2.1.2016

Ihana Couscous -salaatti

Olen pitkään kaivannut hyvää ja helpohkoa couscous -salaatin ohjetta ja vihdoin sellaisen löysin. Tämä on ihanan hapokas, pehmeän tulinen ja mukavan raikas salaatti. Resepti on muokattu Jamie Oliverin -reseptistä, josta löysin yhden version Lovelyrecipes.comista ja toisen La Cocotte-blogista. Mikä oli hämmentävää tässä reseptissä oli se, että tässä tosiaan laitetaan kuskusin joukkoon kylmää vettä eikä kuumaa, mihin tähän asti olen tottunut. Ja hyvin toimi!

Couscous-salaatti on hyvin monikäyttöinen ja sopii vaikka lisukkeeksi esim. lihapullille tai pihveille. Se sopii myös täydentämään kahvipöytää, kun tarjolla on myös muuta pikkusuolaista.

Kuskusin sijaan salaatissa voisi varmasti käyttää myös huomattavasti ravintorikkaamaan kvinoaa. Kvinoa tosin pitää keittää ennen salaatin kokoamista, mutta silloin onkin kyse jo aika lailla kunnon ruoasta. Salaatin joukkoon sopisi myös mielestäni hyvin katkaravut sekä grillatut/marinoidut kesäkurpitsa ja munakoiso. Soveltamisen mahdollisuudet ovat siis monet. Ehkä hankalalta kuulostavasta paprikoiden grillaamisesta ei kuitenkaan kannata tinkiä, sillä ne ovat mielestäni aika lailla salaatin sielu.


Couscous -salaatti

250 g couscous -suurimoita
280 ml kylmää vettä

Sitruunakastike:
5 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria

Lisäksi:
2 punaista paprikaa
1 punainen sipuli
1/2 valkosipulinkynsi
pieni pala chiliä (maun mukaan)
n. 15 miniluumutomaattia
2 avokadoa (+sitruunamehua)
kourallinen babypinaatin lehtiä
2 kourallista yrttejä (sileälehtinen persilja, basilika, korianteri)
1,5 rkl balsamicoa
1 rkl sitruunamehua
1 rkl hyvää neitsytoliiviöljyä
merisuolaa ja mustapippuria myllystä

1. Yhdistä oliiviöljy, sitruunamehu, suola ja mustapippuri kulhossa ja sekoittele hetki. Kaada joukkoon couscous -suurimot ja sekoittele. Lisää päälle kylmä vesi, sekoita ja jätä tekeytymään.

2. Pese ja leikkaa paprikat puoliksi tai neljään osaan ja paista niitä pannulla pitkään (kunnes saavat tumman/mustahkon pinnan) pääosin 'nahkapuoli' alaspäin. Voit myös grillata uunissa n. 225 asteessa 20-25 minuuttia. Paistamisen jälkeen laita paprikat kulhoon ja peitä kelmulla. Kun ovat jäähtyneet irrota kuori paprikoista. Mitä paremmin ovat paistuneet/grillaantuneet sen paremmin kuori irtoaa.

3. Hienonna sipulit ja chili, paloittele tomaatit ja kuutio avokado. Pirskota avokadokuutioiden päälle heti sitruuna, jotta se ei tummu. Lisää couscousin joukkoon.

4. Hienonna pinaatti ja yritit ja sekoita ne myös salaatin joukkoon.

5. Kun paprika on jäähtynyt, kuori nahka pois ja paloittele. Sekoita salaattiin.

6. Lisää lopuksi vielä balsamicoa, sitruunamehua ja oliiviöljyä. Rouhi joukkoon myös hieman merisuolaa ja mustapippuria. Peitä salaatti kelmulla ja jätä muhimaan esim. jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Vähintään tunnin muhittaminen kokoaa maut hyvin yhteen.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.