6.7.2017

Mansikka Trifle - Ihastuttava jälkiruoka kulhossa

Tein juhannuksena tätä aivan ihanaa Mansikka Trifleä ja pakko todeta, että tästä ei oikein kesä enää herkummaksi muutu :D. Tämä oli kaikkien mielestä ihan älyttömän hyvää ja koko vuoallinen meni kuin kuumille kiville.


#mansikkatrifle #starberrytrifle #dessert #jälkiruoka #kesäherkku #mansikkaherkku #easydessert #helppojälkiruoka #nopeastihyvää



Loihdin jälkiruoan mitään sen enempää mittailematta joten tarkkoja mittoja tälle jälkkärille ei valitettavasti ole. Vaikka mitat eivät olekaan ihan justiinsa niin hyvää tulee varmasti silti. Kondensoitu, karamellisoitu maito, täyteläiset maitovalmisteet, rapsakat keksit ja kesäiset mansikat ovat aika mieletön makukombinaatio johon ihastuttava lime tuo vielä oman juuri sopivan twistinsä.



#strawberrytrifle #mansikkatrifle #jälkiruokakulhossa #kulhokakku #mansikka #mansikkaherkku #mansikkajälkiruoka #juhannus #kaurakeksi #kondensoitumaito


Mansikka Trifle

Kerrosteluun:
1 pkt digestive keksejä
n. 25 g voita

Vaahto:
1 prk Flora Vispiä
1 prk karamellisoitua, kondensoitua maitoa
1 prk Vaniljarahkaa (Valio)
n. 1 dl smetanaa
n. 1-2 dl kreikkalaista jogurttia
2 limeä
tuoreita mansikoita

Koristeluun:
 syötäviä kukkia 


1. Murskaa digestivekeksit n. 4/5 paketista ja sekoita joukkoon sulaa voita sulostuttamaan makua ja tiivistämään koostumusta. (voi ei ole välttämätön).

2. Vispaa Flora vispi ja vatkaa lopuksi joukkoon kondensoitu maito, vaniljaraha, nokare smetanaa ja kreikkalaista jogurttia.

3. Pese limet huolella ja raasta. Purista mehu limeistä. Lisää mehu ja vähän raastetta vaahtoon. Säästä osa raasteesta koristeluun.

4. Viipaloi mansikat.

5. Kokoa jälkiruoka kerroksittain kulhoon tai vuokaan. Itselläni ei ollut läpinäkyvää vuokaa joten tein kerrostuksen pystysuoraan, jotta rakenne näkyy matalahkosta vuoastakin. Painoin lusikalla vaahtoa ensin reunaan, sitten sirottelin ja painelin siihen keksimuruja samalla vielä pintaa nostaen pystysuoruutta tavoitellen ja lopuksi samaan malliin mansikkaviipaleita n. 1-2 kerrokseksi. Sitten taas vaahtoa, keksimurua ja mansikoita. 
Läpinäkyvään laskikulhoon tehdessä voit tehdä mansikkaviipaleista upeita koristeluja. Katso vinkkejä vaikka täältä.

6. Koristele pinta ennen tarjoilua vaikka vielä extra mansikoin, muutamin keksin murusin, syötävin kukin ja tai yrttilehdin.

Tarjoa ja nauti :P.

* * *

Vinkki:

Tämän linkin takaa löytyvä Mansikka-Mascarpone-kauraherkku on myös aivan ihanaa. 


Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.