10.12.2015

Mustikkapiirakka Smoothie

Smoothieihin saa kivaa vaihtelua mausteilla. Kun pirtelöön lisää esim. vähän kardemummaa, kanelia ja vaniljaa tulee siihen jo ihan uusi twisti. Tätä mustikkapiirakkasmoothieta teemme aina välillä, sillä se vaan on niin hyvää. Tarkkoja mittoja en tähän smoothieen ottanut vaan nyt mennään mututuntumalla. Pilli on hyvä apuväline - sillä voi helposti tarkistaa maun ja koostumuksen suoraan blenderistä ja tuunata sitä sitten sopivaan suuntaan. Ja maidon voi toki korvata esim. manteli- tai kookosmaidolla.

Ja jos oikein herkkua haluaa, niin smoothien voi laittaa myös vaniljajogurttia tai vaikka vähän ihan vaniljasokeria. Ihan syntisen superia tulee vaahtera- tai hasselpähkinäsiirapilla. Mielestäni banaanit kuitenkin makeuttavat ihan tarpeeksi ja siksi meillä ei lisätä yleensä muuta makeutusta. Taatelit ovat myös hyviä makeuttajia, mutta niitä pitää muistaa liottaa hyvin ennen blendausta, sillä muuten eivät sekoitu joukkoon kunnolla. Maustamisen suhteen voi olla suht ronski, jotta mausteet erottuvat joukosta - toki varovainen, ettei ne maistu liikaa ;).


Mustikkapiirakka Smoothie
3 isoa annosta

2-3 hyvin kypsää banaania
maustamatonta jogurttia n. 2-3 dl
pari desiä kotimaisia mustikoita pakkasesta
n. 1 dl pikakaurahiutaleita
rasvatonta maitoa (tmv.) niin, että seoksesta tulee sopivan paksua
kardemummaa
kanelia
vaniljaa/vaniljasokeria
(vaahtera/hasselpähkinäsiirappia)

Kaikki sekaisin tehosekoittimessa. 
Maista välillä, lisää ehkä vähän nestettä ja mausteita. 
Lisää makeutusta, jos tuntuu sitä kaipaavan.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.