2.7.2017

Herkulliset Härkispyörykät

Tein tässä taannoin näitä härkispyöryköitä ja ne olivat niin hyviä, että koko perheeltä sateli kehuja. Jopa hyvinkin kriittinen jalkapalloilijapoikani kyseli, koska teen niitä taas uudestaan :). Luulin jo hävittäneeni reseptin, mutta onneksi löysin sen eilen ja sain talletettua sen tänne blogiinkin. 

Nämä härkispyörykät ovat aivan ihania esim. minttujogurtin ja kvinoa-riisin kanssa tarjoiltuna. Kvinoa-riisiä on kiva tuunata esim. kasviksilla ja yrteillä; sekaan sopii hyvin vaikka kypsennetyt paprikat, minitomaatit ja yrtit. Ja jotta makuelämys olisi täydellinen, älä unohda viiniä :) sillä hyvä punaviini istuu kuin nenä päähän tähän ateriaan. Toki valkoviinikin voisi olla oiva makupari, esim. italialainen Pinot Grigio.


#härkis #härkäpapu #pyörykät #resepti #terveellinenruoka #runsasproteiininen #proteinfood #healtyfood #healthylifestyle #goodforyou #food #healthporn


Jos Härkis ei ole sinulle vielä tuttu, voi käydä tutustumassa siihen esim. täällä. Itse olen ihan rakastunut Härkikseen ja sitä löytyykin lähes vakkariin meidän jääkaapista. Kyseessä on siis runsas proteiininen härkäpapuvalmiste ja se on täysin kasviperäinen, laktoositon, soijaton ja gluteeniton.


#härkis #härkäpapuvalmiste #ruokaa #terveellistäruokaa #kvinoariisi #minttujogurtti #terveellinenelämäntapa #healthyliving #healthyfood


Härkispyörykät
n. 30 kpl
2 pkt Härkistä (500 g)
2 sipulia
5 valkosipulin kynttä
2 tl juustokuminaa
1,5 tl paprikajauhetta
(1 tl suolaa)
0,5 tl mustapippuria
ripaus chiliä
200 g fetajuustoa
oliiviöljyä paistamiseen

Lisäksi:

1. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä (n. 1rkl). 

2. Purista valkosipulinkynnet sipuli-öljyseokseen ja ota pannu pois liedeltä.

3. Kaada Härkis kulhoon. Lisää sipulit ja mausteet (suolaa maun mukaan). Murenna feta joukkoon ja sekoita härkisseos tasaiseksi. Pyörittele seoksesta tiiviitä pyöryköitä.

4. Paista pyörykät rapeapintaisiksi oliiviöljyssä varovasti niitä käännellen. Pyörykät ovat herkästi hajoavia, mutta se ei toki makua haittaa.

5. Tarjoa esim. kvinoa-riisisekoituksen ja minttujogurtin kanssa, jonka reseptin voit napata täältä.

(Alkuperäisen reseptin, jota tässä sovelsin, olen repinyt jostain lehdestä eikä sivusta näy mistä lehdestä on kysymys).

Viinivinkki:

Lämmin suositus Härkispyöryköiden seuraksi on tämä ihana täyteläinen, lämmittävä italialainen Giuseppe Campagniolan Valpolicella Ripasso.


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.