivä mutta nyt on ollut pakko siirtyä joka kolmas päivä rytmiin. Uintia voisi suosia enemmän, jos ehtisi hallille asti. Lasten harrastukset kun hallitsevat omaa elämääni sen verran paljon, että yleensä helpoin keino urheilla on pakata mukaan lenkkikamat ja mennä lenkille milloin missäkin lasten harkatessa.

Harmittaa kuitenkin se, että paino on jymähtänyt siihen saavutettuun kahteen kiloon mutta siitä ali se ei tule millään - muutama sata grammaa päälle tulee kyllä tämän tästä. Senttejä on tosiaan lähtenyt sieltä täältä ja vyötäröstä kaikkein eniten mutta tällä viikolla nekin näyttivät taasen lähteneen ylämäkeen.. Tällä hetkellä kun tätä kirjoitan, vyötärö on kuitenkin kaventunut lähtötilanteesta 3,3 cm, mikä on kyllä tosi hienoa!

Näin naisena tulee miettineeksi sitä, minkälainen vaikutus on elimistön hormoonitasoilla. Itse aloitin tämän dieetin aikana syömään keltarauhashormonilisää ja mietin mahtaako sillä olla jonkinlainen vaikutus tähän dilemmaan..

Dieetin alussa päivittäinen kalorimääräni pyöri aluksi siinä 1000 - 1200 kalorin hujakoilla. Ja koska paino ei tuntunut putoavan ja luin muualta, että tuo kalorimäärä on ehkä liian alhainen, nostin sitä n. 1300-1400 kaloriin. Mutta koska painon putoaminen pysähtyi kuin seinään, olen jälleen yrittänyt tähdätä tuohon n. 1200 kaloriin.


Kiloklubin oma mittari on näyttänyt joka päivälle kalorivajetta. Olen kuitenkin alkanut epäillä sitä, että kuinka todelliset/oikeat tuon Kiloklubin vertailukulutustason kalomäärät ovat. Olenko kuitenkin sellainen ihminen, joka luonnostaan kuluttaa ihan älyttömän vähän? Ja siksi ei paino putoa? Vai johtuuko se siitä, että saan vain harvoin kaikki Kiloklubin päivittäiset pallurat vihreiksi? Joskus on tyydyttyneiden rasvojen osuus liian korkea (vaikka itse rasvan osuus ruokavaliosta ei ole yli rajojen) ja joskus on kuituja alle suositusrajan. Välipäivinä on myös herkkuraja ylittynyt ja se tosiaan ylittyy hyvinkin helposti. Yksi suklaa pala ei vielä heilauta viisaria mutta esim. pulla voi kaataa jo veneen.

Jos mietin onko tämä kannattanut? Onko minulla nyt parempi olo? Sujahtavatko vaatteet helpompi ylle? Haittaavatko makkarat? Kyllä, kyllä, kyllä ja ei. Positiivista on todellakin se, että vaatteet istuvat jo paremmin eikä esim. jenkkakahvoja enää näy. Ja mikä tosiaan on hienointa (jos en tuijota vaakaa ja mittanauhaa) on minulla ollut myös huomattavasti parempi olo.

Ja kuten aiemmassa jutussanikin taisin mainita, Kiloklubin seurannan avulla pysyy psyyke hyvin kasassa. Monestihan (ainakin minulla) dieetti epäonnistuu juuri siksi, että pää ei kestä - sillä joskus saattaa tuntua siltä, että taas meni päivä ihan plörinäksi, vaikka näin ei olisikaan. Tämän ohjelman avulla näkee asiat selkeästi ja jaksaa tsempata.

En varmaan ole kauhean väärässä jos väitän, että aika monelta naiselta (miksei mieheltäkin) löytyy vaatekaapista vähän niin kuin laidasta laitaan vaatekokoja ;). On niitä vaatteita, mitä on ostettu laihtumisen toivossa ja ehkä hoikimpina hetkinä ja niitä vaatteita, mitä on tullut ostettua, kun ei vaan yksinkertaisesti ole mahtunut enää niihin muihin.

Oman vaatevarastoni valikoiman uskoisin liikkuvan siinä neljän kilon asteikolla ;). Dieetin alussa olin siinä asteikon yläpäässä ja nyt tunnen olevani siinä keskivaiheilla. Osa vaatteista on ehkä jopa vähän liian isoja tai eivät istu enää oikein hyvin, osa juuri niin mukavia ja hyvin istuvia kuin toivoinkin ja osa vielä vähän kinkkanoita. Toivoisin niin, pudottavani edelleenkin sen 1-2 kiloa. Tavoitteeni tosiaan on ollut saada kolme kiloa pois lähtöpainosta eikä se tosiaan kuulosta paljolta.

Joka tapauksessa, oli niin tai näin, tämän dieetin 'suorittaminen' Kiloklubin sivuston kautta on niin mukavaa ja helppoa, että en malta lopettaakaan. Jatketaan nyt sitten ja katsotaan, tuleeko tulosta pikkuhiljaa :). Nälkää ei oikeastaan tarvitse nähdä, mikä on aivan ihanaa ja tulee syötyä terveellisesti ja täysipainoisesti. Ehkä tämä kuitenkin lopulta johtaa siihen, että pääsen vielä 1-2 kilosta eroon - tai sitten olen tällainen kuin olen ;).  

Ja vielä tarkennuksena, jos joku epäilee: tämä ei ole mikään maksettu mainos eikä minulla ole mitään yhteistyökuviota Kiloklubin kanssa :). Aidosti ja oikeasti pidän sitä ihan loistosivustona ja voin todella suositella sitä terveelliseen laihduttamiseen - oman painonpudotukseni hitaudesta huolimatta. 
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.