29.5.2014

Energiapalloja, riisiprotskua ja lempijuomapullo

Protskusta puhutaan nyt joka puolella. Ei sinänsä turhaan, sillä kaikki tämä keskustelu, hypetys ym. ohjaa meitä ravinnollisesti hyvään suuntaan. On tosi positiivista, että on alettu ymmärtämään yhä enemmän mitä ravintomme pitää sisällään ja mikä on oikeasti hyvää ja mitä kannattaa syödä milloinkin. Asioista ollaan kyllä montaa eri mieltä.. Joku suosittelee hiilareita ennen treeniä ja protskua treenin jälkeen ja joku taas protskua ennen treenejä. Hiilareita on hyvä kuulemma syödä iltapalaksi, niin uni tulee paremmin. Protskua aamulla reilummin niin ei tule heti nälkä. Toinen taas sanoo, että hiilarit olisivat aamulla parempia.. - eli en oikein tiedä mitä sitä uskoisi :). Mutta jos vaikka söisi molempia sopivassa suhteessa.. Itse olen kyllä huomannut, että protskut pitävät hyvin nälkää ja auttavat jaksamaan.



Näitä hauskoja palleroita sain Ekokauppa Ruohonjuurelta maisteltavaksi. Palloissa on mukavasti energiaa ja ne ovat hyvää täynnä, joten piti odottaa sopivaa tilaisuutta niiden nauttimiseen. Toisen palloista eli tämän Coconut&Macadamia Protein Blissin söin töissä, jotta jaksoin pitkän päivän. Toinen eli tämä Peanut Protein Blass taas oli kätevä käsilaukussa kaupungilla, kun nälkä pääsi yllättämään eikä ehtinyt mihinkään sen kummemmin syömäänkään. Tuo maapähkinäpallo oli mielestäni paremman makuinen kun taas kookospallero ei ollut ihan mun mieleen. Näitä on myös muita makuja ja olisi kyllä kiva jos tällaisia olisi aina käsilaukussa kaiken varalta! Vähän ehkä tyyriitä mielestäni, mutta kompakteja ateriankorvikkeita. Energiaa yhdessä pallossa on laadusta riippuen n. 160-210 kcal, protskuja 9-14g. Ei keinotekoisia säilöntäaineita, aromiaineita tai väriaineita. GM-vapaita.  



Tästä Juvel Aqua -juomapullosta on muuten tullut ihan mun lemppari. Aluksi se tuntui aika heppoiselta ja ei niin laadukkaalta, mutta nyt käytössä olen siihen oikeasti tykästynyt. Siitä on kiva juoda, aktiivihiilisuodatin suodattaa veden raikkaaksi (tosin meilläpäin ainakin kraanavesi on tosi hyvää) ja vesi pysyy pullossa myös tosi hyvänä. Veteen ei tule mitään sivumakuja, mitä monista pulloista tulee. 

Pullon suodatin tulee vaihtaa n. 2 kuukauden välein tai 150 litran jälkeen. Tämä on ehkä se haastellisin osuus. Mistä muistaa koska suodattimen vaihtoi taikka paljonko pullosta on juonut? Lisäksi olisi kiva, jos suodattimen sijaan voisi käyttää myös tavallista suutinta, jos suodatustarvetta ei ole. Tällaista korkkia vain ei taida olla tarjolla tähän pulloon. Suodattimia saa tilata erikseen ja suodatin maksaa noin puolet pullon hinnasta. Pullo on kuitenkin edullinen hinnaltaan, joten ei kauheasti kirpaise. Oman pulloni sain siis Ruohonjuurelta juuri tätä testiä varten. Pitänee kohta tilata uusi suodatin sille. Ajattelin ottaa pullon mukaan kesällä lomareissulle - siellä tuo suodatinominaisuus on varmasti onnen omiaan. Pullo on BPA-vapaa.



Olen testaillut myös tällaista Puhdistamon mahtavaa suklaanmakuista riisiproteiinijauhetta. Tosi hyvä maku! Eikä mitään ylimääräistä. Tämä on siis puhdas tuote ilman täyteaineita yms. Ja sen kyllä maistaa.  "Jauhe on runsasproteiininen (70%) mutta pelkän proteiinin lisäksi se sisältää vitamiineja, mineraaleja ja terveellisiä laadukkaita rasvoja". Proteiinia yhdessä annoksessa on peräti 35g!

Meillä isommat lapsetkin tykkäsivät tästä! Vähän pisti mietityttää saako tällaista juottaa lapsille/nuorille mutta kun raaka-aineet ovat kaikki luonnosta, niin miksi ei? Syöhänhän ne maitorahkaa ja kaikkia näitä proteiinirahkoja yms. myöskin. Energiajuomat yms. ovat meillä kyllä pannassa ja yritän kaikessa muutenkin johdattaa lapsia oikeille poluille ravintovalintojensa suhteen - vähemmän hyvällä menestyksellä tosin ;).

Tässä testaamassani tuotteessa on vielä pakuriuutetta, mutta se jouduttiin poistamaan tuotteesta. Tässä ilmoitus kyseistä asiasta Puhdistamon Facebook sivulta.

"Pakurikääpäuute oli tarkoitettu tuotteeseen mahdollisten palautumista edistävien vaikutustensa vuoksi, mutta koska tuote lasketaan lainsäädännöllisesti tavanomaiseksi elintarvikkeeksi eikä ravintolisäksi, tuotteessa ei saa olla pakuriuutetta ollenkaan. Pakurikääpäuutetta saa nykylainsäädännön puitteessa käyttää vain tee-tyyppisissä tuotteissa tai ravintolisissä."


Tässä riisiproteiinijauheessa on aika paljon energiaa (yhdessä 50 gramman annoksessa 200 kcal), joten kannattaa miettiä mihin saumaan sitä juo - etenkin jos joudut tarkkailemaan painoasi. Jauhe ei paksuunnu vedessä eli juomasta tulee litkua, ellei sitten sekoita jotain muutakin joukkoon. Maku on kuitenkin hyvä. Itse ehkä kaipaisin vähän smoothiemaisempaa koostumusta ja voihan tätä tosiaan smoothien joukkoon laittaa. Sopii suklaisen makunsa vuoksi varmasti hyvin moniin, etenkiin hedelmäisiin smoothieihin.

Joudun itse miettimään aika lailla energiansaantiani ja siksi tämän käyttö on valitettavasti jäänyt vähemmälle. Suosin enemmän Pumpkin seed - proteiinijauhetta, sen vähäenergisyyden takia. Ravintosisällöltään se ei yllä tämän jauheen tasolle, mutta hyvää se on silti. Pumpkin Seed -jauheessa on yhdessä annoksessa proteiinia 18g, kaloreita vain 20.

Energistä kesän alkua sinulle!

27.5.2014

Mehevät Raparperimuffinssit

Kesän alussa luonto tuottaa satoaan ihanien raparperien muodossa ja niistä onkin kiva loihtia monenlaista herkkua - keitosta piirakkaan, muffinsseihin jne. Osan voi laittaa pakkaseenkin, niin on kiva talvella fiilistellä alkukesän makuja.

Tällä kertaa tyttöni halusi leipoa muffinsseja ja yhteistuumin päätettiin, että ne ovat tottakai sitten raparperimuffinsseja :).

Pohjana näissä käytimme blogistani löytyvää herkullisten Mustikkamuffinssien reseptiä.
Aika upeasti tyttöni tästä urakasta suoriutui. Koostumus on ihanan kuohkea, pehmeä ja mehevä ja maut ovat myös ihan kohdillaan. Raparperi leikkaa herkullisesti taikinan makeutta. Lämpöisenä nämä maistuivat hieman happamilta, mutta maku pyöristyi muffinssien jäähdyttyä ja niistä tuli ihan täydellisiä!

Blogistani löytyy myös älyhyvä Mansikka-Raparperitortun ohje. Kannattaa kokeilla :).

www.pullantuoksuinenkoti.com
Mehevät Raparperimuffinssit

n. 16 kpl

Tarvitset:
5,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
  0,5 tl suolaa
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
3,75 dl piimää 
1 kananmuna
0,5 tl vaniljajauhetta
70 g voita sulatettuna
230 g raparperin paloja

1. Mittaa jauhot, sokeri, suola, leivinjauhe ja sooda kulhoon ja sekoita.

2. Mittaa kannuun piimä, muna ja vaniljajauhe ja sekoita. 
Kaada seos hitaasti jauhojen joukkoon ja vatkaa ainekset sekaisin.

3. Kaada mukaan voisula ja vatkaa kunnes se on juuri ja juuri sekoittunut muihin aineksiin ja vatkaa sitten vielä lopuksi täydellä teholla taikina tasaiseksi ja kiinteäksi.

4. Paloittele raparperit pieniksi paloiksi ja sekoita ne puuhaarukalla taikinaan.

5. Lusikoi taikina paperivuokiin niin, että vuokiin jää noin kolmannes tyhjää.

6. Paista muffinsseja uunissa n. 200 asteessa n. 20-25 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat koetettaessa kimmoisilta. Muffinssin keskelle työnnettyyn tikkuun ei saa jäädä taikinaa.

7. Anna jäähtyä hetki muffinssipellillä ja siirrä ne sitten ritilän päälle jäähtymään irrallaan.

8. Tarjoa esim. kahvin tai teen kanssa. Nämä muffinssit sopivat myös hyvin aamupalalle.

Vinkki: Voit upottaa muffinsseihin palan valkosuklaata, jos haluat oikein makeaa tai vähän lisätwistiä. Mielestäni nämä eivät sitä kaipaa, mutta esim. osan voi tuunata näin, niin tulee sitten vähän erilaisia :).

25.5.2014

Hellepäivän herkku: Terveellinen Banaani-Suklaa Jäätelö

Jos kesävaatteet ikävästi kiristää tai jos muuten vain haluat herkutella terveellisesti on tässä sinulle aivan ihana korvike perinteiselle, sokeripitoiselle ja kermaiselle jäätelölle. Ilman maitoa, ilman lisättyä sokeria, helposti, ravintorikkaasti ja terveellisesti.

Näitä herkkuja varten kannattaa pakastimessa pitää aina varuilta pilkottua banaania - siitä meinaan tulee ihan älyhyvää jäätelöä. Tietty marjatkin ovat hyviä - ja muut hedelmät, mutta hieman tummuneessa banaanissa riittää makeutta niin, ettei sitä tarvitse enää muulla tavoin lisäillä.

Meillä koko perhe tykkäsi tästä herkusta - lapsia myöden. Edes raakakaakao palat joukossa eivät herättäneet hämmennystä.

Olen muuten ihana rakastunut näihin pähkinätahnoihin. Tähän laitoin Ekokauppa Ruohonjuurelta testattavaksi saamaani Bionan Cashew Nut butteria, jota muutenkin syön aina lusikallisen päivässä. Aamulla yleensä - ihan mun lempiherkku! Näissä pähkinätahnoissa ei ole mitään muuta kuin pähkinää. Ei siis lisäaineita, ei täyteaineita vaan 100% luomu pähkinää. Toinen suosikkini on mantelitahna. Aivan ihanaa myös puuron tai jogurtin kanssa. Herkullisia ovat myös Rapunzelin pähkinätahnat - tosin ovat arvokkaampia kuin nämä Bioanan tuotteet.

www.pullantuoksuinenkoti.com

3 annosta

3 paloina pakastettua banaania
1,5 dl makeuttamatonta, kylmää mantelimaitoa tmv.
0,5 dl kookoshiutaleita
1 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 rkl raakakaakao nibsejä

Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita niin kauan, että seoksesta on tulee tasaista. Tarjoa heti.

- T a i v a a l l i s t a -

Jos haluat jäätelöstä samettisempaa, jätä kaakaonibsit pois. Ne ovat rouskuvia ja terveellisiä sattumia tässä jäätelössä. Pähkinätahnaa voi laittaa enemmän ja mantelimaidon voi korvata esim. tavallisella maidolla, kaurajuomalla taikka soijamaidolla. 

24.5.2014

Huh hellettä ja ah ihanaa grilliruokaa: Lempparimarinadi kanalle

Viime aikoina on bloggailut jääneet vähemmälle - ensin ihan muiden kiireiden vuoksi ja nyt taas tämän kesän vuoksi. On tää vaan niin mielettömän ihanaa! Taivaallinen helle ja sen vuoksi ei yksinkertaisesti voi olla sisällä vaan on ihan pakko tonkia puutarhassa ja nauttia muuten auringosta ja lämmöstä :).

Eilen meillä grillattiin ja nauttittiin eteläisen lämpöisestä illasta. Oli ihan sellainen olo, että ei edes ruokaa jaksais laittaa mutta pakko kun oli niin jotain nopeaa sitten. Ja grilliruoka on kyllä monesti juuri tällaista. Saahan siihen toki aikaakin menemään jos jaksaa nähdä vaivaa.

Tällä kertaa jääkaapissa oli kaksi pakettia broilerin ohuita fileeleikkeitä ja kaikenlaisia kasviksia sekä Halloumi-juustoa - mikä on ihan mun lempparia - etenkin kun se on grillissä paistettu rapsakaksi. Nam! Hiilarilisukkeeksi laitettiin vielä myös jotain nopeaa niille jotka sitä kaipaa - Knorrin pastapussista :). Lisäksi vielä grillattuja paprikoita marinadista, kapriksia ja oliiveja. Ja tietty luomuvalkkaria! Tällä kertaa avasin pullon ranskalaista Douce Nature, Chardonnay 2012. Hyvää.

Mutta tämä mun lemppari broiskumarinadi on kyllä hyvää. Tosi helppo! Tarkkoja mittoja ei ole, sillä teen sitä aina ihan summamutikassa. Maistuu kaikille perheessä. Ja sitä voi tuunata ihan vapaasti. Esim. valkosipuli on kiva lisä - tai sitten yrtit tai vaikka intialaiset mausteet.

Laita kanat kulhoon tai pussiin n. tunti ennen paistamista (voi laittaa aiemminkin marinadiin).
Lorauttele, ripottele ja rouhi maustavat aineet kanojen joukkoon. Sekoittele kunnolla ja jätä muhimaan huoneen lämpöön (jos pidempi aika paistamiseen niin sitten tietty jääkaappiin).

Marinadi:
- kunnon loraus sesamöljyä
- loraus soijakastiketta
- kuorittuja sesamsiemeniä
- rouhittua mustapippuria myllystä
- merisuolaa myllystä


20.5.2014

Terveellinen herkku: Samettinen Banaani-Omena Mousse

Tällä reseptillä valmistat nopeasti ja helposti terveellistä ja kevyttä välipalaa, iltapalaa tai muuten vaan herkkua :). Uskomatonta on, miten näistä aineksista tulee monitoimikoneessa kuohkeaa vaahtoa. Koostumus on milteinpä syntinen ;).

www.pullantuoksuinenkoti.com

n. 4 isoa annosta

3 vähän tummunutta banaania
n. 3-4 dl pakastettuja omenan paloja
loraus maitoa tmv.
n. 1 dl kookoshiutaleita
hyppysellinen aitoa vaniljajauhetta
hunajaa

1. Paloittele banaanit monitoimikoneeseen ja lorauta joukkoon hieman maitoa. Blendaa kunnolla. Lisää osa omenoista ja jatka sekoittamista.

2. Lisää loput omenat, kookoshiutaleet ja hyppysellinen aitoa vaniljaa. Jatka blendausta. Vaahto alkaa muodostumaan pikkuhiljaa.

3. Makeuta esim. hunajalla tai stevialla.

4. Tarjoile vaahto esim. mantelitahnan ja hunajan kanssa.

www.pullantuoksuinenkoti.com

18.5.2014

Upea viikonloppu! Mökkeilyä, pihahommia ja Couscousia :)

Siis ihan mieletön viikonloppu! Kesä sitten tuli vihdoin ja viimein - tai pitäisikö sanoa jälleen - sillä olihan meillä melkein helteitä jo pääsiäisenäkin :). Aivan ihanaa! 

Olimme tyttöjen kanssa mökillä viikonlopun, kun kerrankin oli treeneistä vapaata eikä ollut muutakaan sovittua. Perheen pojat olivat pelimatkalla Saksassa. Lisäksi meillä oli ystäväperheen ihana labbis hoidossa viikonloppuna. Voiko olla enää parempiluontoista koiraa? Niin kiltti ja seurallinen nappisilmä =). 

Oli kyllä kaikin puolin nautinnollista ja rentouttavaa aikaa ja kunnon rasitusta kropalle, kun ehti taas lenkillekin ja sai kuokkia yllinkyllin - sitten sai myös herkutella ehkä vähän paremmalla omalla tunnolla ;). Tässä muutamia kuvia viikonlopulta ja hieman myös kokkailuakin :) - sen verran kuin sitä kaikilta muilta hommilta malttoi köökissä viettämään.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Aamuaurinko, meri ja saunaranta. Tontin kaunein paikka aamuisin.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Hoitokoiramme tähyilee vastarannalle.


www.pullantuoksuinenkoti.com

Vielä saunarantanäkymää. Satumaisen kaunis aamu!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Ilokseni huomasin myös, että mustikat ova alkaneet kukkimaan. 
Toivottavasti tulee runsas sato tänä vuonna!

www.pullantuoksuinenkoti.com

Aamulenkin jälkeen hoitokoiramme meni tietysti viilentämään itseään mereen :).


Viikonloppuna ei oikein malttanut olla sisällä kokkailemassa mutta sen verran tsemppasin, että tätä tein. Tällaiset sötkötykset ovat loppujen lopuksi aika helppoa ruokaa. Käytä niitä kasviksia mitä sinulta löytyy ja sitten vaikka couscousia, bulguria tai vaikka kvinoaa. Sopii hyvin lisäkkeeksi esim. lihan kanssa, mutta on myös hyvää sellaisenaa. Itse tarjoilin ensimmäisen päivänä paistettujen broilerin sisäfileiden kanssa ja toisena päivänä grillatun possun sisäfileen seurana.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Hyvää tuli. Ja vielä parempaa tulee, jos teet tämän vaikka päivää aikaisemmin, niin maut ehtivät muhimaan kunnolla. Voit lämmittää ennen tarjoilua tai tarjoilla vaikka kylmänä.

Itse laitoin tähän

couscousia (valmista ohjeen mukaan)
1 paketti vihreää parsaa
1 tuore paprika
1 kesäkurpitsa
2 isoa valkosipulin kynttä
1 makea sipuli
3 kokonaisena säilöttyä, grillattua paprikaa
reilusti raastettua gran padanaa tai parmesania
chiliä maun mukaan
tuoretta minttua
kapriksia

lisäksi: voita, kermaa, rouhittua merisuolaa, valkoviinietikkaa, sitruunaa, pippuria ja Santamarian Wasabi&Sesame maustetta

Joukkoon olisi sopinut hyvin myös korianteri, halloumijuusto (grillattu) tai feta. Ruohosipuli tai kevätsipulisilppu olisi tehnyt myös säväyksen.

- Ensin viipaloin kesäkurpitsan ja ripottelin viipaleiden päälle suolaa ja jätin itkeytymään.

- Parsat tein sen Hesarin parsarisoton ohjeen mukaisesti. Eli keitin ensin vedessä missä oli voita ja suolaa ja sitten valmistin sen parsapyreen. Täältä löydät ohjeen. Parsapyreen lisäsin myöhemmin seokseen. Tämän voi hyvin myös jättää pois, tekee selkeästi haastavamman helposta ruoasta.

- Sen jälkeen laitoin couscousit tekeytymään (käytin loput parsan keitinvedet tähän).

- Sitten paloittelin muut vihannekset ja silppusin mintun. Kuivasin kesäkurpitsan ja paloittelin myös sen.  Tämän jälkeen paistoin vihannekset pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Sillä aikaa kun tuorevihannekset paistuivat oli kätevä pilkkoa vielä ne säilykepaprikat ja sekoitella ne couscousin joukkoon mintun kanssa.

- Sitten vain sopivasti pehmenneet kasvikset couscousin joukkoon, parsapyree, mustapippuria, loraus valkoviinietikkaa ja muita makuaineita. Koemaistamista ja lisä maustamista jne. Jätetään tekeytymään ja odottamaan tarjoilua - vaikka seuraavaan päivään.

Tässä vielä muutama kuva viikonlopulta:

www.pullantuoksuinenkoti.com

Toin äidilleni sammaleimuja myöhästyneeksi äitienpäivälahjaksi. Rakenneltiin maitotonkkien viereen tällainen kukkapenkki niille - paraatipaikalle. Toivottavasti menestyvät tuossa ja lähtevät hyvin leviämään.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Äitini oli tehnyt tälläisen oivallisen asetelman kuistin viereen. Tuossa töjöttää vanha puunrunko, jota pitkin hän laittoi köynnöshortensian kiipeämään. Juurella kukoistavat narsissit. Pari muutakin prokkista meillä oli, mutta niistä ei ole vielä kuvaa. Siitä upeasta yrttiveneestä on varmaan vähintäänkin instaan laitettava kuva, jahka alkavat herneet ym. kasvamaan :).

Hoitokoira oli ihan onnessaan. Kävi uimassa moneen otteeseen. Ei pöllömpi hoitopaikka - vaikka varmasti on ihana palata kotiin ja rakkaiden luo! Meille tulee kyllä ikävä tätä murua.

www.pullantuoksuinenkoti.com

10.5.2014

Hedelmäinen Kookoskana - ah niin täyteläistä ja ihanan tulista

Kaikki nämä intialaistyyliset kanaruoat ovat kyllä mun suurinta herkkua. Ei varmaan ole kovinkaan montaa parempaa yhdistelmää kuin kana ja kookos. Siihen kun lisää vielä hedelmäisyyttä on täyteläinen maku ihan taattu.

Tämä hedelmäinen kookoskana on paksua ja kermaista, tulista ja täyteläistä. Aivan ihanaa. Tällä kertaa tarjoilin tämän kvinoan kanssa, mutta voit aivan hyvin käyttää myös riisiä.

Broilerin sisäfileet ovat muuten aivan ihania, joita tässäkin käytin. Mutta periaatteessa resepti onnistuu varmasti myös tavallisilla broilerin fileillä tai jopa suikaleilla. 

Ruoan tulisuus riippuu suoraan siitä, minkälaisia chilejä käytät. Omani olivat aika mietoja - mutta ei liian. Eli ns. sopivan tulisia :) - ainakin minun mielestä. Jos pystyt maistamaan niitä raakana niin, ettei tule tuskaista poltetta, tulos on varmaan juuri sellainen sopivan tulinen.


www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset: 
oliiviöljyä
1 iso sipuli
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
1 vihreä chili
5 vihreää kardemummaa (Sonnentor, luomu)
1,5 tl kurkumaa (Sonnentor, luomu)
1,5 tl garam masalaa (Terra Madre, luomu)
450 g broilerin sisäfileitä
nokare voita
400 g kookosmaitoa (Santa Maria, organic)
1 kanaliemikuutio
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl tomaattipyrettä
1/2-1 banaani (luomu)
1-2 rkl appelsiinimehua
1-2 tl Tahinia (Rapunzel), luomu *

lisäksi: Kvinoaa (SunSpelt), luomu *

1. Silppua sipulit ja chilit. Hienonna kardemumman siemenet morttelissa. Sekoita kardemumman joukkoon kurkuma ja garam masala.

2. Kuumenna pannulla iso loraus oliiviöljyä. Kaada pannulle sipulit, chilit ja mausteet ja kuullota niitä keskilämmöllä hetken aikaa. Lisää broilerin fileet ja lisää hieman voita tai öljyä pannulle, jos mausteet ovat imeneet kaiken. Lisää kuumutta ja paista fileitä kunnes ovat kauttaaltaan saaneet kypsyyttä pintaan. 

3. Kaada broilerien päälle kookosmaito. Lisää kanaliemikuutio, tomaattipyre ja kookoshiutaleet. Sekoittele.

4. Soseuta banaani haarukalla. Riippuen banaanin tummuudesta ja siitä, kuinka voimakkaasti haluat sen ruoassa maistuvan, laita sitä joko puolikas, 2/3 tai kokonainen. Itse käytin suht tummasta banaanista 2/3. Sekoittele se joukkoon. Voit lisätä vähitellen ja maistella, milloin maku on hyvä.

5. Purista vielä appelsiinista loraus mehua kastikkeeseen sekä lisää vähän tahinia. Tahinin voit myös hyvin jättää pois, eli se ei ole makukombon osalta välttämätön. Jätä hautumaan miedolle lämmölle kvinoan tai riisin valmistamisen ajaksi. Tarkista maku ja rouhi joukkoon hieman suolaa jos ruoka tuntuu sitä tarvitsevan.

6. Asettele ruoka valmiiksi lautaselle. Koristele annos esim. paprikan suikalein, salaatin sekä korianterin lehdin. Pirskottele lautaselle vielä vaikka maustettua oliiviöljyä koristeeksi.

www.pullantuoksuinenkoti.com

* Tuotteet on saatu Ekokauppa Ruohonjuurelta
Sonnentor ja Terra Madre tuotteet olen itse hankkinut Ruohonjuuresta.

4.5.2014

Kyllä nyt treeni sujuu! Jumping Pumpkin Seed ja siitä tehty Mango-Proteiinipuuro sekä uudet lenkkarit :)

Jumping Pumpkin Seed nimi tulee siitä, että kun ensimmäisen kerran avasin tämän purkin kannen, oli se kuin ilotulitusta :D. Jauhe pomppi iloisesti purkista rinnoilleni ja pöydälle ja joka puolelle ;D. Aika hauska aloitus tämän tuotteen testaukselle. Selkeesti tosi energista tavaraa :D! Onneksi jauhe rauhoittui tuosta eikä ole enää niinkään hyppinyt ulos purkista. Kannattaa siis ensi avaamisella ensin raottaa vähän kantta, josko se sitten rauhoittuis itsestään..

Kävin eilen edukseen uudistuneessa Itiksessä tyttöjen luistelutreenien aikana ja samalla pyörähdin myös ensimmäistä kertaa Itiksen Ekokauppa Ruohonjuuressa, mistä tämän tuotteen sainkin testattavaksi. Myymälä oli aivan ihana fiilikseltään! Olen aiemmin käynyt vain Kampin Ruohonjuuressa, joten oli kiva siksikin nähdä myös tämä myymälä. Ihana freessi lookki ja tuotteet olivat tosi hyvin ja houkuttelevasti esillä ;)… Vappuna muuten avattiin Helsingin Citykäytäväänkin uusi myymälä. Sitä en ole vielä ehtinyt katsastamaan, mutta varmasti pian niin teen.

Olen jostain lukenut, että painonhallinnan taikka painonpudotuksen ja aineenvaihdunnan kannalta olisi aina hyvä aloittaa päivä jollain proteiinipitoisella ja ajattelin tosiaan tänään tehdä niin :). Ja kun ottaa jotain tällaista aamulla, sujuu aamulenkkikin paljon mukavammin - etenkin kun eilen ostin uudet lenkkaritkin. Aika bueno yhdistelmä vapaapäivän aamuun :)!

Jääkaapissa oli jo jonkin aikaa odottanut syöntikypsä mango jotain spessua hetkeä varten ja tämä oli nyt sellainen. Laitoin puuroon tosiaan yhden jääkaappikylmän mangon, 1,5 dl kaurajuomaa ja 1 annoslusikallisen tätä proteiinijauhetta (sekoita blenderissä). Jauheen maku on tosi mieto eikä siinä ole mitään sivumakuja. Ihanan puhdas ja pehmeä maku. Putoisi varmaan ihan pelkästään vedenkin kanssa - mitä kaikki protskujauhot eivät kyllä tee - tai eivät ainakaan minulle putoa ;). Tästä saa myös helposti smoothieta lisäämällä joukkoon esim. vielä enemmän kaurajuomaa taikka jäävettä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tämä Sprout Livingin Pumpkin Seed Pure Plant Protein Powder 100% on tehty vain ja ainoastaan Luomu kurpitsasta. Pakkauksessa sanotaan, että se on monipuolinen, helposti sulava pelkästään kasviperäinen luomuproteiini. Se sisältään luonnostaan kaikki aminohapot, Omega-3 ja Omega-9 rasvahappoja sekä rautaa, sinkkiä, kuparia, kalsiumia, fosforia, magnesiumia, hivenaineita ja vitamiineja. Ja koska kyse on puhtaasta 100% tuotteesta, se ei sisällä heksaania, täyteaineita eikä säilöntäaineita. Proteiinia tässä on 64g/100g ja yhdessä suositellussa annoksessa (kaksi kukkurallista mittalusikkaa) on 18g proteiinia ja 100 kcal. Yhdessä annoksessa on rasvaa 2g ja hiilareita 3g sekä rautaa 30%.

Samalla reissulla Itiksessä poikettiin tyttöni kanssa myös Hanko Sushissa lounaalla. Laatu ei pettänyt tälläkään kertaa. On se vaan niin hyvää :P. Ja palvelu oli supernopeaa, kuten toivottiin kun oli vähän hoppu.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Lenkkarit olivat muuten ihan loistavat! Nämä ovat mun "tieskuinkamonennet" Asicsit - ja ne eivät kyllä ikinä petä. Tosin viime vuonna ostetut Kayanot kuluivat jotenkin ihan kohtuuttoman nopeasti puhki sisävuorestaan. Liekö kyseessä ollut valmistusvirhe tai sitten liian iso koko. En lähtenyt valittamaan, kun tuli tilattua netistä Englannista. Tällä kertaa ostin GT-2000:set Itiksen Inter Sportista. Siellä oli lisäale tän viikonlopun ja sain kyllä ihan loistavaa palvelua. Kiitos vain sinä nuori komea kundi hyvistä neuvoista ja asiantuntemuksesta ;). Niin, ja nämä kuulemma saa palauttaa, jos hajoavat silleen kuin Kayanot teki. Siksi ehkä kandee kuitenkin ostaa Suomesta vaikka halvemalla saisi muualta - virhetilanteissa valittaminen on ainakin aina helpompaa.

Uudet Asicsit olivat lenkillä siis ihan täydelliset. Eivät niin kevyen oloiset kuin edelliset mutta mulle varmasti paremmat. Hyvin pronaatiotuetut, tukevat ja vaimennetut - ja niin mukavat. Ja lenkki vielä tuon proteiinipuuron siivittämänä sujui ihan täydellisesti ja fantastisen energisesti. 

Ihana aamu!!!

www.pullantuoksuinenkoti.com

3.5.2014

Siis niin herkullinen Jauheliharisotto

Olisin niiiin halunnut tänä viikonloppuna tehdä sitä Hesarin kehuttua parsarisottoa, mutta kun olisin taas ollut varmaan perheen ainoa, joka sitä olisi syönyt, päädyin sitten hieman perinteisempään repertuaariin.  Tosin, kiva kokemus oli tämäkin, sillä en ollut ikinä tehnytkään jauheliharisottoa risottoriisistä perinteiseen risotonvalmistustyyliin. Ja mikä myös aika ihana yllätys, tämä herkku syntyi jopa yllättävän helposti. Tästä risotosta taisikin tulla yksi meidän suosikkiruoka, tai ainakin vähintään tämän kokin lemppari, sillä niin kiva sitä oli tehdä :).

 Tämä oli siis aivan ihanaa, tosi herkullista ja maistui meillä kaikille. Vähän piti sniidailla aromien kanssa eli olisin mieluusti käyttänyt valkoviinietikkaa ja tuoreminttua ronskimmin, mutta oli pakko seiftata, jotta joku ei sitten kummeksuisi jotain aromia ruoassa. Mikäli sinulla ei ole nirsoilijoita pöydässä, suosittelen reippaampaa mintun ja etikan annostelua :).

Reseptin pohja on napattu Keittiökeijulta - kiitos siitä :). Itse valmistustapa, suhteet ja mausteiden käyttö poikkeavat alkuperäisestä reseptistä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
1 rkl oliiviöljyä
1/2 makea sipuli
1 iso valkosipulinkynsi
400 g jauhelihaa
2,5 dl risottoriisiä
6,5 dl keitettyä vettä
2,5 dl ruokakermaa 15%
1 Fond du Chef Rich Beef
1 kanaliemikuutio
1 rkl Mutti -tomaattipyreetä
ripaus valkopippuria
suolaa
mustapippuria
1/2 tl basilikaa
1/2 tl oreganoa
1 tl kurkumaa
1 tl valkoviinietikkaa
muutama baby-pinaatin lehti
tuoreita mintun lehtiä

Lisäksi: salaattia missä jääsalaattia, tomaattia, kurkkua, pinaattia ja minttua Taateli-Balsamicosiirapin (ihanaa!) kanssa. Valmista salaatti mieluiten etukäteen, sillä risotto tulisi tarjota heti sen valmistuttua.

Jos haluat voit koristella lautasen oliiviöljyn, omenaviinietikan ja kurkuman seoksella.


1. Hienonna sipulit ja lorauta pannulle oliiviöljyä. Kuullota sipuleita pannulla keskilämmössä hetken aikaa.

2. Lisää jauheliha pannulle ja ruskista. Ruskista niin kauan, että pannulta on haihtunut kaikki neste pois. Lisää paistoin aikana hieman mustapippuria ja merisuolaa myllyistä. (Kiehauta vesi paistamisen aikana vedenkeittimessä).

3. Lisää riisit pannulle ja kuullota niitä hetken aikaa. Kaada ensimmäinen 2 dl vettä pannulle ja aloita hämmentäminen. Lisää Fond du Chef ja kanaliemikuutio sekä tomaattipyree, basilika ja oregano ja jatka hämmentämistä. 

4. Kun riisi on imenyt nesteen lisää jälleen 2 dl vettä. Hämmennä koko ajan. Lisää ripaus valkopippuria ja kurkuma. Voit käyttää kurkumaa myös enemmän, jos haluat. 

5. Lisää jälleen vettä 2 dl ja jatka hämmentämistä. Kun vesi on imeytynyt jatka ruokakerman lisäämisellä samaan tapaan, koko ajan hämmentäen, loraus loraukselta. Lisää loppuvaiheessa viinietikka ja silputut pinaatin sekä mintun lehdet. Tarkista maku ja lisää vielä viinietikkaa ja minttua jos kaipaat enemmän twistiä. Voit myös hieman rouhia joukkoon mustapippuria ja suolaa, jos tuntuu niitä tarvitsevän. Tässä vaiheessa riisin pitäisi olla jo sopivan kypsää. Pieni purutuntuma tulee olla mutta riisi ei saa maistua raa'alta eikä tietty olla myöskään liian puuromaista. Jos kaipaat vielä nestettä, lisää vielä puoli desiä vettä.

6. Tarjoa risotto heti, vaikka salaatin kera ja koristele oliiviöljy-valkoviinietikka-kurkumaseoksella.


2.5.2014

Dagen efter - aamubooster smoothie

Vappuherkuttelujen ja skoolausten jälkeen olo on ehkä hivenen 'öh', joten jos mikä niin tällainen herkullinen ja raikas vihersmoothie antaa jo ihan uuden olon ja elämän :) - tai ei se varmasti ainakaan sitä huonommaksi tee ;).

Testailin tähän smoothieen tätä Ekokauppa Ruohonjuurelta testattavaksi saamaani Cocofina kookosvettä ja se antoi kyllä aivan ihanan vivahteen juomaan. Helposti ei uskoisi, että kookosvedellä voisi olla noinkin aromikas twisti, mutta tällä vedellä on. Yleensä kookosvedet ovat hyvinkin mauttomia, eivät niin hyvän makuisia pelkästään juotuina ja vähän niin kuin hukkuvat smoothieen. Tämä on herkullista jo ihan pelkästään ja smoothiessa aivan ihanaa. Juomaan laitoin vain osan kookosvettä ja osan ihan tavallista vettä, silti se maistui. Ihan älyhyvää!!!

Kookosvesi on muuten erinomaista palautusjuomaa - ja mielellään tätä treenin jälkeen juokin :)

www.pullantuoksuinenkoti.com

n. 1-2 annosta

iso kourallinen baby-pinaattia
1 kypsä banaani
1 kourallinen jäisiä, kotimaisia mansikoita
2 luomusellerin vartta
1 pieni omena kuorittuna ja lohkottuna
1 dl - Cocofina kookosvettä
tavallista vettä sen verran, että juomasta tulee sopivan juotavaa

Blendaa kaikki ainekset keskenään ja lisää tavallista vettä niin, että juomasta tulee sopivan juotavaa.

Jos haluat, voit lisätä juomaan myös superfoodjauheita esim. Chlorellaa, Macaa, Ashwagandhaa, Spirulinaa tmv. Itse otin tällä kertaa nuo jauheet erikseen, sillä tämä oli omana itsenään vaan niin hyvää..


Lehtivihreä puhdistaa maksaa tehokkaasti ja voi näin helpottaa krapulan oireita. Japanilaisessa tutkimuksessa Chlorellan on todettu puhdistavan maksaa niin tehokkaasti, että se ehkäisee krapulaa 96 prosenttisesti, jopa runsaan juomisen jälkeen. Hyvä annostus tähän tarkoitukseen on n. 3 tl. Parhaan tehon saavuttaa, jos chlorellaa ottaa ennen juomista, mutta ilmeisesti jälkikäteenkin siitä voi olla apua. (Lähde: Superfoodit)


Sisällön tarjoaa Blogger.