5.5.2016

Helppo ja herkullinen Mustikkapiirakka

Jos mielit 'helposti hyvää' on tämä piirakka sinua varten :). Itse tykkään tosi paljon näistä nopeista yhden kulhon resepteistä missä kaikki vaan sekoitetaan yhteen ja kipataan vuokaan ja sitten uuniin paistumaan. Tämä on perintöresepti ja tätä olen soveltanut myös muissakin leivonnaisissani aiemmin, sillä se on vaan niin hyvä ja toimiva ja lopputuloskin on poikkeuksetta herkullinen.

Mustikat voi hyvin korvata niillä marjoilla mitä itseltä löytyy tai jopa hedelmillä taikka raparperilla. Vehnäjauhoa voi myös korvata esim. ruisjauholla. Tähän piirakkaan laitoin yhden desin ruisjauhoja vehnäjauhojen tilalle ja sopi oikein hyvin.

www.pullantuoksuinenkoti.com

www.pullantuoksuinenkoti.com


Tässä reseptissä mittasuhteena käytettä kahvikuppia (kk). 1 kk = 1,5 dl. Itselläni on yksi teräsmitta, missä on myös tuo kk-mittamääre, joten tuon mitan käyttäminen on myös helppoa.

Helppo ja herkullinen Mustikkapiirakka 

Vuoka n. 27 cm vuoka

2 kk sokeria (3 dl)
4 kk vehnäjauhoja (6 dl)
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1 kk voisulaa/juoksevaa marg. (1,5dl)
2 kk maitoa (3 dl)
n. 4-5 dl mustikoita ( (käytin pakasteita)
vuoan voiteluun margariinia  
päälle: Fazerin Dumle-kastiketta (tai kinuski) tai fariini/ruokokidesokeria
seuraksi vaniljakastiketta tai -jäätelöä 


1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada voideltuun vuokaan. (Jos haluat, voit jättää osan mustikoista pinnalle erikseen aseteltavaksi)

2. Valuta piirakan päälle dumle-/kinuskikastiketta tai ripottele sokeria.

www.pullantuoksuinenkoti.com

3. Paista n. 200 asteessa kiertoilmassa keskitasolla n. 1/2 - 1 tuntia tai kunnes piirakka on kypsää. Kypsymisaika riippuu uunista ja vuoasta.

4. Nauti sellaisenaan tai tarjoa esim. vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.