15.1.2022

Pinaatti-ricotta piirakka

Leivoin tänään lounaalle tätä ihanaa pinaatti-ricotta piirakkaa. Rakastan pinaatin ja ricotan yhdistelmää, siinä on vaan jotain niin unelmaisen pehmeää. Sain kyllä nauttia tästä ihan yksin :D, koska meidän perheessä on aika vähän pinaattifaneja - muut söivät sitten eilistä pastaa. Koska tiesin syöväni tämän varmaankin pääasiassa yksin, tein pohjasta 'vähän' kevyemmän, mitä yleensä on totuttu suolaisissa piiraissa. Oli ilmoinen yllätys, että pohjasta tuli hyvä ja hyvänmakuinenkin. Piirakka on helppo tehdä ja valmistuukin suhteellisen nopeasti. 

Pinaatti-ricotta piirakka



Pinaatti-ricotta piirakka

vuoka 23cm

Pohja:
50g voita
40g emmental-juustoraastetta
100g vehnäjauhoja
40g ruisjauhoja
100g creme fraichea 12%
hyppysellinen suolaa
öljyä vuoan voiteluun

Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
250g Ricotta-juustoa
200g tuoretta pinaattia
100g keltasipulia
50g/0,5dl ruokakermaa 10%
20g mozzarella-juustoraastetta
8g Gran Padanaa raastettuna
2 kananmunaa (L)
0,5tl suolaa
hyppysellinen valkopippuria, mustapippuria, muskottia ja chilirouhetta
ripaus sokeria

1. Valmista ensin taikina. Kuutioi voi ja nypi voi jauhojen ja suolan kanssa murumaiseksi seokseksi.

2. Lisää creme fraiche ja vaivaa tasaiseksi ja muotoile lopulta palloksi. Jätä lepäämään hetkeksi ilmalta suojattuna. Laita uuni kuumenemaan 200:aan asteeseen.

3. Valmista täyte. Hienonna sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä pannussa pehmeiksi. Hienonna pinaatti ja lisää se pannuun. Kypsennä seosta sekoitellen kunnes pinaatti tiivistyy ja pehmenee.
Lisää ruokakerma ja jatka vielä kypsentämistä. Sammuta liesi.

4. Painele taikina kevyesti öljyttyyn piirakka vuokaan (pohjalle ja reunoille). Esipaista taikinaa uunissa n. 10 minuuttia.

5. Lisää täytteeseen loput ainekset ja sekoittele tasaiseksi. Levitä täyte tasaisesti piirakkapohjan päälle ja paista uunissa n. puolituntia (paistoaika riippuu uunistasi). Piirakka on valmista, kun täyte on hyvin hyytynyt ja reunat saaneet kivasti väriä.

Tarjoa vähän jäähtyneenä.





Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.