29.1.2015

Mokkapalat mikrossa - Helppoa ja niiiin hyvää

Tyttöni teki tässä yksi päivä tätä todella helppoa ja nopeaa suklaakakkua mikrossa ja siitä tulikin mieleeni kokeilla, miten mokkapalat onnistuisivat samalla tavoin. Ainahan sitä ei jaksa alkaa sen kummemmin vaahdottamaan ja touhumaan uunin ja peltien kanssa ja yleensä pienempikin määrä kuin pellillinen riittää mokkapalahimoon ;). Tällä reseptillä mokkapalat onnistuivat mikrossa ihan mahtavasti - niistä tuli jopa parempia näin!


Ja 'oh boy' näistä tosiaan tuli taivaallisia. Lapset olivat ihan haltioissaan ja niin olin minäkin =). Mikä unelman pehmeä pohja ja täydellinen maku sekä koostumus koko kakussa. Aivan älyttömän hyvää ja niin mehevää. 



Pullantuoksuisen kodin 
Mokkapalat mikrossa

Pohja:
100 g voita
0,75 dl maitoa
1 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Vuoan voiteluun margariinia ja korppujauhoja

1. Mittaa voi mikronkestävään kulhoon ja sulata se maidon sekaan mikrossa.

2. Sekoita voi-maitoseokseen sokeri ja vatkaa munat joukkoon yksitellen.

3. Mittaa jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon ja sekoita kunnolla. Sekoita kunnes taikinassa ei ole yhtään möykkyjä vaan se on ihan tasaista.

4. Voitele ja korppujauhota mikroon sopiva pyöreä vuoka (käytin silikonivuokaa, 26 cm) ja kaada taikina siihen. Katso, että vuoassa on kunnon reunat, ettei piirakka kuohu yli.

5. Kypsennä mikrossa täydellä teholla n. 3,5 - 4 minuuttia. Tarkista kypsyys jo kolmen minuutin kohdalla. Mikrot ovat eri tehoisia ja laatuisia joten kannattaa tarkkailla tilannetta. Varo kuitenkin paistamasta liikaa, ettei kakku kuivu.

Kun kakku on kypsää nosta se jäähtymään vuoassaan kuorrutuksen valmistamisen ajaksi.

Kuorrutus:
25 g voita
1/4 dl maitoa
1 rkl espressoa/vahvaa kahvia
1 tl vaniljasokeria
1,5 rkl kaakaojauhetta
2,5 dl tomusokeria

6. Mittaa voi ja maito kulhoon ja kuumenna mikrossa höyryäväksi.

7. Sekoita kaakaojauhe, kahvi ja vaniljasokeri voi-maitoon. Sekoita tomusokeria nesteeseen vähitellen tehokkaasti vatkaten.

8. Kumoa kakku tarjoiluastialle ja kaada kuorrute sen päälle. Levitä lastalla tasaiseksi ja koristele nomparellein. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoamista.

Huom! Kakku saattaa voitelusta ja korppujauhotuksesta huolimatta hieman tarttua vuokaan. Sitä voisi kokeilla myös laittaa leivinpaperi vuoan pohjalle ja taivuttaa silikonivuokaa niin, että kakun saa siitä oikein päin pois - näin pintaan ei tule röpelää. Tosin kuorrute peittää kyllä aika hyvin pienet pintavauriot. Ja voihan olla, että jos malttaa odottaa, että kakku jäähtyy ihan kunnolla ei se tarttuisi - en vain ikinä ole malttanut :D.

www.pullantuoksuinenkoti.com



Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.