13.7.2017

Kermainen Broileri Bolognese

Spagettiruoat ovat meidän perheessä suosituimmasta päästä ja niihin saa myös kivaa vaihtelua raaka-aineita vaihdellen. Perinteisen naudanlihakastikkeen sijaan todella hyvää on myös tämä broilerinjauhelihastike. Kastikepohja on aika sama kuin bolognesella yleensä mutta broileri kaipaa mielestäni vähän kermaisuutta ja siksi tähänkin kastikkeeseen olenkin lisännyt creme fraicheä. Myös tuorejuustot ovat hyviä - ja toki ihan kermakin käy. Creme fraichen happamuus vaan viehättää ainakin minua, joten siitä ehkä tulee vielä spessumpi twisti.

Tästä kastikkeesta tuli jotenkin ihan erityisen hyvää. Kuvaan en saanut vangittua juuri sitä oikeanlaista mehevyyttä mitä kastikkeessa oli, mutta sitä tosiaan kyllä löytyy.

Lidlissä on välillä myynnissä Italiamo -sarjaa ja sen sarjan tomaattimurskat ovat aivan ihania. Suosittelen kokeilemaan. Itse rohmuan niitä aina kun niitä saa :D. Suosikkini ovat Polpa di Pomodoro con erbe (jota käytin tässä) sekä Polpa di Pomodoro All'Arrabbiata. 


#broilerinjauhelihakastike #broilerinjauheliha #spagettikastike #spagetti #bolognese #spaghetti #chickensauce #food #arkiruoka



Broileri Bolognese

5-6 annosta

800 g broilerinjauhelihaa
1 porkkana
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä paistamiseen
1 prk Italiamo -tomaattimurskaa yrteillä (Lidl)
(tai normitomaattimurskaa, suolaa, sokeria, basilikaa, oreganoa)
1 dl creme fraichea 28%
2 rkl Gran Padano -juustoraastetta
1 kpl kana Fond du chef
1 tl juustokuminaa
suolaa
mustapippuria
Lisäksi spagettia, Gran padanoa ja tuoreita yrttejä


1. Kuori ja hienonna porkkana, sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä pannulla öljyssä keskilämmöllä jonkin aikaa, jotta pehmenevät hieman.

2. Lisää jauheliha erissä, murusta paistinlastalla ja paista kypsäksi.

3. Kaada joukkoon tomaattimurska, lisää fondi ja juustokumina. Rouhi mukaan merisuolaa ja mustapippuria myllystä ja anna hautua tovi. (Jos sinulla ei ole tätä kyseistä maustettua tomaattimurskaa, lisää joukkoon ripaus suolaa ja sokeria sekä 0,5-1 tl basilikaa ja oreganoa.)

4. Sekoittele joukkoon creme fraiche ja juustoraaste ja anna kastikkeen muhia miedolla lämmöllä pastan keittämisen ajan. Voit toki aloittaa pastan keittämisen jo kastikkeen tekoaikana.

5. Tarjoa spagetin ja Gran Padano raasteen kanssa.
Voit koristella vielä vaikka tuoreilla yrteillä ja mustapippurirouheella.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.