18.10.2019

Kauraherkkupuuro luumujen kera uunissa

Tästä puurosta tuli aivan ihanaa, joten siksi se saikin nimekseen herkkupuuro. Puuro muhii uunissa mausteineen aivan unelmaiseksi ja siitä on moneksi - aamiaiseksi, iltapalaksi, välipalaksi ja vaikka jälkkäriksi. Ja sitä voi syödä jogurtin kanssa, maidon kanssa, jäätelön kanssa, vaniljakastikkeen kanssa - tai vaikka ihan sellaisenaan.

Tein puuron terveellisenä versiona mutta siitä toki saa herkumpaa esim. vaihtamalla sokerin valkoiseen ja laittamalla sitä esim. vähän enemmän ;). Mantelimaidonkin voi korvata vaikka kermalla jolloin tästä tulee jo todellinen herkkujen herkku.

Puuron voi hyvin tehdä myös jollakin muulla hedelmällä tai jopa marjoilla. 
Eli tästä reseptistä tosiaan on moneksi.

#luumuhyve #kaurapuuro #uunipuuro #hedelmäpuuro #terveellinenpuuro #herkkupuuro #jälkiruoka #aamiainen #terveellinen #resepti #luumu #plum #porridge #fruitporride #porridgeintheoven #delicious #homemade #oatsKauraherkkupuuro luumujen kera uunissa

500 g perattuja, tuoreita luumuja
1 rkl intiaanisokeria/ruskeaa sokeria
kanelia

4 dl kaurahiutaleita
3 rkl intiaanisokeria/ruskeaa sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia (+1tl)
1 mm kardemumma
0,5 tl suolaa
4 dl mantelimaitoa
2 rkl sulatettua kookosöljyä
1 iso muna

Pinnalle: 150g luumuja, hunajaa ja kanelia

1. Perkaa ja pieni luumut. Jätä osa puolikkaiksi, osa vähän pienemmiksi paloiksi ja irrota osasta kuori. Asettele 500g luumuja vuoan pohjalle ja reunoille niin, että alimmaiseksi ja sivuille jää ne, mitkä ovat puolikkaita ja kuorellisia. Ripottele luumujen päälle vähän 1 rkl intiaanisokeria ja kanelia.

2. Sekoita kaurahiutaleet ja muut ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä keskenään. Kaada seos luumujen päälle vuokaan.

3. Asettele kaurahiutaleseoksen päälle luumujen puolikkaita koristeeksi. Valuta pinnalle hunajaa ja ripottele vielä vähän kanelia päälle.

4. Paista uunissa n. 200 asteessa n. 40 minuuttia. Anna vetäytyä paiston jälkeen vielä hetken ennen tarjoamista. Voit tehdä puuron myös edellisenä iltana odottelemaan aamua.

5. Tarjoa esim. maustamattoman jogurtin ja hunajan kanssa.

#luumuhyve #kaurapuuro #uunipuuro #hedelmäpuuro #terveellinenpuuro #herkkupuuro #jälkiruoka #aamiainen #terveellinen #resepti #luumu #plum #porridge #fruitporride #porridgeintheoven #delicious #homemade #oats
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.