26.4.2015

Popcorn Mokkapalat


Mokkapaloihin on ihana upottaa suklaata mehevöittämään niitä ja tuomaan uusia makuvivahteita. Esim. minttusuklaa sopii todella hyvin ja testatusti. Minttusuklaamokkapaloihin löytyy resepti blogistani täältä.

Näissä mokkapaloissa makuvivahteena on Fazerin popcorn-suklaa. Se ei sula täysin paloihin vaan jää osittain herkullisiksi sattumiksi joukkoon. Mokkapalojen pohjan koostumus on taivaallisen kuohkea ja pehmeä. Kuorrutteesta voit tehdä pehmeämpää vähentämällä tomusokerin määrää. 

Oletko jo maistanut popcorn-suklaata? Itse olin alkuun aika epäileväinen kyseisen suklaan suhteen - tai jostain syystä se ei jotenkin innostanut mutta lopulta, kun maistoin suklaata olin ihan myyty. Jos mikä suklaa on koukuttavaa niin se on. Yleensä itselleni ei iske suklaahimoa - tai siis sellaista himoa, että kun ottaa yhden palan on syömistä vaikea lopettaa. Tämän suklaan suhteen itsehillintää on vaikea toteuttaa. Joten, jos et ole vielä maistanut niin mieti, uskallatko ;).

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tarvitset:
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 kananmunaa (M)
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
3,5 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 dl kevytmaitoa
150 g Fazerin Popcorn -suklaata

Kuorrutus:
50 g voita
0,5 dl espressoa
0,5 dl kevytmaitoa
n. 6 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
nomparelleja
  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa vuorotellen seokseen edelleen vatkaten.
  3. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi veitsellä ja lisää se taikinaan. Sekoita hyvin.
  4. Kaada taikina syvälle pellille leivinpaperin päälle ja paista 175 asteessa keskitasolla n. puoli tuntia. Jäähdytä.
  5. Valmista kuorrutus: sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää muut ainekset seokseen vähitellen edelleenkin kattilaa liedellä pitäen. Sekoita n. desi tomusokeria aina kerrallaan niin, että sulaa joukkoon hyvin. Jos seoksesta tulee liian jäykkää lisää vähän nestettä tai voita. (Voit myös käyttää tavallista kahvia nesteen tilalla. Myös pikakahvijauhe käy, mutta muista silloin korvata neste esim. vedellä tai maidolla.)
  6. Ota nomparellit ja lasta valmiiksi pohjan viereen. Valuta kuorrute nopeasti suoraan kattilasta pohjan päälle ja kuorruta heti! Päällinen kuivahtaa supernopeasti eikä nomparellit sitten enää tartu pintaan. Voit painella nomparelleja kevyesti, jotta jäävät paremmin pintaan kiinni. 
  7. Leikkaa terävällä veitsellä varovasti paloiksi ja tarjoile :P.
www.pullantuoksuinenkoti.com


Sisällön tarjoaa Blogger.