5.8.2018

Ihastuttava Mustaherukkasorbetti

Kesän marjoista yksi suosikkini on mustaherukka. Sen maussa on potkua ja jos se on saanut kypsyä pitkään auringossa on se myös todella herkullinen ja makea marja. Se raikastuttaa talvella smoothiet ja puurot ja siitä saa myös aivan ihanaa sorbettia vaikka lämpimiä kesäpäiviä viilentämään. Ja kaiken kukkuraksi mustaherukka on supermarjoistamme ravinto-, mineraali- ja ravintokuitupitoisuudeltaan ylivoimaisesti ravintotihein (lähde).

Tämä sorbetti saa oman twistinsä valkoviinistä, mutta voit toki tehdä sen myös ihan veteen tai mehuun. Tällä reseptillä voit tehdä myös muista marjoista tai hedelmistä sorbettia.
Säädä sokerin määrää vähän sen mukaan mitä nestettä ja marjoja/hedelmiä käytät. Voit myös käyttää vaikka jauhemaista steviaa makeutusaineena, jolloin saat todellista kevytherkkua - etenkin jos nesteenä käytät vielä vettä.

#sorbetti #marjasorbetti #kevytsorbetti #jälkiruoka #jäätelö #jäädyke #sorbet #berrysorbet #dessert #healthydesset #delicious #lightdessert

#sorbetti #marjasorbetti #kevytsorbetti #jälkiruoka #jäätelö #jäädyke #sorbet #berrysorbet #dessert #healthydesset #delicious #lightdessert

Mustaherukkasorbetti
n. 5-6 annosta

2,5 dl valkoviiniä
0,5 dl vettä
1 dl sokeria
5-6 dl mustaherukoita
2 tl vaniljasokeria
2 valkuaista

1. Keitä viiniä ja vettä sokerin kanssa noin viisi minuuttia ja anna jäähtyä.

2. Soseuta marjat monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.

3. Sekoita jäähtynyt liemi ja marjat keskenään ja laita seos kulhossa pakastimeen n. 1-2 tunniksi. Vatkaa sitä muutaman kerran pakastamisen aikana jotta seos saa kuohkeutta.

4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se huolellisesti kohmeiseen marjaseoksen sekaan ja pakasta uudelleen.  Pakastamiseen menee ainakin muutamia tunteja. Kun seos on sopivasti jäätynyt, ota siitä jäätelökauhalla palloja ja tarjoile esim. kauniista laseista. Jos seos on jäätynyt kokonaan annan sen pehmetä ensin hetki huoneen lämmössä ennen tarjoamista. 

Voit koristella annoksen vaikka mintun- tai sitruunamelissan lehdillä.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.