8.11.2015

Unelmainen Daim-suklaatuorejuustokakku

Tämä juustokakku oli oikeastaan ihan täydellistä: koostumus unelmaisen pehmeä, sopivan makea (ei liian), ihanan kermainen, rapsakoita sattumia, kivan murea pohja ja maku juuri niin hyvä kuin voi kuvitellakin. Ja yllättävän helppo tehdä! En oikeastaan tiedä, onko tämä edes juustokakku, sillä juustoa tässä ei ole mutta sen tyyppinen kuitenkin :). Kakussa on täytteenä siis mascarponea, rahkaa ja kermaa. Idea tähän kakkuun lähti Rakkaudesta ruoanlaittoon -blogista. Loin unelmasta oman versioni ja kyllä tuli tosi hyvää tästäkin.


Tästä kakusta on moneksi sillä suklaata vaihtaen saa kakusta helposti uuden version. Maustoin tämän kakun siis Daim -suklaalevyllä :P.


Olin muuten yllättynyt kuinka helposti tämä kakku syntyi. Pohjassa käytin Fazerin keksimuruja ja ne olivat ihan älyttömän ihanan käteviä ja taidan kyllä päätyä käyttämään niitä jatkossakin :). Pohjasta tuli myös mukavan murea, eli kakkua oli helppo syödä. Joskus juustokakkujen pohjat ovat liiankin kovia. Tässä kaikki oli jotenkin niin täydellisessä balanssissa.





Daim-suklaatuorejuustokakku

Irtopohjakakkuvuoka tai rengas halkaisijaltaan 22cm.

Pohja:
1 pss Fazer keksimuruja (superkätevää!)
50 g voita
(öljyä vuoan voiteluun)

Täyte:
200 g Maraboun Daim -suklaalevy
250 g mascarponea (Pirkka)
2 prk (400g) maustettu rahka vanilja (Valio)
2 dl kuohukermaa (Valio luomu)
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
1,5 rkl vettä

Koristeluun:
1 kpl Daim -patukka (56g)
1 prk eli 2,5 dl Flora Kuohua (2 dl voi myös riittää)
2-3 rkl sokeria

Valmista pohja:

1. Valitse kakkuvuoka tai jos käytät irtorengasta aseta se 22 senttimetriin. Irtopohjakakkuvuokaa käyttäessäsi laita pohjalle leivinpaperi. Voitele esim. rypsiöljyllä renkaan sisäpinnat (kakun reunasta tulee näin siistimpi). Jos käytät rengasta aseta se tarjoilulautaselle (itse käytin rengasta).

2. Sulata voi esim. mikrossa ja sekoittele se keksimurujen kanssa hyvin. Painele muruseos kakkupohjalle tasaisesti esim. ruokalusikalla. Keskeltä voit painella vaikka käsin.

Valmista täyte: 

3. Sulata suklaa vesihauteessa tai alhaisella teholla mikrossa. Sekoittele välillä ja tarkkaile, ettei suklaa vaan pala.

4. Ota kaksi kulhoa esille joista toiseen yhdistät kaikki täyteainekset (isompi) ja toinen, missä vatkaat kerman.

5. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen täytteiden teon ajaksi (n. 5min).

6. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen 2 tl vaniljasokeria.

7. Tyhjennä isompaan kulhoon mascarpone ja vaniljarahkapurkit ja lisää sulatettu suklaa. Vatkaa kaikki sekaisin.

8. Mittaa kattilaan 1,5 rkl vettä ja kuumenna se kiehuvaksi. Sammuta liesi. Sekoita liivatelehdet yksikerrallaan veden joukkoon (purista liivatelehdestä ensi ylimääräinen vesi) ja sekoittele esim. lusikalla. Kun kaikki liivatteet ovat lionneet veteen kaada liivatevesi ohuena norona samalla sekoitellen mascarpone-rahkaseokseen. Kääntele tämän jälkeen kermavaahto mukaan ja sekoittele tasaiseksi.

9. Levitä täyte keksimurupohjan päälle vuokaan/renkaan sisään. Tasoita pinta ja peitä esim. kakkukuvulla tai kelmulla. Laita jääkaappiin hyytymään, mieluiten seuraavaan päivään mutta vähintään neljäksi tunniksi.

Koristele kakku:

10. Irrota kakku vuoastaan esim. varovasti terävällä ja kapea kärkisellä veitsellä vetäen vuoan ja kakun välistä.

11. Vatkaa kerma ja sokerit kuohkeaksi. Tarkista makeus ja makeuta halutessasi lisää.

12. Paloittele daim suorakolmion mallisiksi paloiksi ja rouhi osa daimista pieniksi murusiksi.

13. Pursota kermaavaahtoa koristeeksi kakun pinnalle ja asettele daim -kolmoita pystyyn kermaruusukkeisiin ja koristele vielä daim -murusin. Säilytä viileässä tarjoamiseen asti.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.