23.1.2016

Marsutäytekakku sitruuna-valkosuklaa-mansikkatäytteellä

Meillä vietettiin viime viikonloppuna tyttöni syntymäpäiviä ja hän toivoi marsukakkua :D. Sen suhteen sai vähän tuumailla etenkin, kun en halunnut mitään kovin työlästä, sillä synttäreiden järjestämisessä on muutenkin aika paljon hommaa. Muotokakut on monesti aika työläitä.. Tykkään pursotettavista kakuista, joten kakusta tuli sitten tällainen =). Joskus on ihanaa saada taiteilla jotain ihan uutta. Muuten olen ihan tyytyväinen kakkuun mutta nuo sieraimet - pienensin niitä jo kerran mutta olisivat voineet edelleenkin olla pienemmät..ja korjasin myös suuta, ja toinen puoli jäi sitten vähän lörpälleen :D. Ehkä tokalla yrittämällä tulisi kakusta parempi ;).
www.pullantuoksuinenkoti.com

Mitään varsinaista reseptiä ei minulla ole tarjota tähän kakkuun. Lähdin tekemään kakkua vähän sillä mielellä, että tuskin tästä bloggaan ja saa nähdä mitä tulee jne. Luotto omiin taitoihin ei ollut kovin korkealla :D. No, koska olen lopputulokseen kuitenkin suht tyytyväinen niin tässä vähän tietoa siitä millä kombinaatioilla kakku syntyi. Vaihekuvia minulla valitettavasti ei ole lainkaan mutta toivottavasti näistä tiedoista on edes jotain hyötyä - ja mielelläni kerron lisää jos haluat kysyä.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Täytteeseen tein sitruuna-valkosuklaamoussen ja lisämakua kakku sai mansikkasoseesta, mitä olen pakastanut valmiiksi pilttipurkkeihin.


Kakkupohjat:
6 kananmunan kakkupohja, vuoka 26cm -> Ohje täällä: Kakkupohja nro 1
3 kananmunan kakkupohja, vuoka 20cm: Kakkupohja nro 1 puoliksi


Sitruuna-valkosuklaatäyte:
6 dl kuohukermaa
0,5-7 dl sokeria
300 g tuorejuusto sitruuna (Viola)
200 g maitorahkaa
0,7-1 dl lemon curdia
50 g valkosuklaata (sulatettuna)
2 tl vaniljasokeria
-> vatkaa kerma kuohkeaksi ja vatkaa loput aineet joukkoon. Tarkista maku ja lisää esim. lemoncurdia tai sokeria tarvittaessa.

Lisäksi täytteeksi:
3 pilttipurkillista mansikkasosetta (tai jopa enemmän->enemmän makua!)
->makeuta kevyesti ja lorauta joukkoon sitruunaa

Kostuttamiseen:
1,25 dl vettä
1/4 dl sitruunamehua
1 rkl sokeria
(tee lisää kostuketta tarvittaessa)

Koristeluun:
4-6 dl vispikermaa
n. 0,5-1 dl maitorahkaa tukevoittamaan
ruskeata pastaväriä
+sokerimassaa silmiin, korviin, nenään ja suuhun (+mahd. väriaineita)

Lisää kermavaahtoon rahka vatkaamisen loppuvaiheessa ja jaa vaahto kahteen osaan ennen värjäämistä.  (Jätä vähän vatkaamisen varaa, jotta saat värin vielä vatkattua joukkoon.) Näin saat osasta valkoista ja osasta ruskeaa.

Isomman kakkupohjan leikkasin kolmeen osaan. Päältä leikkasin pienemmän kerroksen kakun muotoilua varten. Tein pienemmän päällimmäisen kakkupohjan päälle nenäalueelle kevyen korotuksen noista paloista. -> Eli pohjalle isompi kakkupohja täytettynä ja kostutettuna (ensin kostuta, sitten levitä mansikkasose ja sitten sitruunamousse). Sitten sen päälle toiseen laitaan pienempi kakkupohja myös kostutettuna ja täytettynä (täytettä myös näiden kakkupohjien väliin). Pienen kakkupohjan keskilaitaan kohouma nenälle. Voit sen muotoilussa käyttää myös kostuketta ja täytettä. Laita kakku kylmään odottamaan koristelua.

Tässä vaiheessa kannattaa tehdä sokerimassakoristeet: silmät, nenä, korvat sekä suu ja asetella ne paikoilleen. Korvat tuin pienillä spagetin paloilla kakkuun kiinni. Muut pysyivät ihan hyvin paikoillaan itsestään.
www.pullantuoksuinenkoti.com


Kermavaahto jaetaan kahteen pursottimeen. Minulla ei ollut kahta samanlaista terää, siksi pursotusjäljet ovat vähän erilaisia. Kermaa pursotellaan vuorotellen ruskeaa ja valkoista. Yritä saada pinnasta eläväinen ja muotoilla pursotuksella kuonon muotoja. Kermavaahdon menekki riippuu pursotusterän suuruudesta. Vaahtoa menee reilummin jos pursotusterä on iso.

Jos haluat voit myös tehdä kakun rinnalle muita koristeita. Meillä tytöt askartelivat valmiiksi värjätyistä sokerimassoista porkkanoita :).

Synttärisankari oli tyytyväinen ja onnellinen kakustaan joten siinä suhteessa voi sanoa 'mission accomplished'. 

www.pullantuoksuinenkoti.com
Sisällön tarjoaa Blogger.