9.11.2019

Ihan paras Mansikka-kermakakku

Perinteistä mansikka-kermakakkua ei kyllä voita mikään ja tämä jos mikä sopii hyvin Isänpäiväkakuksi.

Tämä resepti on julkaistu jo aiemmin blogissani mutta koska se on blogini suosituin kakkuresepti päätin julkaista sen nyt uudelleen, etenkin, kun kakkujen leipominen on jälleen hyvinkin ajankohtaista :).

Olen aina tykännyt tällaisesta kakusta ja joka kerta, kun tätä leivon saan todeta, että se on kyllä ihan paras kakku :)!  Lisäksi kakku on ihana tehdä ja maistuu myös ihan täydelliselle. Puhtaat ja parhaat raaka-aineet, ei mitään kikkailuja eikä liikaa makuja. Taivaallista. Pesee mielestäni mennen tullen mielestäni kaikki sokerikuorrute kakut mousse -täytteineen - vaikka hyviä ovat nekin :).

Meillä tätä kakkua oli syömässä yhdeksän henkilöä ja se riitti enemmän kuin hyvin. Kakkua siis jäi vielä toisellekin päivälle. Varmaan ihan sopiva kakku n. 12-15 henkilölle.

Voit tehdä kakkupohjan aiemmin ja täyttää sen esim. tarjoilua edeltävänä päivänä, jos kakun tarjoilupäivänä on muuten kiire.

#kakku #täytekakku #mansikkakermakakku #kuohukerma #isänpäivä #isänpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäiväkakku #syntymäpäiväkakku #leivonnainen #cake #creamcake #strawberrycake #kermakakku #baking


Mansikka-kermakakku
12-15 henkilölle
20 cm irtopohjakakkuvuoka

4 munan kakkupohja:
4 pienehköä kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täytteet:
3 dl kuohukermaa
n. 2 rkl sokeria kerman makeutukseen
2 dl mansikkasosetta + ripaus sokeria

Kostutukseen:
n. 0,5 dl maitoa
vaniljasokeria, tomusokeria

Pinnalle:
4 dl kuohukermaa
makeutukseen n. 1/4 dl sokeria
reilusti mansikoita (n. 1 litra/500g *)
kakkukiillettä, jos käytät pakaste mansikoita
(0,5 dl hyytelösokeria, 1 dl vettä)
 tuoreet mansikat eivät kaipaa kiillettä
mintun/sitruunamelissan lehtiä koristeluun 


*Itse käytin pakkasesta valmiiksi soseutettuja mansikoita (kätevä pakastaa pilttipurkeissa), joten en ihan tarkalleen tiedä, kuinka paljon niitä tarvitaan. Joka tapauksessa, yksi pilttipurkillinen sosetta yhteen kakkukerrokseen.


1. Vaahdota sokeri ja munat keskenään kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. (Vaahto on sopivaa, kun siitä vaahdon päälle tehdyt kiekurat viipyvät hetken vaahdon pinnalla.)


2. Sekoittele perunajauho-vehnäjauho-leivinjauheseos siivilän läpi varovasti käännellen vaahdon joukkoon.

3. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Jos käytät irtopohja kakkuvuokaa, laita mieluiten pohjalle leivinpaperia niin, että se jää pohjan ja renkaan väliin ja leikkaa saksilla ylimääräinen leivinpaperi pois vuoan ulkopuolelta.

4. Paista 200 asteessa kunnes kakku on kypsää. (Kypsyyttä on kätevä kokeilla kakkutikulla. Kakku on kypsä, kun taikinaa ei enää tartu puutikkuun. Peitä kakku esim. foliolla paiston aikana, jos tummuu liikaa). Jäähdytä.

5. Kun kakku on jäähtynyt, leikkaa se sahalaitaisella veitsellä kolmeen osaan. 

6. Aseta alin osa takaisin irtopohjakakkuvuokaan leivinpaperin päälle ja muut levyt odottamaan vierelle. Kiristä rengas ja kokoa kakku vuokaan.

7. Kaada maito pikkuiseen mittakulhoon ja makeuta se ripauksella vaniljasokeria ja tomusokeria. Kostuta alin kakkupohja esim. lusikalla tai silikonisudilla. Levitä kakkupohja päälle mansikkasose ja ripottele pinnalle hieman sokeria, jos sose ei ole valmiiksi makeutettua.

8. Vatkaa kerma sokerin kanssa vaahdoksi ja tarkista, että on tarpeeksi makeaa. Levitä puolet kermasta kakkupohjalle.

9. Aseta keskimmäinen kakkupohja kerman päälle ja kostuta jälleen. Levitä loput mansikkasoseet pinnalle ja loppu vatkattu kerma. Aseta ylin levy päälle ja kostuta vielä se. Laita kakku jääkaappiin odottamaan koristelua - vaikka seuraavaan päivään - voit myös koristella sen saman tien. 

10.  Jos käytät tuoreita mansikoita, koristele kakku ensin vapaasti vatkatulla ja makeutetulla kermalla ja asettele pinnalle mansikat.
Jos käytät pakastemansikoita, asettele ne kauniiksi keoksi kakun keskelle niin, että jätät vähän reunoja näkyviin. Valmista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta se pakastemansikoiden päälle esim. silikonisudilla.

www.pullantuoksuinenkoti.com

12. Vatkaa kerma sokerin kanssa kovaksi vaahdoksi (älä ylivatkaa) ja koristele sillä kakku esim. pursotinta apuna käyttäen. Laita kakun päälle vielä halutessasi esim. mintunlehtiä koristeeksi. Tarjoa mahdollisimman pian.

#kakku #täytekakku #mansikkakermakakku #kuohukerma #isänpäivä #isänpäiväkakku #äitienpäivä #äitienpäiväkakku #syntymäpäiväkakku #leivonnainen #cake #creamcake #strawberrycake #kermakakku #baking
*ohjetta päivitetty 11/2019*

3.11.2019

Superhelppo ja herkullinen Omenapiirakka

Rakastan helppoja leivonnaisia eli juuri niitä, joissa kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja sitten uuniin ja voilá valmista. Tässä yksi sellainen. Ja lopputulos on herkullinen.


#omenapiirakka #omenatorttu #applepie #omenapiiras #apple #baking #leivonnainen #piirakka #piiras #jälkiruoka #leivonta #herkullinen #kotimainenomena #omenaleivonnaiset

#omenapiirakka #omenatorttu #applepie #omenapiiras #apple #baking #leivonnainen #piirakka #piiras #jälkiruoka #leivonta #herkullinen #kotimainenomena #omenaleivonnaiset


Helppo ja herkullinen Omenapiirakka

6 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
3 dl maitoa
1,5 dl voisulaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5 tl suolaa
0,5 tl kardemummaa
ripaus inkivääriä

Päälle:
3-4 hapahkoa omenaa viipaleina
n. 2 rkl fariinisokeria
kanelia
vaniljasokeria
voisulaa vuoan voiteluun

1. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.

2. Voitele vuoka ja kaada taikina siihen. Tasoita pinta.

3. Viipaloi omenat ja asettele ne piirakkapohjan päälle. Ripottele pinnalle fariinisokeria, kanelia ja vaniljasokeria.

4. Paista 200 uunissa n. 45 min. kunnes piirakka on kypsää ja hieman rapsakkaa reunoilta.

5. Koristele halutessasi vielä vaniljatomusokerilla. Tarjoa vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

#omenapiirakka #omenatorttu #applepie #omenapiiras #apple #baking #leivonnainen #piirakka #piiras #jälkiruoka #leivonta #herkullinen #kotimainenomena #omenaleivonnaiset

Sisällön tarjoaa Blogger.