26.10.2019

Taivaallinen Kasvissosekeitto

Välillä kasviskeitot onnistuvat ja välillä taas niistä vaan jää jonkin juttu puuttumaan ja makukokemus jää vajaaksi. Tästä keitosta tuli tällä kertaa niin hyvää, että oli pakko tallettaa ohje myös tänne blogiin ja jakaa teidänkin iloksenne :). Usein kokkaukseni ovat ns. sävellyksiä enkä ota mittoja ja lukumääriä ylös - ja näin kävi tälläkin kertaa. Tästä syystä siis tämäkin resepti hyvin 'vapain mitoin'.


#kasvissosekeitto #porkkanasosekeitto #kasvisruoka #terveellinenkeitto #terveellinenruoka #healthyfood #food #koskenlaskija #healthysoup


Taivaallinen Kasvissosekeitto

n. 5-6 porkkanaa
1 palsternakka
1/2 iso keltasipuli
1/3 bataattia
n. kaksi kourallista perunoita
3 valkosipulin kynttä
1-2 rkl avokadoöljyä paistamiseen

vettä, niin että kasvikset peittyvät
1 Fond du Chef kasvis
1-2 rkl Koskenlaskija juoksevaa
1 tl luomu soijaa
valko- ja mustapippuria
ripaus chiliä
suolaa
tuoreita yrttejä: basilikaa ja persiljaa

1. Kuori ja paloittele kasvikset kattilaan. Käytin pieniä perunoita joissa oli niin siistit kuoret, joten jätin ne.

2. Paista kasviksia kattilassa öljyssä kunnes ovat saaneet vähän väriä. Lisää vettä niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät. Anna kiehua hiljalleen täysin pehmeiksi.

3. Ota kauhalla osa liemestä kulhoon. Lisää fondi. Soseuta vihannekset sauvasekoittimella suoraan kattilassa. Lisää sivuun laitettua nestettä niin, että saat keittoon sopivan koostumuksen.

4. Lisää loput mausteet ja koskenlaskija. Sekoittele hyvin ja tarkista maku. Tarjoa tuoreiden yrttien ja esim. jonkin proteiinilisän kanssa (paistettu tofu,  raejuusto, paistettu ja paloiteltu broilerin filee, jauheliha tmv).

Vinkki: Voit lisätä keittoon myös inkivääriä. Se antaa ihanan lämpöisen potkun.

#kasvissosekeitto #porkkanasosekeitto #kasvisruoka #terveellinenkeitto #terveellinenruoka #healthyfood #food #koskenlaskija #healthysoup
Sisällön tarjoaa Blogger.