26.5.2018

Mehevä Lasagne al Ragú

Olen nyt pariin otteeseen tehnyt lasagnea Ellan Toscana -kirjan reseptin mukaisesti ja totesin, että siitä tulee aina vaan niin hyvää, että pitää laittaa resepti tänne blogiinkin. Tämä lasagne on täydellisen kosteaa, mehevää ja herkullista - juuri sellaista, kun sen mielestäni pitääkin olla! Kiitos Ellalle ihanasta reseptistä.

Olen reseptiä aina vähän sovellellut sen mukaan mitä kaapista löytyy. Viimeksi lisäsin kastikkeeseen spagettikastikkeen jämät enkä hauduttanut kastiketta kuin valkokastikkeen valmistamisen ajan ja parmesaninkin korvasin emmental-juustoraasteella - ja hyvää tuli silti. Omaan vuokaani ei mahdu kuin kolme kerrosta lasagnelevyjä enkä siis ole saanut koko pakettia levyjä käytettyä (olen käyttänyt kuivattuja) - mutta resepti ei kerrokkaan paketin kokoa :D. Hyvää on tullut siis monella tapaa!

Tässä resepti siis lähes niin, kuten se Ellan kirjassa on (vain ihan pienin muutoksin).


#lasagne #jauhelihalasagne #mincedmeat #food #recipe #italiankitchen #ellantoscana #deliciousfood #pasta #italialainenkeittiö



Lasagne al ragú
1 pkt lasagnelevyjä
parmesanjuustoa reilusti (tmv.)

Jauhelihakastike
1 keskikokoinen sipuli
1 lehtisellerin varsi
1 valkosipulin kynsi
1/2 porkkanaa rasteena tai paloiteltuna
500 g sika-nautajauhelihaa (tai naudan)
1 kg tomaattimurskaa
1 dl punaviinia
1 laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria

Valkokastike
75 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
1 l kevytmaitoa
1/2 tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa

1. Kuullota hienonnettua sipulia, selleria ja valkosipulia sekä raastettua porkkanaa hetken aikaa oliiviöljyssä. Lisää jauheliha vähän kerrallaan ja ruskista. Kun jauheliha on saanut väriä, kaada joukkoon punaviini ja tomaattimurska. Lisää laakerinlehti ja mausta suolalla sekä pippurilla.
Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kaksi tuntia ja poista lopuksi laakerinlehti. (lyhyemmälläkin kiehutuksella tulee ihan hyvää :)).

2. Valmista jauhelihakastikkeen hautuessa valkokastike. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon jauhot hyvin sekoittaen. Anna jauhojen paistua muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää sitten maito vähän kerrallaan tasaisena nauhana voimakkaasti vatkaten, ettei jauho paakkuunnu. Mausta muskottipähkinällä ja suolalla.

3. Kasaa lasagne. Laita vuoan pohjalle ensin vähän jauhelihakastiketta, sitten lasagnelevyt ja valkokastiketta. Raasta pinnalle runsaasti parmesaania ja toista. Tee niin monta kerrosta kuin levyjä ja täytettä riittää, mutta niin, että päällimmäisten levyjen päälle riittää valkokastiketta niin, että levyt peittyvät. Ripottele lopuksi pinnalle vielä juustoraastetta.

4. Kypsennä uunissa 180 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes näet, että lasagne on päältä ruskea. Kypsymisaika on pidempi, jos käytät kuivattuja lasagnelevyjä.

5. Anna lasagnen vetäytyä hetki uunin jälkeen. Tarjoa esim. raikkaan vihersalaatin kanssa.

#food #lasagne #moistlasagne #deliciouslasagne #bestlasagne #italianfood #ellantoscana #resepti

Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.