1.6.2014

Mustikkainen Chia -puuro

Facebookista bongasin Voimaruoan postauksen Chia-puurosta ja pitikin siltä istumalta pyöräyttää myös itselle semmoinen huomiseksi aamuksi.

Chia -siemenet ovat ihania ja terveellisiä ja niitä voi hyvin käyttää pellavansiementen tapaan.
Jutun lopussa vielä tiivis tietopaketti :).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tässä oma versioni kyseisestä puurosta:

Mustikkainen Chia-puuro

2 dl mantelimaitoa (makeuttamatonta)
3 rkl Chia-siemeniä
reilu 1 dl mustikoita
1 tl Biona Cashew Nut Butteria*
1 tl Baobab -jauhetta*
makeuttamiseen steviauutetta

Mittaa kaikki kannuun ja sekoita esim. sauvasekoittimella sileäksi. 
Makeuta stevialla oman makusi mukaan. 
Jätä turpoamaan jääkaappiin aamuksi.

* tuotteet on saatu Ekokauppa RuohonjuureltaChia siemen sisältää n. 40 % kasviöljyjä, arviolta 20 % proteiineja eikä yhtään kolesterolia. Siemen koostuu merkittävistä määristä kuituja, ja vitamiineja (A, B1, B2, B3) sekä lisäksi mineraaleja kuten kalsium, rauta, sinkki yms. Tuotteen tärkein ominaisuus on sen sisältämän öljyn Omega-3 pitoisuus, jota on enemmän kuin kalassa tai muissa jyvissä tai siemenissä. Omega-3 öljyt ovat tärkeässä roolissa vitamiinien ja muiden rasvojen liukenemisessa. Toinen hieno ominaisuus on Chia siemenen sisältämät ravintokuidut. Se sisältää n. 38 % hiilihydraatteja (30 % liukenemattomia, 3 % liukenevia ja loput aminohappoja). Korkea kuitupitoisuus sekä niiden hyvä nesteenimeytymis- ominaisuus (10 kertaa oman painona verran), auttaa painonhallinnassa sekä useissa ruoansulatusvaivoissa. (Lähde)
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.