26.7.2017

Ihastuttava Kookos Mojito

Tämä herkullinen ja makuhermoja hivelevä Kookos Mojito sopii hellepäiviin täydellisesti. Raikas ja hileinen juoma on oikeastaan ihan aurinkoisen päivän must have. Drinkki on kaiken lisäksi vielä suhteellisen kevyt, joten sitähän voi juoda useammankin lasillisen hyvällä omalla tunnolla ;).


#kookosmojito #kookos #mojito #drinks #drinkki #coconut #coconutmojito #lightdrink #summerdrinks


Bongasin kookosmojiton Pinterestissä ja koska olen kookoksen sekä mojitojen ystävä oli tämä pakko laittaa To Do -listalle. Eilen testasin ja voi, että siitä tuli hyvää :P. 

Tämän mojiton idea on siinä, että mintusta keitetään etukäteen siirappi, millä drinkki maustetaan eli juoma on täysin juotavaa sellaisenaan ilman joukossa olevia lehtiä.

Tavallisen tuhdimman kookosmaidon sijaan käytin Alpron Coconut -kookospähkinäjuomaa riisillä, missä on vain 20 kcal desissä ja se sopi juomaan oikein hyvin. Makeutukseksi tähän laitoin puolet tummaa luomu sokeria ja puolet steviaa. Kaikkein kevyimmän version drinkistä saa makeuttamalla sen kokonaan esim. Stevialla. Herkullista - suosittelen lämpimästi kokeilemaan jos olet kookoksen ja mojitojen ystävä :).

Ihan vinkkinä ja kokemuksen kantapäällä puhuen: Suosittelen valmistamaan kerralla minttusiirappia enemmän sillä ainakin minulle tuli tämän drinksun jälkeen 'otetaanko toiset' -olo :D.
 
#coconutmojito #drinkki #kesäjuoma #kookosjuoma #alpro #rum #resepti

Kookos Mojito
2 drinkkiä

Minttusiirappi:
n. 1 dl mintun lehtiä
1,5 dl vettä
1/4 dl ruskeaa sokeria
1 tl Hermesetas Stevia Liquid (tai 1/4 dl sokeria)

Mojito:
2 limen mehu
3 dl kookosjuomaa
3 dl jäitä
6 cl vaaleaa rommia
koristeluun mintun lehtiä ja kookoshiutaleita

1. Mittaa siirapin ainekset kattilaan ja keitä seosta noin 10 minuuttia. Valuta neste kuppiin ja jäähdytä ja kylmennä jääkaapissa kunnolla.

2. Valmista mojito. Lisää blenderiin puristettujen limejen mehu, kookosjuoma, jäät, rommi ja siirappi ja rouhi hileiseksi juomaksi. 

3. Kasta lasien suut esim. vedellä ja upota kookoshiutaleisiin. Jaa juoma laseihin ja koristele vielä mintunlehdin ja limeviipalein. Tarjoa heti.
Copyright: Kuvat ovat itse ottamiani. Ethän kopioi niitä ilman lupaani. Teema: Yksinkertainen. Sisällön tarjoaa Blogger.