26.8.2015

Mustikka-Spelttipannukakku kookoksella

Mustikoita löytyy vieläkin! Ainakin meiltä päin, sillä kävin tänään vielä lähimetsässä katsastamassa ja nelisen litraa irtosi reilussa tunnissa rohmua käyttäen. Tämä lempeän lämmin, noin 20 asteen lämpötila ja ilta-aurinko oli ihan täydellinen yhdistelmä metsäretkelle. Vielä kun päivällä oli tullut vähän vettä tuoksui metsässä niin ihanan raikkaalle ja vehreälle. Rakastan mustikoiden poimimista ja metsässä liikkumista. Jos missä niin siinä stressitaso laskee ja sitä vaipuu ihanasti omiin ajatuksiin aistien luonnon läsnäolon ja upeuden =).

Tällä kertaa halusin tehdä tästä (linkki) ihanasta mustikkapannarista vähän terveellisemmän version. Korvasin tavalliset vehnäjauhot kuitupitoisemmilla spelttijauhoilla, voin kookosöljyllä ja sokerin ruokokidesokerilla ja laitoin sokeria itseasiassa vielä puolet vähemmän. Ja herkullista tuli! Pannaria nautittiin meillä iltapalaksi ja kaikki tykkäsivät. Yksi lapsista jopa kommentoi, että tämä on oikeastaan parempaa kuin tavallinen pannari =).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Mustikka-spelttipannukakku

8 dl maitoa tmv.
3 kananmunaa
4 dl spelttijauhoja (puolikarkea täysjyvä)
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruokokidesokeria
2 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa
0,5 dl kookosöljyä
4 dl mustikoita
0,5 dl kookoshiutaleita
juoksevaa hunajaa

1. Kaada maito kulhoon ja vatkaa joukkoon kananmunat.

2. Lisää spelttijauhot, leivinjauhe, sokerit ja kardemumma ja sekoita oikein hyvin. Jätä turpoamaan noin puoleksi tunniksi.

3. Sulata kookosöljy (jos on jähmettynyttä) ja sekoita se taikinan joukkoon.

4. Vuoraa syvä leivinpelti (n.30x40) leivinpaperilla ja kaada seos pellille. Ripottele pinnalle mustikat ja kookoshiutaleet.

5. Paista uunissa 200 asteessa (käytin kiertoilmaa) n. 40 minuuttia. Tarkkaile pannaria sillä uunit ovat erilaisia ja paistoaika voi siitä syystä vaihdella.

6. Ota pannari uunista ja valuta pinnalle hieman juoksevaa hunajaa. Voit tarjota pannarin heti tai haaleana tai täysin jäähtyneenä sillä se maistuu hyvältä kaikilla tavoin. Ja jos tekee mieli herkutella tarjoa lisänä vaniljakastiketta :).

NAM!
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.