29.12.2014

Raikas ja herkullinen Red Velvet Cake

Olin pitkään katsellut eri postauksia Red Velvet -kakuista ja ajatellut, että olisipa kiva joku kerta kokeilla itsekin. Jotenkin se on aina vain jäänyt. Nyt viimeisimmässä Pirkka Ruoka-lehdessä oli Red Velvet -kakun resepti ja siitä sain kipinän leipoa tämän kakun. 

Itse en ole mikään voikreemien fani ja sen vuoksi kaikki kakut missä täytteessä on käytetty mm. voita ei oikein innosta. Pohjan leivoin lähes lehden reseptin mukaan (olisin kyllä värjännyt kakun mielummin punajuurella, jos minulla olisi sitä ollut) mutta täytteestä tein oman version ja koristeluun käytin karpaloiden sijaan karviaisia.

Olin todella positiivisesti yllättynyt tästä kakusta. Aivan ihanan mehevä ja maukas pohja ja säveltämäni täyte sopi kakkuun erinomaisesti. Todella kiva, uudenlainen makuelämys mikä on todellakin kokeilemisen arvoinen. Yllättävää oli myös se, että kakkupohjaa ei kostutettu mitenkään mutta kakku ei siltikään ollut kuivaa.

Kakku on myös mukavan helppo tehdä eikä vaadi mitään sen kummempia kommervenkkejä. Tämä voisi sopia hyvin vaikka Uuden Vuoden juhlintaan :P.

Kakkulautasena minulla on tässä yksi saamistani toivejoululahjoista :). Eikös olekin ihana!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Red Velvet Cake

Kakkupohja:
2 kananmunaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1,5 rkl kaakaojauhetta
1mm vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 dl piimää
3/4 dl öljyä
1,5 rkl nestemäistä punaista elintarvikeväriä (käytin pastaväriä+vettä)
1/2 rkl omenaviinietikkaa

Täytteeseen:
2 dl kuohukermaa
1 prk (200g) Viola Vanilja tuorejuustoa
1 prk (200g) Valio Sitruunarahka
1/2 dl tomusokeria

Pinnalle:
kotimaisia pakastekarviaisia n. 1-2 dl
tomusokeria karviaisten koristeluun
50 g valkosuklaata
(+ vähän tummaa suklaata)

1. Vaahdota munat ja sokeri tukevaksi vaahdoksi. 

2. Sekoita kuivat jauhot keskenään ja siivilöi ne aina välillä sekoitellen muna-sokerivaahtoon. Lisää lopuksi piimä, öljy, väriaine ja etikka ja sekoita tasaiseksi.

3. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 20 cm irtopohjakakkuvuoka ja kaada kakkutaikina vuokaan. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 50 minuuttia. Tarkkaile paistumista ja peitä tarvittaessa foliolla, jotta kakun pinta ei pala. Kokeile kypsyyttä kakkutikulla. Anna kakun jäähtyä ennen sen leikkaamista ja täyttämistä.

4. Valmista täyte. Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto, rahka ja tomusokeri.

5. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaa. Aseta alin osa kakkulautaselle ja lusikoi 1/3 täytteestä pohjan päälle. Nosta päälle toinen kakkupohjalevy ja lusikoi taas 1/3 täytettä sen päälle. Aseta ylin kakkupohja paikoilleen ja levitä sen päälle loput täytteestä. Voit nyt antaa kakun maustua jääkaapissa n. pari tuntia ennen koristelua. (Meillä se ehti maustua vain tunnin ja hyvää oli silti.)

6. Koristele kakku. Pyörittele jäisiä marjoja tomusokerissa ja kokoa niistä kaunis keko kakun keskelle. Leikkaa veitsellä valkosuklaasta ohuita lastuja ja ripottele niitä marjojen ympärille. Voit lisätä koristeeksi myös tummaa suklaata (itse lisäsin sitä vielä kuvan ottamisen jälkeen ja tuli kaunis). Ripottele juuri ennen tarjoilua vielä marjojen päälle vähän tomusokeria.



Hyvää Uutta Vuotta 2015!

Toivottelen tässä vaiheessa jo Hyvää Uutta Vuotta, sillä uskon, etten enää ehdin blogiani ennen vuoden vaihdetta päivittämään. Instaan kyllä varmasti tulee kuvia vuoden viimeisimmiltä päiviltä :).

Kiitos blogini seuraamisesta ja kiitos niistä kommenteista mitä olen vuoden aikana saanut. Tämä blogin pito on minulle rakas harrastus, tapa toteuttaa luovuutta ja tapa jakaa ajatuksia. Samalla se toimii myös omana reseptikirjanani - siitä sen pito oikeastaan alkoikin silloin vuosia sitten. Ja on kiva, että näistä resepteistä on iloa myös muille :).

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.