13.11.2014

Mummon Lihaisampi Perunamuusi-Jauhelihalaatikko - Hyvää helposti

Tämä on yksi meidän perheen lempiruoista ja ihmeekseni huomasin, että kyseinen resepti uupuu kokonaan blogistani. Mummon Muusi -pakettien kyljessä on joskus ollut tämä ohje, minkä kauan sitten otin talteen ja sitä on meillä usein tehty. Teen laatikosta tosin aina hieman lihaisamman version. Tämä sopii arkeen hyvin, kun on niin helppo. Suht nopeakin tämä on ja vielä nopeampi, kun jättää uunissa paistamisen väliin ;).

Itse valmistan ruoan yleensä laakeaan vuokaan (30x25) ja tällöin se kaipaa vähän alkuperäistä reseptiä isompaa satsia perunamuusia.

Laatikosta saa myös tosi herkullista, jos siihen lisää pekonia.
Paista pekoni tällöin jauhelihan kanssa.

Mummon muusin sijaan voit käyttää myös ihan itse tehtyä perunamuusia, mikä on tietysti paras vaihtoehto. Muista tehdä muusista löysähköä, jotta ruoasta tulee mehevää.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
3 pussia Mummon muusia (1,5 pkt)
9 dl maitoa
9 dl vettä
1,5 dl kylmää maitoa
nokare voita

600 g jauhelihaa
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl pippurisekoitusta

vuoan voiteluun voita/margariinia
pinnalle juustoraastetta n. 100g

1. Hienonna porkkana ja sipulit esim. tehosekoittimessa.

2. Paista jauheliha pannulla porkkanan ja sipulien kanssa. Mausta. 

3. Valmista muusi kuumentamalla maito ja vesi kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää voi ja ota kattila liedeltä. Vatkaa joukkoon perunamuusijauheet ja anna levätä hetken. Vatkaa sekaan kylmä maito.

4. Voitele uunivuoka ja levitä pohjalle puolet perunamuusista. Levitä muusin pinnalle jauhelihaseos  tasaisesti ja levitä siihen päälle loput muusista. Jos haluat, kuorruta pinta vielä juustoraasteella.

5. Paista uunissa n. 225 asteessa kiertoilmassa n. 30 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin. Ruokahan on periaatteessa jo kypsää eli on uunissa makujen muhittamiseksi ja kauniin värin saamiseksi. Ja tietty, jos pinnalle ripottelee juustoraastetta niin sitten uuni on todellakin tarpeen.

6. Tarjoa esim. porkkanaraasteen kanssa. Nam!

www.pullantuoksuinenkoti.com
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.