23.8.2015

Mustapapuspagetti kesäkurpitsalla ja lehtikaalilla

Ulkonäkö voi joskus hämätä - tai sitten ei ;). Jos on terveellisen ruoan fani eikä kauhea nirso, on tämä oikeasti aika herkkua. On ihana syödä jotain, mikä tuntuu spagetilta ja samalla ajatella, että vedän napaani nyt oikeaa superfoodia - sillä sitä tämä kyllä on. 

Mustapapuspagetti ei tarvitse kyytipojakseen proteiinia sillä siinä sitä on jo itsessään ihan kylliksi. Eli voit huoletta höystää spagetin lempikasviksillasi murehtimatta sen enempää mitä proteiinia nyt lautaselle valitsisi. 100 grammassa keittämätöntä mustapapuspagettia on 44 g proteiinia! Lisäksi siinä on 21 g kuituja, mikä on tosi hyvä määrä ja 15 g hiilareita joista 9 g on sokereita.

Ihan vertailun vuoksi tiedoksi, että tavallisessa (Barilla) spagetissa on proteiinia 12,5 g, kuituja 3 g ja hiilareita 71,2 g! Pikkasen paremmassa täysjyväspagetissa (esim. Barilla Integrale) on proteiinia 13 g, kuitua 6,5 g ja hiilareita 65,7 g. Aika herättävää eikö? Energiaa näissä kaikissa, siis myös mustapapuspagetissa, on saman verran eli n. 350 kcal 100 grammassa. Ei ole vaikea päätellä mitä syömällä saa samalla kalorimäärällä hiukka enemmän hyvää.

Sain tämän mustapapuspagetin testattavaksi Ekokauppa Ruohonjuurelta jo jonkin aikaa sitten ja vihdoin iski inspis tehdä siitä jotain ja voin sanoa, että onneksi iski inspis sillä tykkäsin todellakin. Meillä tätä tuskin kukaan muu söisi ;D - tai ehkä vanhin tyttäreni, joten tämän voi kohderyhmäksi voisi luokitella terveellisen ruoan superfanit ja makuaistiltaan kehittyneet yksilöt =). Tietty - paljon on kiinni kyytipojista eli minkä kanssa tätä tarjotaan. Tällä kertaa mentiin helpolla ja kevyellä versiolla.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Mustapapuspagetti kasviksilla
1-2 annosta

1 rkl avokadoöljyä
200 g kesäkurpitsaa
60 g lehtikaalia
1 valkosipulin kynsi
1 rkl sesamin siemeniä
1 rkl wok saucea (Kikkoman)
chilirouhetta maun mukaan
100 g mustapapuspagettia (vettä+merisuolaa)
2-3 tl hoisin -kastiketta
mustapippuria ja merisuolaa rouhittuna
kookosmaitoa (paksua)

1. Paloittele kesäkupitsa. Huuhtele lehtikaalin lehdet huolellisesti ja leikkaa niistä paksut ruodot pois ja paloittele. Laita pannulle avokadoöljy ja lisää kesäkurpitsat ja lehtikaalit pannulle. Murskaa valkosipulin kynsi ja lisää joukkoon. Kuullota kasviksia hetken aikaa.

2. Lisää sesamin siemenet ja wok sauce pannuu ja jatka kasvisten pehmentämistä. Ne ovat hyviä kun lehtikaali on pehmennyt kunnolla. Jätä miedolle lämmölle odottamaan spagetin kypsymistä.

3. Keitä kattilassa vesi ja lisää siihen ripaus merisuolaa. Pudota mustapapuspagetti kiehuvaan veteen ja keitä sitä n. 5 minuuttia välillä sekoitellen. Valuta ja kaada pannulle kasvisten päälle ja sekoittele.

4. Lisää kasvisspagetin päälle hoisin -kastike ja sekoittele hyvin. Pidä pannu miedolla lämmöllä.

5. Annostele lautaselle. Rouhi pinnalle mustapippuria ja merisuolaa ja laita päälle nokare kiinteähköä kookosmaitoa - antaa ihanan maun ruoalle.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.