27.11.2014

Herkullinen Uunilohi ja samettinen perunamuusi

Uunilohi on ihanan helppo ja herkullinen ruoka. Se sopii sekä arkeen että viikonloppuun. Tein tänään uunilohta tällä reseptillä ja siitä tuli aivan älyttömän hyvää. Lohen kanssa tarjosin taivaallisen samettista Rosamunda -perunoista tehtyä perunamuusia ja keitettyjä parsakaalin nuppuja, jotka maustoin maustetuilla öljyillä.



Uunilohi:
n. 1 kg lohifilee
1 pkt Crème Bonjour Katkarapu -tuorejuusto
1 prk Flora Kevyt Ruoka 7%
n. 0,5 rkl tuoretta tilliä
n. 1 tl sitruunamehua
0,5 tl sitruunapippuria
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Perunamuussi:
n. 1 kg Rosamunda-perunoita
nokare voita (n. 1,5 rkl)
suolaa
keitinvettä
maitoa
Parsakaalilisäke:
500 g Pirkka parsakaalin kukintoja (pakaste)
2 dl vettä
merisuolaa rouhittuna
1 tl sitruunaoliiviöljyä *
1 tl valkosipulioliiviöljyä *
ripaus mustapippuria
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Huuhtele lohifilee juoksevassa vedessä ja poista fileestä ruodot. Leikkaa fileen reunasta mahdollinen liika rasva pois. Aseta filee leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.
3. Rouhi fileen pinnalle merisuolaa ja mustapippuria.
4. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja kerma keskenään. Lisää joukkoon silputtu tilli, loraus sitruunamehua ja sitruunapippuria (sekä suolaa, jos sitruunapippuriseoksessa sitä ei ole). Kaada seos tasaisesti lohen päälle.
5. Laita lohi uuniin keskitasolle kiertoilmaan. Oman lohifileeni kypsymiseen meni n. 45 minuuttia eikä se tarvinnut erillistä peittämistä paiston aikana vaan sai juuri kauniin värin tässä ajassa. Kurkkaa haarukalla lohifileen paksuimmasta kohdasta, onko kala kypsää ennen kuin otat sen pois uunista.
www.pullantuoksuinenkoti.com

6. Valmista lohifileen paistuessa perunamuusi ja lisukkeet. Kuori perunat ja paloittele ne kattilaan pieniksi paloiksi (kypsyvät näin nopeammin). Lisää keitinveteen n. 1 tl suolaa. Keitä oikein pehmeiksi keskilämmöllä kannen alla. Kaada osa keitinvedestä kulhoon ja osa pois. Survo perunat ensin survimella mössöksi, lisää vähän keitinvettä ja voinokare. Ota vatkain ja vispaa perunat samettiseksi muussiksi. Lisää vispaamisen aikana tarvittaessa suolaa ja maitoa/keitinlientä.
7. Valmista lisuke. Kiehauta n. 2 dl vettä pienehkössä kattilassa ja lisää joukkoon parsakaalin kukinnot. Rouhi päälle merisuolaa. Keitä hetki ja ota kattila liedeltä ja jätä kukinnot veteen kannen alle n. 2-3 minuutiksi. Valuta vesi pois ja mausta parsakaalit sitruunalla ja valkosipulilla maustetuilla öljyillä, rouhi vielä joukkoon vähän merisuolaa ja mustapippuria. Sekoittele.
*Maustetut öljyt olen saanut testattavaksi Lanfranchilta.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.