1.1.2014

Uuden Vuoden aatto ja Uuden Vuoden Supersmoothie

Uusi vuosi vaihtui serkkuni perheen kanssa kera meksikolaisen kattauksen. Eli meillä syötiin fajitaksia ja tortilloja - niin kuin varmaan monessa muussakin kodissa :). Ah niin herkullista ja helppoa ruokaa; nopea laittaa tarjolle ja jokainen voi koota itselleen sellaisen systeemin kuin haluaa. Meillä ainakin lapset sekä aikuiset tykkää tällaisesta ruoasta. Kanasuikaleet ja jauheliha vain paistetaan ja maustetaan suolalla sekä pippurilla. Jokainen voi sitten lisätä tulisuutta ja makuja salsoilla yms. lisukkeilla makunsa mukaan.

www.pullantuoksuinenkoti.com

 Kiva uusi oluttuttavuus oli prosecco -pullon näköisessä pullossa myytävä Estrella Inedit, mikä on Espanjan vanhimman panimon valmistamaa olutta. Siitä riitti mukavasti ruokajuomaksi (ainakin alkuun ;)) neljälle aikuiselle. Miedosti vehnäisen makuinen ja kevyehkö olut. Kuuluu kuulemma tarjoilla valkoviinilaseista. Tätä ostan varmasti jatkossakin.

www.pullantuoksuinenkoti.com


Joulun ja uuden vuoden jälkeen on sellainen olo, että nyt tarvitaan todellista superjuomaa :D ja pikku hiljaa voisi taas alkaa ryhdistäytymään. Tätä raikasta smoothieta juodessa tuntui ihan fantastiselta - tosiaan todella piristävää vaihtelua pyhien herkuttelulle. Olen tässä lomalla kyllä käynyt lenkeillä mutta puhti on jotenkin ollut poissa johtuen varmaankin juuri tuosta huonosta ravinnosta. Eilen lenkki sujui jo hyvin ja energiaa riitti spurtteihin yms. Tämän vedin lenkin jälkeen ensimmäiseen nälkääni.

Uudesta vuodesta palautuminen vaatii varmaan taas jälleen veronsa, mutta tällä smoothiella aion edelleenkin pitää itseni oikealla tiellä :). Kokeileppa - olo kohenee silmissä eikä herkkuja enää tee mieli samalla tavalla kuin ennen smoothieta.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Mustaherukat ovat aivan älyhyviä smoothiessa. Jo yhdestä desistä mustaherukoita saa täyteen koko päivän C-vitamiinitarpeen! Appelsiinimehua lisäsin melkeinpä vain maun vuoksi. Myös mansikat tuovat smoothiehin ihanaa makua ja niissäkin on ihan älyttömästi C-vitaminia. Tällä smoothiella c-vitamiinia saa kyllä ihan yli tarpeiden, mutta marjoissa on paljon muutakin hyvää eli antioksidantteja, flavonoideja ja kuitua. (Lähde)

Maca antaa energiaa ja puhtia päivääsi. "Macalla on kolme vaikutustapaa. Se on voimakas adaptogeeni, joka tukee munuaisten toimintaa, lisää fyysistä suorituskykyä, antaa energiaa ja lievittää stressiä." (Lähde)

Aswagandha lisää esim. suorituskykyä ja vahvistaa. "Aswagandhaa pidetään ginsengin ja macan tavoin adaptogeeninä, jonka uskotaan lisäävän fyysistä ja henkistä suorituskykyä sekä vahvistavan elimistön omaa vastustukykyä ja tukemaan elimistön palautumista stressistä." (Lähde)

Chlorella on merilevää ja siinä on ihan älyttömästi ravinteita ja myös runsaasti proteiinia. "Chlorella tukee aivojen ja maksan toimintaa, parantaa ruoansulatusta, auttaa kehon kudosten uudistumisessa ja terveessä painonpudotusprosessissa, vähentää tulehdusta, suojelee säteilyltä, parantaa immuunijärjestelmän toimintaa ja auttaa kehoa poistamaan haitallisia myrkkyjä." (Lähde)

Spirulinassa on vielä enemmän proteiinia kuin chlorellassa. Siinä on myös runsaasti B-ryhmän vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Spirulinalla on kehoa puhdistava vaikutus. "Spirulinan sisältämät mukopolysakkaridit tukevat tervettä suolistoflooraa ja vatsan hyvien bakteereiden, probioottien toimintaa. Spirulinan toimii myös prebioottina ja sen on todettu lisäävän mm. lactobasilluksen määrää suolistossamme." (Lähde)

Todella hyvää tietoa Chlorellasta ja Spirulinasta löytyy myös täältä.

Supersmoothieta voi tehdä siis aivan hyvin sen mukaan mitä superfoodeja kaapista löytyy. Tässä on oma suosikkisekoitukseni, kuten varmaan jo aimmista postauksistanikin on voinut huomata. Toistan tätä reseptiä aika paljon. Välillä lisään myös chiaa, hamppua ja kaakaonibsejä. Satunnaisesti käytän myös acaita, vehnänorasta, ohranorasta ja psylliumia.

1 annos, n. 3 dl

1 dl appelsiinituoremehua
1,5 dl kylmää vettä
1 rkl proteiinijauhetta (Purition)
1 tl macaa
1 tl aswagandhaa
1/2 tl chlorellaa
1/2 tl spirulinaa
1 dl kotimaisia, jäisiä mustaherukoita
n. 1 dl kotimaisia, jäisiä mansikoita

Blendaa kunnolla täydellä teholla, kunnes mustaherukoista alkaa irtoamaan väriä. Juoma on aluksi harmahtavaa mutta muuttuu hiljalleen liilaksi kun jaksaa blendaa.

Onnellista alkanutta vuotta 2014!
Sisällön tarjoaa Blogger.