3.11.2014

Nopea arkiruoka - Kanaa kookoskastikkeessa

Meillä syödään arkisin aika usein jotain kanaruokaa, sillä se valmistuu nopeasti ja on muutenkin tosi tykättyä :). Kanaa kookoskastikkeessa on yksi meidän suosikeista ja variaatioita siitäkin on monia. Tätä kokkasin meille tänään ja tuli tosi hyvää :P.

Vaikka yleensä pyrinkin välttelemään valmiiksi maustettuja lihoja niin joskus ne ovat kyllä käteviä. Yksi mihin olen oikeasti aika lailla ihastunut on Lidlissä myynnissä olevat Valkosipuli-Yrtti maustetut broilerin sisäfileet. Niistä tulee kyllä aina tosi hyvää kastiketta helposti ja nopeasti.

www.pullantuoksuinenkoti.com

4-5 hlölle
Tarvitset:

450 g Valkosipuli-Yrtti maustettuja Kanamestarin broilerin sisäfileitä
n. 200-300 g pakaste kasviksia (esim. Findus Wok Malaysia)
2-3 dl kookoskermaa
1/2 rkl vehnäjauhoja (ei pakollinen)
1 rkl sesamsiemeniä
1/2 dl kookoshiutaleita
1/2 rkl kanafondia
1 tl kurkumaa
1/2 tl Garam Masalaa
ripaus kardemummaa
(cayannepippuria)
(tuoretta korianteria)

Lisäksi esim. jasmiiniriisiä:
3,5 dl riisiä, 8 dl vettä ja 1 kanaliemikuutio.
Voit laittaa riisin valmistumaan jo heti aluksi. Keitä hiljalleen kannen alla.

1. Ota kanat huoneenlämpöön tai lämmitä niitä esim. hetki omassa pakkauksessaan lämpimässä vedessä. 

2. Laita kanat kylmälle pannulle ja kuumenna pannua pikkuhiljaa (mun mielestä näin niistä tulee ihanan pehmeitä ja mureita eikä oikeastaan tarvitse edes extra rasvaa paistamiseen). Nosta lämpöä, kääntele hetki ja lisää kuumalle pannulle wok-vihannekset. Sekoittele muutaman minuutin ajan ja ripottele sitten pinnalle vehnäjauhot ja kääntele vielä hetki.

3. Lisää kookoskerma, sesamsiemenet, kookoshiutaleet, fondi ja mausteet. Jätä kastike muhimaan riisin valmistumisen ajaksi tai noin kymmeneksi minuutiksi. Tarjoa riisin kanssa.

Itse rakastan tulista ruokaa ja harmittaa, kun sitä ei kokkausvaiheessa voi oikein lisäillä, sillä muuten ei ruoka maistuisi lapsille. Olen tällä hetkellä ihan tykästynyt cyannepippuriin, kun sitä on kätevä lisätä omaan annokseen jälkikäteenkin eikä siinä ole muita 'lisäaineita' kuten etikkaa, öljyä tmv. Jos satut tuskailemaan ;) saman dilemman kanssa, millä sinä 'jälkitulistat' ruokaasi?

Tuore korianteri sopisi muuten tähän ruokaan myös aivan ihanasti :P. Meillä sitä ei tällä kertaa harmikseni ollut - kuuluu kyllä mun ihan lemppariyrtteihin =).

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.