2.1.2014

Avokado-Suklaa Smoothie

Uudeksi vuodeksi tuli ostettua avokadoja ja ne kypsyvätkin tällä kertaa nopeaan tahtiin. Avokadosmoothiet ovat jääneet minulta tähän asti vain ajatuksen asteelle ja kuin tilauksesta, ystäväni vinkkasi minulle reseptin Healing the Body -blogista. Tässä oma versioni tuosta smoothiesta.

Reseptissä suositellaan nauttimaan smoothie ensimmäisenä aamulla tai välipalana iltapäivällä. Itse korvasin tällä lounaan, sen verran tuhdilta paketilta nimittäin tuntui.

www.pullantuoksuinenkoti.com

Tähän voisi lisätä myös esim. puolikkaan banaanin, sillä raakakaakao tuo happamuutta ja kaipaa selvästi makeutta seurakseen. Minulta ei löydy steviaa, joten laitoin yhden teelusikallisen kookospalmusokeria. Ilman kaakaojauhetta tämä voisi jopa olla parempaa, mutta tällä kertaa halusin kuitenkin ottaa nekin terveyshyödyt käyttööni.

Koostumus on ihanan samettinen ja täyteläinen.
Kaakaonibsit tuovat kivaa rousketta muuten pehmeään tuntumaan.

1 annos
muutama jääpala
1 avokado
2,5 dl manteli- tai kauramaitoa
1 rkl proteiinijauhetta (esim. Purition)
1 mm vaniljajauhetta
1 tl vehnänorasta (tm viherjauhetta)
1 tl neitsyt kookosöljyä
2 tl kaakaonibsejä
1 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl kookospalmusokeria (tai esim. steviaa)

1. Sekoita maitojuoma, avokado ja jäät blenderissä.
2. Lisää muut ainekset ja blendaa. Maista ja makeuta halutessasi.Avokado:

"Avokado sisältää omega-9-rasvahappoa eli oleiinihappoa. On oletettu, että oleiinihapolla olisi kolesterolia alentava vaikutus ja sen arvellaan myös ehkäisevän rintasyöpää.
Avokado sisältää myös runsaasti kaliumia, joka taas saattaa pitää verenpainetta alhaisena. Avokadossa on myös paljon foolihappoa, jolla on monenlaisia myönteisiä vaikutuksia elimistöön. Avokado sisältää myös luteiini-nimistä karotenoidia ja runsaasti muitakin A-vitamiinin esiasteita eli kerotenoideja.
Avokadossa on myös E-, K- ja C-vitamiinia sekä B6-vitamiinia, erilaisia terveellisiä ravintokuituja sekä kuparia. Ainoa ongelmallinen puoli avokadossa on sen korkea rasva- ja energiapitoisuus." (Lähde)

Raakakaakao
"Raaka kaakao on kuin monivitamiinitabletti: se sisältää runsaasti muun muassa B1- ja B2-vitamiineja sekä hiven- ja kivennäisaineita, kuten magnesiumia, kaliumia, sinkkiä ja rautaa. Raakasuklaan painosta huikeat kymmenen prosenttia koostuu antioksidanteista – se on kymmenen kertaa enemmän kuin supermarjassamme mustikassa! Myös tumma suklaa sisältää useita eri kivennäisaineita, mutta vitamiinit jäävät vähäisiksi kaakaon kuumentamisen vuoksi." (Lähde)
Sisällön tarjoaa Blogger.